internship icin work permit sorunsali
  • Masterimin son senesindeyim ve elimde study ve off campus work permitim mevcut. Mayis 2012 de baslayan 4 aylik bir internship pozisyonuna kabul edildim ancak elimdeki off campus work permit'im ancak full-time ogrenci olarak kayitli oldugumda gecerli. Haliyle leave of absence alirsam work permitim gecersiz kalacaktir. Kaydimi sildirmezsem ise haftada maximum calisma iznim 24 saat olacagindan o da cozum getirmiyor. Co-op ve internship icin izinleri CIC web sitesinde ayni kategoride degerlendirmis ancak eligibility kisminda 'Your intended employment must be an essential part of your program of study in Canada.' ve 'Your employment must be part of your academic program, certified by a letter from a responsible academic official of the institution.' sartlari mevcut. Bu internship akademik programimin bir parcasi degil.

Benzer bir deneyim yasayan var mi? Varsa sorunu nasil cozdunuz?
  • CIC ile gorusmem sonucunda okul tarafinda yazin ogrenci statumu tam zamanli olarak koruyabildigim surece off-campus work permitim ile haftalik 24 saat siniri olmaksizin calisabilecegim soylendi. 'accelerated' master programlarinda olanlar icin gecerli degilmis bu durum. ayrica boyle bir durumda kalirsaniz bizzat CIC'yi arayip client id'nizi verdikten sonra durumu aciklayarak onay almaniz gerekiyor. gorustugunuz sahsin adini, gorusme tarih saatini de not etmeyi unutmayin.
    surdan duymustum, burda bu arkadas yapmisti ben de ordan feyz aldim seklinde aciklamalar pacanizi kurtarmayabilir.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!