White Rock Maple Ridge ve Pitt Meadows hakkinda gorusleri olan var mi?
  • forum daki arkadaslar merhaba
    ben yaptigim arastirma sonunda ozellikle orta asyalilarin artik vancouverdan degilde maple ridge pitt meadows ve son olarak white rocktan ev aldiklarini gosterdi benim sormak istedigim ozellikle bu bolgeler hakkinda bilgisi olan orada yasayan arkadaslar varsa ilkokullarin nasil oldugu aile olarak yasamanin nerede daha iyi olacagi yerel halkin durumu konusunda tecrubelerinizi ve bilgileri paylasirsaniz sevinirim
  • Ben ailemle Maple Ridge'de yasiyorum. Pitt Meadows zaten Maple Ridge'in bir parcasi gibi, sadece yerel yonetim/idari acidan ayriliyor yoksa elmanin iki yarisi gibiler. Vancouver'a arabayla yarim saat - 45 dakika kadar mesafede, West Coast Express treniyle de 45 dakikada Vancouver merkezdesin. Ayrica Vancouver ile Maple Ridge arasindaki Coquitlam sehrine falan duzenli toplu tasima (otobus) var. Merkezinde Leisure Centre var, kapali havuzlariyla, spor salonlariyla falan, cok ucuza bu imkanlardan faydalanabiirsin. Maple Ridge'in 70,000 kadar bir nufusu var, apartman tarzi binalar azinlikta, daha cok mustakil evler. Cok sessiz ve sakin, aile tarzi bir sehircik. Bahsettigin Asyali akimini pek hissetmedim, burada nufusun yaklasik %90'i beyaz kalan %10'u da yuzde oranina gore sirayla Asyali, Hintli ve Afrikali seklinde. Oglum ilkokul 3'e gidiyor, Alouette Elementary, ogretmenleri, yonetimi ve ogrencileriyle cok iyi bir ortam, kabadayilik (bullying) yapan, sorunlu tipler yok ogrenciler arasinda. Maple Ridge'den arabayla 15-20 dakikada Pitt Lake, Alouette Lake, Golden Ears National Park vb guzel yerlere yazlari gidip yuzebilirsin, bazi yerlerde mangal falan yapmak, kanoya binmek mumkun. Kisacasi azinlik/gocmen orani az olsun, dogaya yakin ve sakin bir hayat istiyorsan ama Downtown Vancouver da yakinimda olsun diyorsan Maple Ridge iyidir. Burada sitelerde 1-bedroom daire aylik $800'den baslar, $1500 uzerine townhouse kiralamak mumkun.
  • kubi
    gercekten detayli bilgi icin tesekkur ederim fazlasiyla yardimci oldugun icin
    ek olarak sunu sorsam town house bakmak icin en iyi yerlesim yeri adi(avenue veya st olarak isim)veya zip codu verebilirmisin bildigin kadariyla vancouver da oturan bir arkadasim ornek olarak okul larin iyi olmasi ve aile icin en iyi yerlesim yerinin adini sordugumda shauggnessy demisti ona benzer maple ridge veya pitt meadowsta var mi bildigin acaba
    yeni gelenler icin bolge halki tavirlari nasil yeni tasinanlara bir tecruben varmi
    tesekkurler
  • Fiko34, Maple Ridge'de 124. Avenue'nun buyuk bir kismi (224. ve Laity Street arasindaki kismi) genelde sessiz, guvenli ve ailevi bir ortam ama evlerin cogunlugu mustakil (Detached Home). Townhouse kompleksleri birkac tane sadece. Maple Ridge'in kuzeydogu kosesinde, Silver Valley denilen yeni gelisme bolgesinde yeni townhouse kompleksleri insa edildi ve hala da devam ediyor, evler cok guzel, doga, parklar iki adim otede (Ordan gecerken birkac defa ceylanlar gordum evlerin bahcelerinde dolanan, evcil degil, harbi yabani hayvanar), ama oraya ayilar inebiliyor bazen :) Gerci Grizzly degil, genelde tehlikesiz olan turlerden ama kim bilir. Bunun disinda Maple Ridge'den Pitt Meadows'a kadar ana yollara (Lougheed Highway ve Dewdney Trunk Road) yakin pek cok townhouse var, cogu iyi yerlerde, yalnizca uzak durman gereken bir bolge var, maps.google.com'u ac, Maple Ridge'e zoom yap, bir dikdortgen dusun: kuzeyde Dewdney Trunk Road, guneyde Lougheed Highway, doguda 227. Street ve batida 222. Street ile cevrili olan, iste bu kisim Maple Ridge sehir merkezi, gece gec vakitte homeless'ler, sarhoslar olabiliyor, bazin hayat kadinlari dolasiyor falan. Burdaki evler aile icin pek uygun degil. Bir de guneye dogru ve Fraser nehrine bakan yamaclarda ailevi yerler de olmakla beraber orayi da tavsiye etmem cunku nehrin kenarinda tren yolu var ve gurultusu, duduklerinin sesinden uyumakta gucluk cekersiniz. Lougheed Highway'in guneyine gecmeyin derim.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!