merhaba arkadaşlar eşim kanadaya görevli olarak gitti. onu ziyaret amaçlı mayıs temmuz ayları arasında oğlumla birlikte kanadaya gitmek istiyorum. dün vize başvurusu yaptım bugün sonuç geldi vizemi onaylamışlar yanlız altı aylık süre belirtmişler vize başlangıç süresi 27*10*2011 bitiş süresi 27*4*2012 benim gidiş planı yaptığım tarihler 21*05*2012 ile 12*07*2012 bu durumda ne yapmam gerekir. başvuru için verdiğim izin belgemde bu tarihler belirtiliyor ayrıca davet mektubunda da bu tarihler belirtiliyor. yardımcı olursanız sevinirim....
Neden vize basvurusunu simdi, bu kadar erken yaptiniz Gideceginiz tarihten 2 hafta once yapmaniz yeterliydi. Burada hata sizde Durumu aciklayan bir e mail gonderiniz, bakalim ne olacak
Josef, vize basvuru formlarinda basvurunun ne kadar once yapilmasi gerektigi konusunda herhangi bir tavsiye vs. var mi acaba? Iki hafta suresini neye dayanarak soylediniz? Evet arkadas baya erken basvuru yapmis ama, iki hafta da cok kisa bir sure. Hatanin arkadasta oldugunu sanmiyorum. Tam tersine vizeyi verenin duyarsizligi soz konusu bence. Kural olarak bu kadar erkenden vize verilip verilemiyecegi bir kenara, vize istedigi tarihleri acikcaca belirtmis olan birine niye baska tarihlerde vize veriyorlar ki. "Kusura bakmayin o tarihlerde veremeyiz" demeleri yeterli olurdu. Zamaninda anne babam ve kardesim vize aldigiklarinda hic boyle bir sorun yasamamistik. Hepsinde de en az 3 ay onceden basvuru yapmistik.
Ebru, konsoloslukla temasa gecip neden farkli tarihlerde verdiklerini sorabilirsiniz. Sonucta vizeyi vermisler, eninde sonunda istediginiz tarihe de alirsiniz bence, ama umarim tekrar ucret odemek zounda kalmazsiniz.
teşekkür ederim hiyel . ilk defa vize işim olduğu için bilgim yoktu ve kanada ile amerika zor vize veriyor dedikleri için bu kadar erken davranık. yarın konsolosluğa gitmeyi plaanlıyorum . teşekkür ederim arkadaşlar.