Kanadada çalışma sorunu
  • merhaba arkadaşlar kanadada öğrenci vizesi veya turistlik vizesiyle giden calısamıyor.
    ne kadar süre calısamıyor? yoksa 3 yıl içinde vatandaş olarakmı yoksa belirli süresi olup calısma iznimi veriyorlar.
    göç desek göçde kolay değil en iyisi kanadaya turistlik veya öğrenci vizesiyle gidip vizeyi sürekli sürekli uzatmak. (3 yıla kadar)
  • amigoamigo
    Forumdan uzaklaştırıldı
    :)))))))
  • amigoamigo
    Forumdan uzaklaştırıldı
    gocmenlik/kacak calısma hakkında yazdıgım yazıları okursan biraz fikir verir sana.

:))) sebebi ise ; "vizeyi sürekli sürekli uzatmak. (3 yıla kadar)"demissin ona guluyorum,yanlıs anlama belki proseduru bilmeyebilirsin ama "oyle her seferinde 3 ay vize almak icin git/gel ve 3 yılı tamamla," oyle sacma sey olurmu yahu,
    ilk once yasal gocmen olman gerek ve 3 yıl boyunca vergileri duzenli odemen,hic bir crime sucu islememen,hatta hatta butun faturalarını(ev,telf,crediC. vb.vb.)duzgun odemen gerek ve 3 yıl sonunda hakim/mahkeme'ye gidersin ve vatandaslık yemini edersin(Kuranı-Kerim/incil/tevrat)istedigin/inancın hangisi ise birine el basarak toplu halde(hak kazanmıs 20-30 kisi ile beraber).yani oyle tasıma suyla degirmen donmez.
  • @amigo gülebilirsin bu konuda fazla bilgi sahibi değilim :) anladım peki siz vatandaslık aldınızmı? ve birde 4 yıllık üniversite okumaya gidersem bu şekilde vatandaşlık kazanılabilinirmi?
  • amigoamigo
    Forumdan uzaklaştırıldı
    ewet kazanabilirsin, ama okukurken/okuduktansonra isci olman kaydıyla ilk once uni.'den acceptance/kabul gorman lazım,tabi isci olmadıgın icin sana pahalıya patlar 4 yıllık egitim(bu konu hakkında fazla detaylı bilgim yok giden/uygulayan birisinden daha net bilgi alabilirsin) ama sakın untma 4 yıl ogrenci vizesi ile kalıp vatandaslık hakkı elde edemiessin(4 yıl isci/gocmen statusunda olman lazım) ama merak etme kanadaya giren herkes ama oyle ama boyle muhakkak kalır,tabi kotu suc islemezsen,dedim ya benim diger konularda yazdıklarıma bir goz at,biraz da olsa sana fikir verebilir.
    ve muhakkak bir avukatın olmalı maddi durumun yoka orada bedava devletin verdigi avukatlar var ama surec daha uzun surer
  • Yazmiyim diyorum tutamiyorum kendimi.Insanlari yarim yamalak bilgilerinle yanlis bilgilendirme.
    ''3 yıl boyunca vergileri duzenli odemen,hic bir crime sucu islememen,hatta hatta butun faturalarını(ev,telf,crediC. vb.vb.)duzgun odemen gerek''
    Vatandaslik hakkini almakla butun faturalarini duzenli odemenin,credi kartlarini odemenin ne alakasi var.Vatandasliga gunun geldigine basvurursun,onlarin bunu kabul etme kriterlerinde sadece kanadada gecirdigin gunlerin tamam olmasi gerekir,aksi taktirde credi borcu olan,iflas veren vatandas olamaz oylemi,nerden okuyorsun bu sacmaliklari bilmiyorum ama credi borcun varsa ve kotu credin olusmussa bu sadece baskasina sponsor olmani etkler,hatta kotu kredin olsa bile etkilemez sadece devlete borcun varsa,iflas yapmissan son 7 yil icinde sponsor olamassin kimseye.Kanada'da credi borcu olmayan adammi var sanki.Kimseye vatandaslik vermesinler bu durumda...

• evet göz attım . yalnız kanadaya gidince calısma imkanını olmadığını söylüyorlar başka bir üniversiteli arkadaşa söyledim bu durumu. çok saçma diyor öyle birşey olmaz diyorlar. hiç mantıklı değil diyorlar çünki bende katılıyorum nedeni kanadaya gittik diyelim. üniversite mühendislik okumak yıllık 25. 00$ fiyat aralığında. aylık masraf desen ev kirası , yemek,yol aylık en az 800$ calısmadığım halde bu kadar masraf gidiyor bunu hesapladım 4 yıl hesaba göre en az 205 milyar TL gerekli bu çok saçma geliyor bir insana mantıksız. buradaki arkadaşlar kanadaya gelmeyin ayrımcılık anlamındamı böyle diyor bir türlü anlayamadım. çok sinirlendirici bir durum.
    ben şimdi kandaya gitcem 4 yıl üniversite okuyacağım, baba parası yiyeceğim işe giremeyeceğim ondan sonra hayat güzel diyeceğim bu nasıl iş böyle adaletmi olur. kanadaya para vericem kanada vatandasıda bu milletin verdiği parayla faydalancak vallaha ne güzel...
  • amigoamigo
    Forumdan uzaklaştırıldı
    dogru soyluyorsun yasin ama kanadada egitim ucuz degil turkiyedeki gibi,
    Turkiye'ye afrika,asya ve baska ulkelerden ogrenci geliyor ve okuyor hatta TSKuvvetlerinde hatta hatta Polis akademisinde olan bile var,mesela;Turkiyede okumus bir liseli Tıp fakultesine 500 puan uzerinden en az 450 alması lazımki Tıp okusun ama her uni.'nin yabancı ogrenci kontenjanı var ve belki Tıp fakultesine 250 puan ile kabul ediyor.(tabi yabancı ogrenci hic bir Turk okulundan orta ogrenim diploma almamıs olması lazım) calısma su sekilde olabilir,mesela sen tıp ogrencisisin ve Kanadadaki bir profesorun/doktorun yanında staj yapacaksın o zaman sana orada calısma kaydıyla izin veriyorlar biliyorum.ama sen yine arastır belki baska cozum yolu vardır
  • anladım peki orda üniversitede okurken staj görebilirmiyiz ? yoksa hiç görmiyecekmiyiz? biraz beni bilgiyle aydınlatabilirseniz sevineceğim kardeş :)
  • amigoamigo
    Forumdan uzaklaştırıldı
    sen bu konu uzerinde egitim almıs yada uygulamıs birisinden daha net bilgi alabilirsin,
    ayrıca her yıl mufredat degisebilir dolayısı ile daha kolay/zor olabilir.
    ama sana tavsiyem ilk once isci olamının yolunu ara sonra egitimine bak,ama isci olana kadar zaman kayıp ediyorsun sonra okumak ve gecinmek aynı anada zor oluyor.
  • anladım amigo bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.
  • amigoamigo
    Forumdan uzaklaştırıldı
    yok hic tesekkur etme bana nasıl olsa inanmıyorsun
  • Ozur diliyorum eski bir konu ama amigonun yazdiklarini okuyunca merak ettim su kuran-tevrat-incil 'e el basarak vatandaslik yemini etme dogrumudur :))) cok guldum dogruysa sasirip kalicam benim bildigim elini gogsune koyup yemin edilmiyormu?? Yada kitaplara el basiliyorsa Hindular napiyor, Ateistler napiyor?
  • @angie
    Vatandas olurken yemin ediyorsun bu yemin esnasinda ister elini kaldirirsin istersen inandigin dinin kitabina el basarak yemin edebilirsin. Ben herhangi bir kutsal kitap goturmemistim sadece elimi havaya kaldirarak yargicin soyledigi yemini tekrarlamistim.Sasircak bir durum yok bunda.Bir suru dine mensup insan yasiyor bildigin gibi.O yuzden inanc ozgurlugunu kisitlamiyorlar anlayacagin.
  • Amigo 3 kitap belirtince sanki onlar bize 3 kitap sunuyormus gibi anlamistim ona sasirdim. Ben yanlis anlayinca ozgurluk degil dayatma yapiliyormus gibi dusundum tabiki de kisitlanmasin ozgurlukler :) Tesekkurler cevap icin.
  • angie,amigo arkadasin dedigi gib oldu banada,
    yaninda kutsal kitap getirmesine gerek yok vatandas olurken
    kanadada yasayan insanlar degisik onlarca dine inaniyor ama canada devleti sadece 3-4 hak dinin kitaplarini mahkemesinde bulunduruyor,yani herkesin oradaki kitaplara el basarak kralice elizabete baglilik yemin etmesine gerek yok,isteyen elini istedigi yere koyabilir(abartmadigi surece)
  • hala gitme hayalim var. son 1.5 yılım kaldı...
    ilk önce turist vizesi alarak geleceğim iş imkanı nasıl benim ilgi alanım bilgisayar,notebook,cep telefonu kanadada kendimi ayarlarsam ingilizceyide çözdükten sonra kalıcı olarak gideceğim. sizce bu düşüncem mantıklımıdır?
    yani görmeden etmeden gitmek mantıksız geliyor bana..
  • Hayal kurduğuna göre mantıklı olması gerekmez. Bence kendini bu açıdan kısıtlama. Elbette istediğin gibi hayal kurmakta özgürsün. 1.5 yıl daha hayal kurmanda da hiç bir sakınca olmasa gerek. Eyleme geçtiğinde buraya turist olarak gelmek, "bilgisayar, notebook, cep telefonu" alanında kaçak olarak çalışmak, bu arada İngilizceyi de çözmek ve daha sonra da kalıcı olarak gelmek gibi hedefler hakkında daha sağlıklı bilgilere ihtiyacın olacak.
  • @tarhan yani bilgi edinmiş olacağım şartları göreceğim yaparmıyım yapamazmıyım karar vericeğim. inşallah olur.
  • Merhaba Yasin Bey,

Bilgisayara olan ilginizden dolayı (bize de önerilen) Computer Science okumanızı tavsiye edebilirim. Seciminiz Kanada ise bilinen bir tasarı; belki size de uyar: En az 2 yıl Kanada'da (lise ortalamanız kotu ise kolej(+duşuk maliyetli)) okuyup 3 yıl çalışma izni alarak 1 yıl NOC'da gocmenlik icin kabul edilen bir is'te calısarak PR.olabilirsiniz.Bundan sonra 2 yıl daha çalisarak bedelli askerlik hakkını elde edersiniz.İsterseniz(notunuz da iyi ise) Uni'ye devam eder, arada vatandaşlığa basvurur ve pasaport da alarak TC pasaportu ile yaşanan vize sorunundan kurtulusunuz.Sonrasında yaşayacağınız yeri seçmek size kalmış....Basarılar,

PR basvuruya uygun okullar sayfanın sonunda: http://www.ontarioimmigration.ca/stdprodconsume/groups/csc/@oipp/documents/abstract/oi_app_guide_nom_000.pdf

Isiniz NOC'da gocmenlik icin kabul edilen bir is olmalı.İlgili tartisma: Gocmenlikte: ''Kanada'da Universite Ogrencisi Iken Gocmenlige Basvuru.'' En dogru bilgi cic linkinde. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/cec/apply-who.asp

Canadian Experience Class: Who can apply

You must meet these minimum requirements to apply for permanent residence under the Canadian Experience Class. You must:plan to live outside the province of Quebec
    be either:
    a temporary foreign worker with at least two years of full-time (or equivalent) skilled work experience in Canada, or
    a foreign graduate from a Canadian post-secondary institution with at least one year of full-time (or equivalent) skilled work experience in Canada
    have gained your experience in Canada with the proper work or study authorization
  • @ocan bilgiler çok güzel.
    anlamadığım birşey var pr olabilirsiniz demişsiniz bunun anlamı nedir?
    1rinci görevim göçmenliğe baş vurmak
    2inci işim ise çalışma izni almak sanırım böyle? peki yıllık milli gelir ne kadardır bu bilgisayar piyasasında yani rahat yaşam sürdürebilirmiyim orada?
  • Bilgiler güzel ama sana pek ulaşmamış Yasinciğim. Sana bir kaç kişi daha anlatmış yukarıda ama sen yanlış anlamışsın olayı. Şu andaki özelliklerinle yeterli puan alamayacağın için sen göçmen olamazsın. Diğer bazı seçenekler var buradan iş teklifi alarak gelmek gibi ama o da senin için zor görünüyor. En uygun yol burada eğitim aldıktan sonra bir süre çalışarak göçmenliğe başvurman ama buna da sen "Kanadalılara niye paramı vereyim" diyerek karşı çıkıyorsun.
    "Bu bilgisayar piyasasında milli gelir" diye bir şey olmaz. Senin branşına becerilerine, tecrübene ve eğitimine göre para kazanırsın. PR permanent residency'nin kısaltması. Sürekli oturum izni diye düşünebilirsin.
    Genç bir arkadaş olduğunu tahmin ediyorum. Eğer lise öğrencisi isen burada üniversite (ya da yüksekokul) okumak için araştırma yap. Notlarını yüksek tut. Aileni seni yurtdışında okuman için desteklemeye ikna et (elbette imkanları varsa). İngilizceni geliştir. Şu anda bu koşulları sağlayamıyorsan üniversiteyi orada oku. O zaman da buraya gelme isteğin hala devam ediyorsa tekrar denersin.
  • üstte yazdığım şeyler değişti kısacası kanadada milli gelir 40 bin dolar olsa
    her türlü okul ücretini karşılayabilirim...
    tabi oda karşılaştırmayla söylüyorum daha çalışıpta yıllık gelirim 40 bin dolar değil.
    notlarımı yüksek tutacağım inşallah. ingilizce konusunda pek sıkıntı yaşamam gibi geliyor. az tefek ingilizcem var. vede daha yaşım 19 orada okulu bitiripde bir yere varırsam tabikide benim için daha güzel olur. ailem beni destekliyor maddi sıkıntımız yok. oraya kısacası gemileri yakıpta gelmek istiyorum...
    he ama kanadada eğitim görüpde bir yere varan çok kazanıyorsa eğer bir meslek sahibide kazanıyorsa örneğin teknik servis görevlisi veya teknik servis dükkanı açmayı isterim. biliyorsunuz türkiyede eşitsizlik var. eğitim gören devlete bağlı olan çok güzel iş yapıyor kanadada bu imkan mümkünse yani iş yeri açıpta güzel yürürse veya çalışan işçi olarak yaşamı güzel sürdürebiliyorsam gerçekten kanada o zaman güzel bence.. asıl amacımda budur.
    ama ben türkiyede henüz 2.5 yıl iş yeri işlettim gerçekten çok zor iş yapmak türkiyede. ama şöyleki türkiyede sıkıntı yaşayacağıma kanadada rahat yaşam sürdüreyim daha iyi diyorum..
  • Yasinciğim son bir tavsiyem var. Türkçe'ye de biraz önem ver lütfen. Umarım düşündüklerini başarırsın.
  • @tarhan türkçeye'de biraz önem ver derken?
    ah kanadada iş konusunda daha doğrusu orada zaman geçirmiş tecrübeli biri olsada bize akıl fikir verse :(
  • sanırım anlatım bozukluğu en son yazdığım 2 inci yazıda o an müşteriye cevap vermemden kafamın başka yerde olmasından olabilir tarhan kusura bakma
  • Sayin Yasin Bey,

Sağ taraftaki ''Kanada'da İş ve Çalışmak'' baslıklarında onerilen Kolej Egitimi sonrası Elektik Teknisyenligi konuları/tartismaları da ilginizi cekebilir.Bilgisay Tekn. ile ilgili de bilgi vardı galiba. Basarılar.
    dogrusu February 28 Flag.Aynı konuda daha önceki tartışmalar şunlar:
    http://forum.kanadam.com/discussion/comment/26039#Comment_26039
    http://forum.kanadam.com/discussion/comment/26113#Comment_26113
    http://forum.kanadam.com/discussion/comment/20353#Comment_20353

Not: Kanadada yaşam konulu linkleri de okumanız rica olunur.Para kazanmak ana hedef ise Turkiye Rusya, ... tavsiye olunur: ITU mezunu emeklilik sonrası 2 tekstil fabrikası sahibi olmus bir agabeyimiz 1990 basinda sunu demişti: ''Tum dünyayı dolaştım sayılır. Turkiyedeki imkan&imkansızlıklar hic bir yerde yok.Burada zengin olamayan hic bir yerde olamaz!'' Beklentileriniz farklı ise Kanadanın bir ozetini asagida bulabilirsiniz.

Sitedeki yazılardan Alıntı: Bes gobek Kanadali, yeni isletme mezunu bir tanidigimizin kizi, bir bucuk yil is aradi, sonunda buyuk bir firmada part-time ise baslamisti. Ilk yilinda ambarda giris-cikis- kayit yaptigi gibi, zamaninin yarisinda forkliftle yuk tasidi. Bu arada part-time olarak bir kurumun mutfaginda ascilik yapiyordu. Biri gecim icin, digeri gelecegi icin. Gordugun gibi yerlisi icin de cok kolay degil. Kendine guvenen, yetenekli olan basarir. En basta gencliginiz var, ona guvenin.Neyse sanirim seneyede hemsirelik okuluna yazilacagim.. burda cegep ler var meslek edindirme kurslari. turkiyedeki gibi ama burda daha ciddi tabi. universite okumak biraz zor egitimleri cok zor. ama cegep(College in Quebeck) daha cok pratige dayali. okurken ayni zamanda staj beraber ogreniyorsunuz.. bu arada da hafta sonlari calisiyorum otel temizligi.. sadece hafta sonlari calismakla turkiyedeki aldigim ayliktan daha cok aliyorum denilebilir... uzgunum ama kanada insanlara gelin burda cok paralar var size is vericem demiyor.. hersey sizin elinizde.. 50 yere cv verirseniz birisi de sizi arar.. yok eger 10 yere cv biraktiniz yok beni kimse aramiyor derseniz tr ye geri donersiniz burasi mi dunyanin en zengin ulkesi dersiniz.. bu arada esim 6 ay issiz kaldi burda ingilizce ve fransizca anadili gouvernement te calisiyordu deneyimi 20 yillikti.. biraz kapi asindirmazsaniz is bulamazsiniz.. biraz sabretmek lazim burda.. kiytiriktan bile bir is bulsaniz minumum ucret saati 10 dolar.. burda cok gocmen biliyorum.. 2 iste 3 iste part time calisan gocmenler var.. gozunuz yukseklerde olsun ama pizzacilik temizlikciligi begenmeyip yapmazsaniz da o yukseklere hic ulasamazsiniz. Yukarida yazarken aklima gelmemis genel kurali soylemek: 5-6 yil buranin kahrini cekmeden yaptiginiz Kanada degerlendirmeleri havada kalir. Bir iki yil, alismak ve temel sorunlari cozmek icin yeterli bir sure degil. 5-6 yil sonra da cennette yasamayacaksiniz ama bakis aciniz cok degismis olacak.( dogrusu, Kanada'nin altin kuralini cok guzel belirtmis,) Kanada'da, yapacaginiz her is kutsal kabul edilir. Burasi emekci ulkesidir: gosteris, kucumseme, sinif farki, kadin-erkek ayirimi v.s. bilinmeyen konular sinifina girer. Eski sosyal ve calisma aliskanliklarinizi ve anlayisinizi cope atmadan buralarda mutlu olmanin yolu yok. Bakiyorsunuz, yerlisi de cabaliyor, gocmeni de cabaliyor, siz de cabaliyorsunuz, bu kadar basit. Durust ve duzgun calisan, bir sekilde yasamanin da yolunu buluyor. Ozellikle dil bilgisi bence diploma v.s. den cok daha onemli...............Basarılar.
  • @ocan çok güzel bilgiler teşekkürler
  • bence en guzeli ayarliya biliyorsan is vizesiyle gel ben o sekilde geldim hemm cok kolay oldu hemde direk calisa biliyorsun otrum almanda kolaylasiyor burada kalifiyeli elemana ihtiyaci war
  • @ahmet41 çok güzel :) tam benlik öyleyse...
    sabretmekte zorluk çekiyorum elime tesbih alıp sabır sabır diye çekeceğim artık :)
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!