herkese slm... kanada hakında bilgilendirmek amacıyla forum sitesindeki herkese teşekürler.. ben marmara ünv 3.sınıf ögrencisiyim tekstil bölümü okumaktayım ve orta seviyede inglizceye sahibim dil geliştirmek amacıyla ve çalışmak belki orda iş bulup hayatımı orda devam etirmek istiyorum benim akılmda dil okuları var ilk olarak dil okuluna yazılmayı düşünyorum . . . . ama daha iyi fikri olan varya bana yardımcı olabilir mii ??
Vancouver'da Kasim ayinda 1 hafta kalacagim. Daha sonra temelli olarak PR statusunde yerlesmeyi dusundugum icin, yasam hakkinda genel bir bilgi ve izlenim edinmek istiyorum. Gezip gorulecek yerler hakkinda onerileri olanlar varsa paylasabilirler mi?
merhaba değerli arkadaşlar
ben şu an toronto ya yakın london da yaşıyorum.geleli 26 gün oldu ve burada 4 kişilik ailem için 20000 dolar harcadım.şu an hala evde eksiklerim ve bir işim yok.şimdi iş için yatırım yapmayı düşünüyorum.fakat buradaki yemek kültüründe zincirlerin yani franscais ların şansı var.o da çok pahalı.o kadar param olsa o işi kendi ülkemde yaparım.çocukların eğitimi için geldim ama herşeyi bırakıp batmadan ülkeme geri dönme planları yapıyorum.buraya gelirken çok paranız olmalı bir kere.ayrıca avrupada kalmış bir kişi olarak 12 sene burası oralara göre geri sayılır.yaşam kalitesi de olan için çok güzel,olmayanlar da zaten burada eroin bağımlısı olmuş.devlet onlara bakıyor.onları kontrol altında tutmak için kendisi hergün esrar ve eroini veriyor.bu tipler şehir merkezlerinde boş boş dolaşıyorlar.kanada da yaşam da oldukça pahalı sayılır.4 kişi için 3500 dolar her ay kazanmanız lazım.gelirken çok iyi düşünün derim.türkiyeden gelen cep tel.burada çalışmıyor.play station 2 çevirici ile çalışıyor.ülkeyle tel.görüşmesi dak.2.65 dolar.türkiyeden çok daha hesaplı.öğrencilik hayatı nasıl bilemem.uçak paralarını da unutmayın.oldukça pahalı.4 kişilik aile için 4200 dolar gibi.gittiğiniz şehri önceden arştırın.internette herşey çok güzel gözüküyor ama inanın burası öyle değil.sonra işçinin saat ücreti 12 dolar brüt.bundan %22 de kesiliyor.kira 900-1200 arası.hesabını yapın.1 kişi sırf kiraya çalışmalı.içinizi karartmak istemezdim ama ailenizle buraya gelmeyi planlıyorsanız çok iyi matematik yapın.araba sigortaları 253 dolardan başliyor araba başına.TD sigortası biraz insaflı.sağlık sigortası dişve birçok şeyi karşılamıyor.hastalandın yandın.kendine iyi bakman lazım.balın şişesi 15 dolar.sigara ve alokol de keza.aman memleketimin güzel insanları yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.saygılar
London2010 oncelikle hayirli olsun.. Kanada'ya hosgeldiniz. Sanirim bugun aciklanan bir veriye gore Turkiye'de 4 kisilik bir ailenin aclik siniri 951tl olarak aciklandi kasim ayi icin. Asgari ucret 500 kusur... Varin gerisini siz dusunun... Parasi olmayan Kanada'ya zaten gelemez, cok zor. Bence buraya gelmek isteyen insanlar zengin olmak icin zaten hic gelmesinler. Avrupa'daki irkcilik burada da yok sanirim.
Umarim ilk izlenimleriniz bir sure sonra yerini guzel haberlere birakir. Zaman gectikce hersey yoluna girecek merak etmeyin. www.notcanada.com diye site vardi. hala varmi bilmiyorum. Bir Turk arkadas orda ilk izlenimlerini yazmisti. Ona gore Kanada berbat bir yerdi, geldigine bin pisman olmustu, yazdiklari benide urkutmus, aldigim karari etkileyecekti. Sonra kendisine mail attim daha detayli bilgi almak icin. Bana, o yorumu 3 sene once yazdigini bu sure icinde Kanada' da cok olumlu gelismelerle karsilastigini ve hayatindan memnun oldugunu belirten bir cevap vermisti.
Demem o ki zaman gectikce hersey yoluna girecek merak etmeyin. Hic birsey bir anda olmaz.
london2010
Kanadaya gelmek zor.Ama burda yasayabilmek gelmekten daha zor emin ol.Umarim sansin yaver gider.Zaman gectikce belki duzelir.Bu arada orda feci kar var sanirim.Sizin icinde bir kanadaya hosgeldin olmustur 1 bucuk metre civarindaki kar yagisi :)
oncelikle biraz sans a ihtiyacin oldugunu dusunuyorum ve ayni zamanda sabira .parani daha tasarruflu kullanarak kalis sureni daha uzatip iyi bir is bulma sansini arttirabilirsin diye dusunuyorum amacim sadece sana destek olmak cumlelerinden ne kadar moralinin bozuldugu belli
bu arada ben de sunu sormak isterim london da kaliyorum demisken acaba oakville ile hamilton da yasam kosullari hakkinda bilgi paylasabilirsen sevinirim
ben oakville veya hamilton da yasamayi dusunuyorum oglum icinde vancouver dan daha iyi veya ayni oranda egitim veren bir ilkokul ariyorum
sanirim seninde cocuklarin var bir arastirma yapmissindir benimle bilgi ve tecrubelerini paylasirsan sevinirim
Merhaba ben mali müşavirim ve eşimde ingilizce öğretmeni, Kanada da iş bulabilmem için bazı kurslara gitmem ve muhasebe ile ilgili sertifikalar, eğitimler almam gerektiğini biliyorum. Fakat eşimin öğretmenlik yapabilmesi için ne yapması gerekiyor? Yardımcı olursanız memnun olurum...
arkadaşlar 2 ay sonra canadada olacağım iltica konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yardımcı olurmusunuz??Sadece sanaldan konuşmak ve birşeyler sormak istiyorum..kenan_yilmaz25@hotmail.com Arkadaşlar amacım kimseye yük veya problem olmak değil,amacım asalak gibi yaşamak asla değil.Herkesiz kendince haklı olduğu sebebler vardır sanırım.Ben ise gerçekten bunu hakeden bir insanım.Ama ordan kimseyi tanımıyorum .Sudan çıkmış balık misali gelicem.Ancak gelirken hangi evraklarımı çıkartıyım???neler gerekli falan diye oradan insanlarla fikir alış verişi yapmak istiyorumm..İlginiz için teşekkürler...kenan_yilmaz25@hotmail.com
öncelik önceki bilgiler için teşekkür ediyorum. ben mütercim tercümanlık son sınıf öğrencisiyim iş tecrübem stajyerlik dışında yok turizm sektöründe çalıştım fakat tam manasıyla tercümanlık yaptığımı söyleyemem. ingilizce ve fransızcam aşağı yukarı aynı seviyede kanada da fransızca ingilizce tercüman olarak yüksek lisans yapma şansım var mı? bilgi verirseniz çok sevinirim.