Merhaba ben 10 yıl ingilterede yaşadım 2 yıl önce döndüm Türkiyeye.İngilterede fast food takeaway tarzı shoplarda çalıştım.Kanadada bu sektörde iş bulabilirmiyim ve göçmenlik için nasıl bir yol izlemeliyim? teşekkürler..
alpertunga68 ben kendi bilgilerim doğrultusunda sana yardımcı olayım tabi şunuda söyleyeyim kanada da değilim ama uzun süredir forumu araştırıyorum ve az çok bir bilgim var.kanada yemek konusunda aşçı şef gibi mesleklere önem veriyor eğer bu konuda her hangi bir belge veya sertifika sahibiysen bu konuda başvuruda bulunabilirsin.tabi ingilterede uzun süre yaşadığın için ingilizcenin çok iyi olduğunu varsayark bunu yazdım çünkü ıelts veya tofel gibi sınavlardan yeterliliği yakalrasan göçmenliğe başvurabilirsin.eğer herhangi bir sertifikan yoksa dil okulu ile gidersin dil okulu ardından orda sana tanınan süreçte bir iş bulabilirsen göçmenlik konusunda ordan başvuruda bulunursun.tabi bun un haricinde senin için tekrar uygun olan bir yöntem dhaa var evlenmek yada ordan kendine 1 yıldır tanıştığın birini partner olarak gösterip aile birleştirmesini gerçekleştirmek.sana bu konuda bol şanslar.umarım az çok sana fıkır verebilmişimdir :))
ingilizcem iyi derecede ama sertifikam yok hatta ingilterede yasa dışı çalıştığım için iş tecrübelerimide belgeleyemem.Dedğin gibi sanırım en iyisi dil okulu teşekkürler bilgiler için.