Master icin Hangi Universite
  • arkadaslar, suan eskisehir osmangazi universitesi son sinif ogrencisiyim ve malesef not ortalamam 2.39, mezuniyetimde ortalamam 2.5in ustune cikar.

Geoteknik uzerine master yapmak istiyorum ama, anladigim kadariyla cogu universite 3 uzeri ortalama istiyor. Bu benim icin cok zor, benim kosullarima uygun universite varmidir? queens falan var, geoteknik ustune ama gene nor otalamasi sikntili sanirim.

acikcasi bu konuda cok acemiyim yardiminiza ihtiyacim var, su uni alabilir falan derseniz direk toefl kursalarina yazilicam
  • sanirim bide burs bulma oalyi cok zor olucak, okul masrafi dahil, sende su akdar masrafin olur diyebilirmisiniz, rakamlar muhakkak cok afaki olacaktir ama kafamda belirmesi icin sordum
  • ErincErinc
    Yönetici
    Bu ortalama ile Kanada'da ve ozellikle Queens'te master yapmaniz cok zor. Benim tavsiyem Geoteknik konusunda master veren okullarin web sitesinden o bolumlerdeki profesorleri bulmaniz ve onlari sizi kabul etmesi icin ikna etmege calismanizdir. Profesor sizi altina kabul ederse, okul da bu ortalamaniza ragmen sizi yuksek ihtimalle kabul eder. Ancak bu da kolay degildir.
    Master yerine sertifika veya diploma programlarini dusunebilirsiniz.
  • master, olayi hayal diyosunuz yani hocam, peki diploma yada sertifika olayini biraz daha acarmisiniz, tr ile farkli bir isleyis bicimi var sanirim
  • arkadaslar cidden 2.5 ortalamayla master hayal mi?

bircok okul var malum, hicbirimi almaz dersiniz? masterimi kanadada ypamayi cidden cok istiyorum. bi yol gosterebilirmisiniz
  • @skerem89 benim bulundugum universitede mastera basvuru notu (%65, 65/100 veya 2.6/4) 2.5 ile basvuru sartlarini bile saglayamiyorsunuz. burs almak icin ise %75 ariyor cogu universite.

ANCAK, soyle bir ornek te var; bir arkadas profesorle anlasarak lisans ortalaasi 65in altinda olmasina ragmen, profesorun dekanliga mektup yazarak ozel ricada bulunmasiyla basvurabildi ve okuluna basladi. burslu (fellowshipli) ogrencilerin parasinin bir kismi profesorun cebinden (arastirma butcesinden) ciktigindan bedavaya ogrenci almanin cezbediciligi kacinilmaz. profesor ayarlamaya bakiyor yani senin durumun da.

lisans egitimin ne uzerine? insaat muhendisligi?
  • Insaat muhendisligi hocam lisans egitimim, Suan ortalamam 2.4 gibi ve eger bu is 2.6 ile olacaksa suan deli gibi kasip ortalamayi bi sekilde 2.6 yapabilirim. geoteknik uzerine yuksek lisans istiyorum.

sizin universite hangisi bu arada, 2. donem cok iyi bi sekilde toeflda kasmam gerekicek tabi. basvuru sartlarini sagladiktan sonra rededilme gibi bi durum olurmu bu arada, birde burssuz olarak okuyacagimdan, turkiyedeki bazi kurumlardan ufak miktarlardada olsa burs imkanim olurmu, stjihns hocam cok yardimci oldunuz gercekten
  • @skerem89 turkiye'deki kurumlarin burslari hakkinda bilgim yok.
    3 sene once ben almanya'dan kabul amis ve TED-DAAD bursuna basvurmustum. kanada icin boyle bir burs duymadim. varsa bile yine yuksek bir lisans ortalamasi isteyeceklerdir (TED %75 istiyordu)

kanada universitelerinde basarili ogrencilere fellowship adi altinda para veriliyor (lisans ortalamasinin 75/100, 3/4 olmasi on sart) benim insaat muhendisliginde okuyan tanidiklarimin hepsinin fellowshipi var ancak not ortalaman yuzunden bu konuda sansin kalmiyor.

buradaki programlarda basvurnu direkt yapmiyorsun, oncesinde profesor ve calisacagin konuyu ayarlaman gerekiyor. profesor ayarladiktan sonra basvurup reddedilme sansin yok. adam/kadin seninle calismaya karar verdikten sonra gerisi prosedur. lisans ortalamani 2.6 yapmadan mezun olma :)

http://www.engr.mun.ca/graduate/research/civil.php

ah bu arada jeoteknik demiske, bir arkadas tokyo universitesinde burslu yapmisti masterini. japon hukumetinden alinan bir burs ancak %80 lisans basarisi ve dekan'dan referans vs gibi seyler istemislerdi. japonya ve insaat muhendisligi dusunenlere butik bir not olsun:)
  • acikcasi kanada suan master icin en sicak baktigim ulke, bu konuya 2 gundur merak sardim, ve surekli yeni seyler ogreniyorum sayenizde ve devam ediyorum.

eski mesajlarina bakarak yola ciktigimda memorial universitesinde master yaptigini gordum hocam, ben suan en yakin hazirn ayinda mezun durumda olacagim , ve okuduguma gore eylul ayinda egitime baslayabilmem icin, kasimda falan basvurumu ypmis olmam gerekiyor.

benim gibi mezun durum olmayan biri icin sanirim master 1 sene gec bslaniyor, yoksa benmi yanlis anladim ?

Birde profesorle anlasma olayi nasil olur, siz nasil yaptiniz direk maillemi yoksa telefonlami gorustunuz, bu olayda biraz ilginc geldi
  • profesor konusunda tavsiyem; standart bir mail hazirla, ozgecmisinden, ilgilendigin arastirma konularindan bahset. bu maili toefl skorunu aldiktan sonra gondermen daha yapici olur cunku bu insanlar tum dunyadan ve bircok insandan mail aliyorlar. adama mail attiginda basvuru yapmaya hazir olman bir adim one cikaracaktir seni. standart kisim sonrasi profesore ozel kisimlar da olmali. maili cok uzun tutma OKUMAZLAR. kisa, oz, direkt hedefe yonelik. transkriptlerini ve cvni ekleyebilirsin.

ilgilendigin konuda calisan proflarin emaillerini bul, web sitelerini incele, yaptiklari calismalar, yayinladiklari makaleler hakkinda bilgin olsun ki mail yazarken onlara referansta bulunabil (orn: lisans tezimi x konuda yaptim, sizin y-z-t makalelerinize denk gelmistim, x-y konuda ilgim yogunlasti ve , z konuda uzmanlasmaya karar verdim. arastirma calismalariniz -x- nedenden cok ilgimi cekti, sizinle -y- o konuda calismayi su nedenden cok isterim)

2012 eylulde baslamak istiyorsan 2011 kasim'da basvurunu gondermis olman gerekir.
    gec baslamak gibi degilde erken basvurmak olarak degerlendiriyorum ben (lisans son senemde basvurdum ben). yani master basvurunu yaparken mezun olman gerekmiyor, 4. senende basvurabilirsin mevcut transkriptlerinle (senin durumunda nor ortalamasi yetersiz olacagindan dezavantaj)

bazi programlara ocak'ta da baslayabiliyorsun onun son basvuru tarihi de mart-imsi olsa gerek.

• kanada'da master yapmak isteyip bu basligi okuyan ancak lisansinin 2. veya 3. senesinde olanlara da oneri olarak yazmam gerekirse;

-ne yapin edin not ortalamasinizi 3 e cekin mezun olmadan (okul uzasa dahi),
    -lisans tezinizi mumkunse ingilizce yazin ve uluslararasi bir konferansta sunun .profesorlerle tanismak icin en kolay/guzel yol. sonrasinda da tanistiklarinizla iletisimde kalin.
    -hatta mumkunse bitirme projenizi kanada'da calismayi istediginiz konu uzerine secin.
    -toefl skorunuzu en gec 3. senenizin sonunda almis olun (universitesinde ingilizce egitim gorenler icin gerek yok)

• Ne yazikki ben bu bilgilere son senemde ulasiyorum, bayram donusu hocalarimlada konusup onerilerini alirim, duruma gorede dediginiz gibi alanimla ilgili profesore mail ile ulasirim.

tabi bide ingilizce sikintisi var, gunluk konusma olayinda akiciyimdir falan ama toeflda cok kasintili kelimeler cikiyor, kasimda hoca ok derse toefl sonucumu ne zamana kadar gondermem gerekir buda bir muamma tabi ?

bu arada bitirme projemde kazikli temeller uzerine (geoteknik) ayni alandada master yapmak istiyorum
  • yazdigim gibi profesorle iletisime gectiginizde toefl skorunuz elinizde olsun ( en azindan sinav gunu almis olun).

basvurunuzu belirtilen zaman aralgiinda yapip toefl sonucunuzu universiteye daha sonra ulastirmaniz uzerine anlasilabilir. calisacak adam/proje bulduktan sonra gerisi formalite.
  • Bu arada hocam memorial disinda ortalama barajini daha dusuk tuttugunu bildiginiz baska universiteler varmi
  • bilgim yok ancak 65in altinda basvuru alan bir universite varoldugunu sanmiyorum.

turkiyedeki universitelerde bile basvuru icin not sinirlamasi oluyor, ki gayet mantikli: yuksek lisans yapacaksaniz okulla aranizin iyi, notlarinizin da ortalamanin uzerinde olmasi bekleniyor.

dersler turkiyedekilere benzemiyor, ustelik yuksek lisans seviyesinde oldugundan cok agir calismaniz gerekir ve belli bir notun altinda kalirsaniz programa devam edememe riski de var (60 veya 65 sanirim). fellowshipli iseniz de 75in altinda not aldiginizda kesiliyor maddi destek, ancak okumaya devam edebiliyorsunuz.
  • stjohns arkadaşım lafını balla kesiyorum.Burada burs konusu olduğu için buraya yazıyorum.Kolej okuduktan sonra notların iyi olmasına göre üniversiteye geçişte burs alabilir miyim ? Yani sporcu yetenek bursu filan değil ,notlara göre.alınan burs ?% kaç olur muhtemelen birde ben Kanada vatandaşı değilim international öğrenci olacağım o sorun yaratır mı burs almada ?
  • St johns hocam ortalamayi rahat 65 ustune cikaririm, (2.5 ediyo) calismakda inan sorun degil, ilk 3 sene neredeyse ders calismadim son senede kasmaya basladim. surekli suanki gibi calissam ortlamam zaten 3 un altina bile inmezdi belki.

hani aklinizda belki vardir diye sordum 65 ustu kabul eden hangi universiteler var diye, eger kanadada alacagim egitimin, benim hayatimi sekillendirecegime inanirsam, bi sekilde giderim, ordada calisir harcligimi kazanirim. Toefl suanda benim icin sikinti ama 2. donem derslerim cok hafifliycek, onuda o zaman halledebilirim, biraz zaman sikisik gibi olucak ama yaparim
  • @WantLeaveHere lisans programlari burslari uzerine HICBIR bilgim yok. kanadali arkadaslarimdan anladigim kadariyla onlar 'loan' adi altinda devlete geri odemek uzere kredi alip oyle okuyorlar. bahsettigim 'fellowship'ler yuksek lisans egitimleri icin gecerli.

@skerem80 basarilar.
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Bende Manitona Üniversitesinde yüksek lisans yapmak istiyorum ve bölümüm elektrik mühendisliği ve siteye göz attığımda yüksek lisans için şartlar arasında SON İKİ YILIN ORTALAMASININ 3 OLMASI GEREKİYOR YAZIYORDU.BENİM SON İKİ YILIMIN ORTALAMASI 2.98.Bu küçük fark acaba bi sorun oluşturur mu bir bilgi verebilir misiniz?genel not ortalamam ise 2.79.
  • 0.02 biraz kilpayi olmus ama ne yazik ki yetmiyor. okulun ilgili birimine mesaj atip sansinizi deneyin yine de
  • testden.comda bi toefl denemesi yaptim, 71 cikti. Bugunde ingizilizce egitim merkezlerinden birinin seviye sinavina girdim. advance dediler, istersem toefl egitimi alabilirmisim. belgede subat ayinda elimde olurmus, haftaya baslarsam eger.

Ben acikcasi ingilizceden cok korkuyodum, ama sanirim korktugum kadar olmuycak, Bu aralar iyice okul arastirmasina yonelicem. Umarim uygun bir universite bulabilirim
  • Merhaba arkadaşlar,

Bir konuda yardımınızı rica edicem.Sakarya Uni Uluslararası İlişkiler mezunuyum(2.52 ort) ve 2 yıldır global bir lojistik firmasında çalışmaktayım.Toronto bölgesinde veya yakınlarında bir Mba programı araştırıyorum ve yaklaşık 25.000$ civarında bir bütçem var.Bu kriterler doğrultusunda kabul alabileceğim okul veya okullar var mıdır

teşekkür ederim,
  • serkanbu bende cok arastirim universite, Master icin %70den daha az isteyen goremedim ama, bi universitede Mba icin 2.5 asgari sarti gormustum, o kadar cok uni baktimki hangisiydi aklimda degil ama
  • Aklına gelirde paylaşabilirsen cok sevinirim.Bunun yanında yine bu forumda not ortalaması 3.00 altında olanlar ve yüksek lisans yapmak isteyenler college lardan ders alarak ortalamalarını yükseltebilirler diye birşey gördüm.Bu konuda bir bilgin var mı

teşekkürler,
  • Bugun global vizyona gittim, durumumu anlattim, ortalamam mezuniyetimde 2.6 olacagini soyledim. Ordaki bayan 2.6 ile kanadada master yapabilmemin mumkun oldugunu, Cogu universitenin 3 istedigini ama, iyi bi niyet mektubu, hocalardan referanslarla, rahat bi sekilde yerlesebilecegimi soyledi.

temmuzda diplomami alabilicem, fakat ne olur ne olmaz yaz okulu durumu olursa diye, ocakda mastera baslamayi dusunuyorum.

Randevusuz gittim icin, fazla konusamadik. 10 Dakikada genel hatlariyla ustunden gectik, Yakin zamanda tekrar gorusup, olabilecek okullar hakkinda konusucaz.

Detaylari buradan veririm :)
  • yukaridan yapistiriyorum;

@skerem89 benim bulundugum universitede mastera basvuru notu (%65, 65/100 veya 2.6/4) 2.5 ile basvuru sartlarini bile saglayamiyorsunuz. burs almak icin ise %75 ariyor cogu universite.

ANCAK, soyle bir ornek te var; bir arkadas profesorle anlasarak lisans ortalaasi 65in altinda olmasina ragmen, profesorun dekanliga mektup yazarak ozel ricada bulunmasiyla basvurabildi ve okuluna basladi. burslu (fellowshipli) ogrencilerin parasinin bir kismi profesorun cebinden (arastirma butcesinden) ciktigindan bedavaya ogrenci almanin cezbediciligi kacinilmaz. profesor ayarlamaya bakiyor yani senin durumun da.
  • ayrica yine benim universitemden ornek vermem gerekirse, ocakta baslamak icin bir yil onceden basvurman gerekiyor. temmuzda mezun olup ocakta baslamak imkansiz olmasa da olasi degil.

http://www.mun.ca/become/graduate/programs/engineering.php
    2012 eylul ayinda baslamak icin 1 kasim 2011 de basvurunuzu gondermis olmaniz gerekiyor. BAZI universitelerin bolumleri 'winter' somesterinde yani ocak ayinda baslatmiyor programlarini.
  • Stjohns, Bende aralikda falan basvurularin bittigini biliyorum ama, danisman sartli basvuru yapicaz dedi, yani biz onlara taahhut gibi bisi vericez, iste mezuniyet ortalamam su toefl su olcak, diye.
    Tabi ben net bilmiyorum ayrintilari, bu arada snein okul ne, benim mezuniyet ortalamam 2.6nin ustune cikar gibi
  • pardon ya sonradan farkettim memorial oldugunu okulun, Danisman baya kesin konusmustu, elimizde alternatif 5-6 okul olucak falan diye. Belki sonra senin kafani sisirim memorialda insaat muh. nasil diye :D
  • toefl icin sartli kabul oluyor ancak not ortalaman konusunda olacagini sanmam. danismanlik sirketleriyle ilgili hicbir deneyimim yok, ben kendim hallettim basvurularimi. danisman soylemlerine kendini kaptirmaman dilegiyle :)

• ayrica sunu da eklemeliyim ki, toefl icin sartli kabulu de anlastigin bir profesor varsa aliyorlar. not ortalaman yetersiz ise (ki bu onlarin gozunde akademik olarak cok basarili olmadigin anlamina geliyor) bunun disinda da 'ustun' olarak nitelendirilebilecek bir basarin yoksa (biryerlerden burs vs ki bunlar da akademik olarak ustun basari sahibi ogrencilere verilir) elin kanada'larindaki profesorun seni 100lerce aday icerisinden secmesi icin nasil bir mantikli gerekce verebilirsin diye sormalisin kendi kendine.

bu soruyu danismanlik sirketindekilere de sor istersen.

daha once de yazdigim gibi arastirma odakli bir muhendislik programinda yuksek lisans yapacaksan profesorun senin yeterli olduguna ikna olmasi gerkiyor cunku proje adamin, para adamin butcesinden geliyor ve adamin adiyla yayinlayabilecegin tez ve makale istiyor senden.

danisman baci ders bazli bir programdan bahsettiyse bilemiyorum. benim bulundugum universitede sadece ders alip tamamlayabilecegin bir insaat muhendisligi programi yok, arastirma konunun olup tez yazman(veya makale yayinlaman) gerekiyor.
  • vallahi st johns dediklerin mantikli, Danismana bunlari detaylica soracagim zaten, Bende basvurularimi kendim yapmayi dusunuyorum acikcasi, O kadar tabelada ucretsiz danismanlik yazmislar, sadece danisicam sanirim :D

Dedigim gibi mezuniyette ortalamam 2.6 olur, Ocak ayinda baslamam icin gereken proseduru falan tam konusamadik, kafamda baya bi soru var. Sartli basvuru falan nasil olcak bilmiyorum. Heleki masraflari hic sormadim zaten. Okul disinda konaklama+ihtiyaclarin toplam maliyeti ne olucak falan

Sadece ders bazli yuksek lisans olmaz zaten kaldiki bende istemiyorum. Benim tek hedefim kendimi gelistirmek, zaten bu yuzden kanada istiyorum. Sonucta trdede master yapabilirim.
  • st.johns az once danismanin yanindan geldim. Ortalama olayini sordum. Sirketin anlasmali oldugu universiteler varmis. Bu okullarda sirket araciligyla basvuran ogrencilerden not konusunda musamma gosteriliyomus. Ayrica anlasmali okullara basvurdugumda, danismanlik ucretini basvurdugum okul veriyomus, basvuru parasida vermiyormusum.

bu gidisle bneim okulda memorial olcak gibi, memnunmusun abi oralarda :)

Birde merak ettigim diger bir konu, kanada vize basvurularinin %50 sine red veriyormus, Ben okulu ayarladigimda, red alma gibi bi durumum olabilir? daha once usa, ve schengen vizesi almistim
  • yuksek lisans icin kabul alip vize alamayan birisini duymadim.
    adli sicil kaydinda ciddi birsey olmadikca sorun oldugunu sanmiyorum.

dil okuluna gelmek isteyip red alanlarin hikayeleri ise forum da bolca. bahsettigin durum dil okullari icin gecerli olabilir.
  • evet belkide dil olayina red verebilirler, Banada sacma geldi uniye kabul edilmis birisinin red yemesi,

Abi bide, son absvuru tarihini kacirdim suan sanirim, yoksa benmi yanlis anliyorum? 2012 eylulde baslayabilmek icin, 1 Kasim son tarihmi idi? Evet ise ocakta baslayabilme durmu olurmu fikrin varmi?

http://www.mun.ca/become/graduate/programs/engineering.php

Application deadlines

November 1: (Canadian and International applicants) for Fall admission (following year)
  • evet sitede yazan dogru. ocakta baslattiklarini duymadim ama kesin bilgi icin muhendislik fakultesi yetkilisine surdan ulasabilirsin:

Moya Crocker, Academic Program Administrator
    P: (709) 864-8900
    E-mail: mcrocker at mun.ca

istisnalar mevcut tabi. profesor seni COK isterse ne deadline kalir ne de fellowship sorunu. ama daha once de yazdigim gibi zaten her gun dunyanin bir cok yerinden bir suru email aliyorlar, one cikmak icin gecmisinizde akademik basari/yuksek gpa onemli.
  • Haydaa, kendi salakligim mi diyim simdi ben buna, yoksa onlarin isguzarligimi, Yahu 1 sene onceden basvurumu olurmus :S

email adreside yalan, online chat yakalayabilirsem, anca oyle sorarim
  • online olarak konustum suandada, basvuru zamani zaten patladi, daha ortada lisans diplomasi toefl falan yok. Istersen basvur dedi operaotr ama zamani gecti. Basvursamda yalan olurdu.

Baska universitelerede bakilabilir, Danisman sirketler cok salliyo bunu ogrendim. Kadinin daha dunyadan haberi yok mayis gibi basvururuz diyodu bana.
  • @skerem89 online chat'te engineering academic program administrator'i bulamazsin.
    basvuru sureleri bence makul, turkiyedeki universitelerle kiyaslayinca tuhaf gelebilir tabi, zira haziranda basvuru alip eylul'de ders basi yaptiriyorlar. ayrica basvurmadan once profesorle anlasman beklenmiyor turkiye'de.
  • ingilizce öğretmenliği 3. sınıftayım.oralamamın 3 ün üstünde olacağını düşünüyorum.Kanada da master yapmak istiyorum toefl a girmem gerekiyor mu bilgilendirirseniz çok sevinirim..
  • @Matmazella okudugunuz universitenin egitim dili ingilizce ise gerekmiyor.
    -ingilizce ogretmenligini turkce okuyan var mi bilemiyorum tabi :) bildigim su ki, kanada'da ogretmenlik yapmak istiyorsaniz master yeterli olmayabilir. kolombiya'da yillarca ogretmenlik yaptiktan sonra buraya gelen bir arkadasim vardi master yerine tekrar lisans okumaya karar verdi.
  • teşekkürler.evet eğitim dili ingilzce ve bu benim 2. üniversitem önce fransızca öğretmenliği okudum ve bu bölümü okurken yabancılara türkçe öğretimi diye dersler aldım.hocalarımız o zaman yurt dışında Türkçe öğretebileceğimizi söylediler.ne kadar doğru bilmiyorum tabi.şimdi ben de bu üniversiteyi de bitirince kanada yı düşünüyorum 2 dil gelişimim için.üniversitelerin Türkoloji bölümüne girmem mümkün olur mu acaba tabi bölüm varsa:) teşekkürler...

• @Matmazella, turkoloji bolumu olan bir universite duymadim ama varsa sizden daha iyi bir aday olamazdi herhalde! google yardimci olabilir.
    universiteyi gectim turkce kursu bile duymadim kanada'da.
  • çok teşekkürler...kolay gelsin...
  • bir şey daha sormak istiyorum cevaplandırabilirseniz çok sevinirim.benim gayem aslında 2 dilimi de geliştirmek master çok da önemli değil.bir arkadaşım Fransa ya gitti mesela master amacıyla ama çok zor olduğunu anlayınca orada lisans okumaya karar vermiş.şuan aupair olarak çalışıyor ve seneye üniversiteye başlayacakmış.ben de pratikte dilimi geliştirmek ve hayatımı geçinderecek para kazanabileceğim bir iş bulmak istiyorum.mesela kanada da lisans ya da 2 yıllık bölüm okusam ne okuyabilirim ve sonunda iş bulabilir miyim? yoksa ailem ve arkadaşlarımın dediği gibi bu kanada hayalinden vazgeçip Türkiye de öğretmen mi olmalıyım? şimdiden teşekkürler
  • ne okumak istiyorsaniz oniu okuyabilirsiniz acikcasi! ne istediginize karar verip ona gore bir program secebilirsiniz.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!