SELAM ARKADASLAR..BEN LONDRADA YASIYORUM..TURKIYEDE TEKNIK UNIVERSITE ELEKTRIK BOLUMUNU BITIRDIM..ANTALYADA VE BODRUMDA BIR COK OTELDE ELEKTRIK TEKNIKERI OLARAK CALISTIM..PROFESYONEL ELEKTRIKCIYIM..YAKLASIK 7 AYDIR LONDRADA YASIYORUM..AVRUPA VATANDASI BIR KIZLA EVLENDIM..KENDISI LONDRADA HASTANEDE CALISIYOR..ACIKCASI BEN BURALARI SEVEMEDIM..NEDENI ISE..COK ISSIZLIK VAR..COK YERE ELEKTRIKCI ICIN BASVURU YAPTIM AMA KABUL EDILMEDIM...BEN VE ESIM KARAR VERDIK KANADAYA YERLESMEK ISTIYORUZ...BENIM INGILIZCEM ORTA DUZEYDE AMA IELTS SINAVINA GIRECEGIM YAKINDA UMARIM IYI BIR SONUC ALIRIM....BENIM SORUM SIZE SU OLACAK...BEN VE ESIM KANADA GOCMENLIK PUANLAMA SISTEMINI DOLDURDUK VE BEN YAKLASIK OLARAK 60 GIBI BIR PUAN ALABILIYORUM...YANI BENIM BU PUANLAMA SISTEMINDEN 67 ALABILMEM ICIN KANADADAN BIR IS TEKLIFI ALMAK GEREKLI O ZAMAN 10 PUANDA ORDAN GELECEK VE PUANIM 70 GIBI OLACAK..O ZAMAN VIZE ALMA OLASILIGIM VAR GIBI...BU IS TEKLIFINI NASIL ALABILIRIM KANADADAN? VE GERCEKTEN IS BULMAK KOLAYMI ORALARDA...AYRICA ELEKTRIKCI OLARAK CALISMAK ICIN ORDA AYRICA BIR BELGEYE IHTIYACIM OLACAKMI? CUNKU INGILTEREDE KOLEJE GIDIP AYRICA BIR ELEKTRIKCI BELGESI ALMAM LAZIM...ONLAR TURKIYEDEN DIPLOMAYI KABUL ETMIYORLAR...UMARIM YARDIMCI OLACAK ARKADASLAR BULUNUR...............BIR ATASOZU VARDIR,,,SEVGI PAYLASTIKCA BUYUR,,,DERTLER PAYLASTIKCA KUCULUR SAYGILARIMLA::::
Sitede dolasirken paylastigin konuyu okuma firsatim oldu.Bende electric&electronic teknikeriyim. Kisacasi Uzulerek soylucem ama o diplomanin burda hic bir vasfi yok.Okula gidip upgrade yapman gerek.Kimsenin vaatlerinede kanadada inanma:)Karamsar olmak istemem ama seni ve aileini boyle cileli bir maceranin icine sokma.Burasi aile destegi ile bir kac ayligina dil veya deigisik certifica programilari almak icin Turkiyeden gelen ogrencilerin,bastirilmis cocuklarini barlarda ,publarda,discolarda bir kac cinsel iliskiyle tatmin ettirdikleri bir yer...:) Ama belki labour olarak 8 dolara bir manufactring de calisma alasiligin olabilir:) Kim bilir belkide daha fazlasi
Benimde asil meslegim elektrik ve 2 hafta kadar once bir firmada calismaya basladim. Calistigim firma vancouver, BC de bulunan sayili buyuk firmalardan ve claisanlarin saat ucreti ortalama su sekilde:
Haha:) Job bank teki normal nitelikliz elemanlarin baslangic ucretinden bahsediyorum...wikipedia gibi herkesin fikirlerini kolayca paylastigi bir yerden degil.:) Sen labour dedigimden ne anladin ki arkadasim??Ben niteliksiz bir kisininin aldigi bir ucretten bahsediyorum...Bu arkadas sence kendisini ve ailesini 10 dolara veya 12 dolara iyi bir sekilde vancouver gibi bir yerde muhafaza edebilirmi?? Haha ali-can sen o arkadasa vancouver a gelirse yardimci olabilirmisin???
Vancouver da kimse kimseye is konusunda yardim etmezzzz. Lafla da peynir gemisi yurumuz..Bu boyle biline!!!
'is konusunda yardim' tanimi onemli tabi ki. egerki calistigim sirkette uygun bir pozisyon varsa ve tanidigim yetenekleri musait bir arkadasim varsa neden sirkete onermeyeyim? pozisyon icin kalifiye olmadigi halde is ayarlamak ise kasit onu vancouver'da degil nerde olsam yapamazdim :)
Oncelikle profesyonel bir elektrikci arkadasimiza neden cikip job bankta buldugun vasifsiz isci ucretlerinden bahsediyorsun? Anlamis degilim. Senin diplomanin burada bir ise yaramadigindan mi yoksa? Eger oyleyse, adina cok uzuldum arkadasim cunki ben 20 yasindayim ve Istanbulda Teknik Meslek Lisesinden 2009 yilinda mezun oldum, henuz universite okumadim ve su anda Vancouver da isim yapmis bir firmanin buyuk bir projesinde elektrikci olarak calismaktayim.
Ayrica, devletin belirledigi minimum saat ucretinin altinda, yine develtin bir websitesi olan jobbank.gc.ca de is teklifi oldugundna mi bahsediyorsun? Tum bunlara ek olarak, wikipedia gibi bir bilgi kaynagini, facebook hesabin ile karistirmis olmana da uzuldum.
Eger isyerinde ilgili arkadasin dolduracagi bir pozisyon acilirsa, onlarca resume gonderip, interview e gitmek icin cabalayan kisilerin bir adim onune gecirebilirim. Ben soylediklerimi lafta birakmiyorum ve Vancouverda bircok Turk arkadasima bu konuda yardim da bulundum. Yaptim, ise soktum, yardimci oldum.
Merhaba arkadaslar bende GTA bolgesine yasayan bir electrikci olarak kendi perspektifimi sunmak isterim,
Yirmi yildan fazladir Canada dayim meslege adim atmam kolay olmadi ilk isime yirmi yil once $6.25 saat ucretiyle basladim. 6 degisik sirkette calistim en son calistigum sirketten 6 yil once istifa ettigimde $36 saat ucreti aliyordum. Alti yildir serbest calisiyorum ekonomik sikintim yok diyemiyecegim ama gayet iyi sayilirim. Yanimda calisan en tecrubesiz ciraka $12 oduyorum. Electric sektorunde simdiye kadar $10 altinda calisildigini duymadim. Sosyal hayata gelince, herkezin istedigi sekilde yasayabilecegi bir ulke oldugunu dusunuyorum, gece hayatina duskun olanlarda, istikrarli bir aile hayati arayanlarda istedigini bulabilir saniyorum. Saygilar
Benim gordugum kadariyla Toronto ve civarinda bir-iki yil tecrubeli usta $22-$25 arasi 5 yil tecrubeli usta $25-$28. Bunu soylerken Canada daki lisansli ustalik tecrubesinden bahsediyorum lisans oncesi ciraklik yada baska ulkelerdeki tecrubeler dahil degil. Ve bu rakamlar sendikali isyerleri icin gecerli olmaya bilir onlarin toplu sozlesmeleri degise biliyor. Ozel yeteneklere/ tecrubelere sahip elektrikcilerin cok daha fazla ucret aldiginida biliyorum.
Peki arkadaşlar saatlik $20 alsak haftada 160 saat çalışsan ayda 3200$ yapar.Aldığımız bu ücretten vergi kesilecek mi yoksa iş veren bu ücreti ayriyeten mi ödeyecek?
Arkadaşlar merhaba siteye yeni katıldım birşey danışmak istiyorum eşim doktora yapmak için kanadaya gidecek bende onunla gitmek istiyorum ben teknik eğitim fakültesi elektronik öğretmenliği mezunuyum acaba orada iş bulma imkanım nedir bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim...