• Merhaba, bu siteyi bir süredir takip etmekteyim. umarım banada bir fikir veren olur. internetten neler yapılması gerektiğini okudum ama belki bu durumla karşılaşmış birileri bana nelere dikkat etmem gerektiğini söyleyebilir. 2000 yılında aile olarak Kanada vatandaşı olduk, daha sonrada Türkiye ye döndük. o yıllarda yaşları küçük olan çocuklarıma sin kart verilmedi. Daha sonra birkaç kez kanada ya gittik ama hiç aklımıza sin kart cıkartmak gelmedi. şimdi kızım üniversite için başvuru yapacak ama formlarda sin kart no.su istiyorlar. oda bizde yok. citizenship kartının aslını istiyorlar sin kartıda
    posta ile gönderiyormuşlar ama kaybolursa sorumluluk almayız diye yazıyor. Kanada daki arkadaşlarımızın bir faydası olurmu evrakları ve formları biz onlara göndersek onlar postalasa yada başvursa bilemiyorum neyapalım. 20 iş gününde cevap veriliyormuş pasaportlar için harcı fazla ödeyip çabuklaştırıyorduk sin kartta böyle bir durum varmı acaba. Bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum. şimdiden çok teşekkürler.
  • Yanlissam bir baskasi beni duzeltebilir ama universite basvurusunda SIN vermek sart olmamasi lazim. SIN'inizi taleb edebilecek makamlar surada listelenmis:
    http://www.servicecanada.gc.ca/eng/sin/protect/provide.shtml
    Bu makamlar disinda baskasina SIN vermek sakincalidir.
  • Merhabalar, Esin, ayni durum bizde de sorun olmustu, Ben burda dogdum ama 6 yasinda turkiye ye temelli donduk ailemle sonra 1.5 sene once buraya temelli donmeey karar veridigimde sin card im yoktu okula basvuramadim cunku sin card istediler Canada service e gittim birkac formdan sonra ve randevudan sonra bana sincartimi posta ile 4 6 hafta icinde yolladilar tabii bu surec icinde ben Kanadadaydim. Cocugunuz kucuk oldugu icin siz Turkiye ye dondugunde sin card cikartmasi mumkun. Size en iyi tavsiyem Canada Servise arayip butun detayli bilgileri oradan almaniz buradan bir kisi cocugunuzn sincartini alamaz . 1 800 926 91 05 canada service nin numarasidir ama bu numarayi Turkiye den arayip arayamayacaginizi bilmiyorum en iyisi canada service nin sitesine bir goz atip butun bilgileri alabilirsiniz.Eger bulamazsaniz bana soyleyin bir cozum yolu uretebiliriz tesekkurler
  • Merhabalar hiyel ve neriman cevaplarınız için teşekkür ederim. Hiyel sizinde belirttiğiniz gibi SİN kart olmadanda başvuru olabiliyormuş ben bilmiyordum ama kızım biliyormuş üniversitelere başvurular yapıldı ön başvurular için cevaplar geldi. Belgeleri hazırlamamız isteniyor. Yinede almamız gerebilir diye düşünüyorum. buarada internette araştırırken bizimkilerinde iptal edildiğini öğrendim onlarıda yenilemek gerekecek 9 ile başlayanlar 2003 den sonra yenilenmiş biz 2000 yılında almiştık. 15 tatilde bize zorunlu Kanada seyahati görünüyor gibi. Bilmiyorum belki üniversitelerden kabul gelirse kızımı yerleştirme için gittiğimizde hepimiz için başvuru yapabiliriz. Neriman, siz başvurduğunuzda randevu verildiğini yazmışsınız şimdi bundan bahsedilmiyor belki de şimdilerde değişti. 10 günde de gönderiyorlarmış. Citizenship kartından başka belge istenmiyor sanırım. kızım 15 tatilde gelirse başvuruyu yapıp bir arkadaşımızın adresini bırakıp dönecek onların teslim alması sorun çıkarırmı onuda bilmiyorum. imza karşılığı başvuranın kendisine teslim etmek isteyebilirler. bakalım ne olacak. tekrar çok teşekkür ederim.
  • ben daha temmuzda yenilettim, randevusuz gidip bizzat basvuruyorsunuz. uzerinde sin numranizin ve bilgilerinizin oldugu dokumani aninda veriyorlar, fiziki kart ise 14 gun icinde kanada adresinize postalaniyor.
  • Bence bunun icin Kanada'ya gelmenize gerek yok, cunku Kanada'da calismadikca, bankadan borc almadikca, veya vergi iadesine basvurmadikca bu karta ihtiyaciniz yok. Verdigim linkte SIN'inizi kimler taleb edebilir, ve kimlere vermeniz gerekmez diye yazmislar.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!