Vancouverdaki Yasayan Turkler Arasindaki(Sosyal,Ekonomik,Psikolojik)Dayanisma
  • Merhabalar,

Ben cok merak ediyorum, Vancouver a legal veya illegal yollarla gelmis bir Turk vatandasinin,Turk fahri konsolugu tarafindan her hangi bir ,sosyo ekonomik veya psikolojik yardim merkezi veya ekipmanlari varmi???
    Veya burda Burnaby veya Richmond da butun gununu starbucks ta kahve icmekle geciren Turk arkadaslarin,boyle bir girisimi daha once olmamismi??? Yada Vancouver da Turk society ne kadar guclu??? Vatandaslarimiza yardim edebiliyormuyuz??
    Beni en cok uzen tarafida bir cinli veya hintli, hic olmadi bir filipinli kadar kendi vatandaslarimiza neden sahip cikamiyoruz???

Hahah:)P a Bu arada sunu paylasmadan gecemicem, askerlik erteletme islemlerini bundan 1,5 yil once burnabyde turk konsoloslugu hizmetlerini temsiligi verdikleri bir yere gittim...Size yemin ederim,Bu temsilciliigin altindaki mesaj salonun sahibi, ust katindaki Turk temsilciligini bilmiyor...Abi komedi yahu:) hem guluyorum hemde uzuluyorum.
  • 1 Turk dunyaya bedeldir ama ikisi bir araya gelince ?
  • Iyide Yurt disinda yasayan bir vatandasin kendi hemserileri veya temsicilikleri tarafindan sahipsiz birakilmasi cok agir bir durum degilmi??? Turk dediginin prestiji bir filipnli,cinli veya hintliden farkli olmali bence, Sencede oyle degilmi??Rezalettt!!!
  • ya iyi de konsolosluk calisanlari zaten hayatindan bezmis gibi sanki adami zorla koymuslar oraya, o kadar gonulsuz yapiyor ki yaptigini. bir de kanada'da bir sure gecirdikten sonra turkiyedeki burokrasi felaketinden arininca daha da zor geliyor katlanmak. belge gonderirsin okumadan geri yollar, web sitesinden cikti alip altini cizip geri gonderince isleme koyar, ne bileyim telefonda bir gonulsuz sacma sapan yarim yamalak cevap vermeler, konusma uzayinca 'e bu kadar pimpirikleniceginize gelin buraya bizzat' demeler (he kolaydi atla gel ucaga 500dolar) kapisina gidince de su belge yok bu belge yok diye yine ariza verme olasiliklarinin stresi, telefonda bunlari soylemistiniz diyince yok ben demedim diye inkar vs. bir de 'senli benli' konusmalarina illet oluyorum. yani artik telefon gorusmelerimizi kaydetmeyi bile dusundum sonradan inkar ediyorlar diye. bence bunlar cumbur cemaat kronik depresyonda, turkiyedeki devlet memurundan bile daha sacma sapan.

kanada hukumeti ise o kadar rahat ki anlatamam. tum basvurular online, belgenin orjinali takintisi yok scan et yolla adam razi. CIC bile daha cok sahipleniyor beni!

turk konsoloslugu diyince aklima gelen ilk sey 'umarim isim dusmez'
  • libyadaki 10.000 Turk 3 gun icinde gemi ve ucak ile vatana geri getirildi yani yardıma ihtiyaci olana T. C. Devleti yardımaediliyor
    seninde hayatı tehliken varsa ve canada devleti ile problemin yoksa sana belki yardim ederler ama oradaki Turk gocmenlerden bir sey bekleme
  • Kardesim libyadaki durum bambaska,onun siyasi bir boyutu var.Biz vancouver daki sozde turk temciliklerinin faliyetlerini,isin sosyal boyutunu dile getiriyozzz..Yani sende benim gibi Vancouver yasiyorsan prestijin sifir!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Multeciden farkimiz yok burda:):)
  • 'prestij'den kasit nedir bilemedim. sayginlik manasinda kullaniyorsaniz neye gore kimin gozunde? kanada hukumetinin gozunde her millet/irk/gocmen vs'ye insan gozuyle ve ayni derecede saygiyla yaklasildigindan katilamayacagim bu soyleme.
  • vancouvardaki çinli.filipinli vs.lobileri var yani onlarin devlet temsilcilikleri direkt yardım etmiyor vatandadlarina dolayli yrd..ed.yor ama untmaki çinli.filipinli vs kendi devletlerini vatandaslarini kötülemi yor biz ne yapiyoruz yerden yere vuruyoruz sonra yardim bekliyoruz
    ayrica kanada hükümeti ayricaligi hava alanindayapmaya baslar biz gocmenler sadece calisan carklari döndürür uz
  • bizimkilerde de asya memleketlerini de hor gorme var nedense. elin cinlisi bile! diye baslayan obekler beni benden aliyor.
  • aynen cinlinin filipinlinin ne farki var turklerden?nedir yani bu kadar kendimizi yuceltmemiz o da insan sende insansin.
  • Bence herkes ayni. Herkes yeri geldi mi kendi ulkesinin iyi yanlarini kotu yanlarini hakkinda konusuyor, Ne yazikki bir Turk var Bir turk var...Burda multecide olsan normal immigrant ta olsan herkes ayni esit. Ben burda dogdum vatandasligini almis birisiyle hicbir farkim yok.
  • Tersini dusunelim: Bir Kanada'li Turkiye'ye gitmeye karar verirse, Kanada konsoloslugundan ne kadar yardim isteyebilir? Haydi pasaportuyla veya baska resmi muamelerle bir sorunu varsa, yardimci olabilirler. Veya bir afet durumunda belki kendi vatandasini zor durumdan kurtarmak icin yarim yamalak bir girisimde bulunabilirler. Ama bu kisi "sosyo ekonomik veya psikolojik yardim merkezi veya ekipmanlari" talebinde bulunabilir mi?

Yani -
    ben burada yalnizim, bana dost bul mu diyecek konsolosluga?
    veya, param kalmadi isim yok, is bulmama yardimci olabilir misiniz mi diyecek?
    veya - fittirmak uzereyim, belese terapist saglayamaz misiniz mi diyecek?

Anlatmak istedigim, bu mevzular bireyin sorumluluklari degil midir? Bunlari devletten beklemek ne kadar dogru olur?

Bireyler arasi destek ise ap ayri bir mevzu. Turkiye sosyal, ekonomik, kulturel ve dini bakimdan cok buyuk farkliliklari olan bir ulke. Herkesin dostluk anlayislari ve beklentileri cok degisik olabiliyor. Eger karsinizdaki kafa denginiz degilse, diger Turk'lerle iletisim pek kolay olmuyor gordugum kadariyla.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!