Kanadaya göçmenlik testi ile ilgili
  • Selam arkadaşlar uzun süredir foruma giremiyordum.Daha öncedende bahsetmiştim bir kaç başlık altında Kanadaya yerleşmek istiyordum.Kanada da partnerim vardı fakat yaşadığımız sorunlar nedeni ile olmadı ve şimdi göçmenlik başvurusunda bulunacağım.Kanadaya yerleşmek için mesleki göçmenliğe başvurmayı düşünüyorum.Sanırım puanlamadan 67 puanı toplamak lazım bu başvuruyu yapabilmek için.Bu mesleki göçmenlik için nereye başvurmam gerekiyor yahut Kanadaya mesleki göçmen olarak yerleşebilmem için nasıl bir rota çizmeliyim.Yani demek istediğim dil okuluna gelip ordan mı başvurmalıyım?Bunun gibi farklı çözüm yollarınada açığım.Lütfen bana bu konuda yardımcı olun.Şimdiden teşekkürler arkadaşlar..
  • eski basliklara bakip daha spesifik sorular sorarsaniz cevap alma olasiliginiz artar.
  • stjons Bu konu ile ilgili açılmış daha önceki başlıkları incelemk istedim fakat bulmak çok zor bu neden ile yeniden bir başlık açıp sorma gereği duydum.Bana daha önceden bu konu hakkın tartışmaların yapılmış olduğu sayfaların linkini atabilir misiniz? yada bu konu ile ilgili ufakta olsa bir bilgi verirseniz sevinirim.. :)
  • sagda kategoriler'den kanada gocmenligine tiklayip konu hakkindaki tum basliklara ulasabilirsiniz (210 adet suanda)

ps. crazy'yi yanlis hecelemissiniz efenim.
  • stjohns farkındayım.Farkettiğimde iş işten geçmişti :)
  • stjons göçmenlik sayfası ile ilgili bir çok başlığı şuan itibari ile inceledim.sorumu daha spesifik olarak soruyorum.ziraat mühendisliği göçmen meslek gurupları arasında yer alıyor mu? ikinci sorun kanada ya dil okuluna geldikten sonra ordan göçmenlik başvurusu yapmam durumunda kabul durumu ne olur tahminlerinize göre? teşekkürler..
  • http://forum.kanadam.com/discussion/comment/24525 buradaki baslikta listelenmis, ayrica senin mesajini da gordum bu baslikta yani bunu okudugunu varsayiyorum.

bahsi gecen kategori hakkinda a'dan z'ye her bilgiye ulasabilecegin web sitesi http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp

bu linkleri forumda arama yaparak buldum ve tekrar yapistirdim senin icin :)

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who-instructions.asp#list
    meslek grubu listesi.

meslegin hangi gruba duser ogrenmek icin http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC/2006/Welcome.aspx
  • benim onerim yuksek lisans ile gelip gecis yonunde. yuksek lisansla ilgili baslikta aciklamistim secenekleri. size universite de buldum

http://en.wikipedia.org/wiki/University_of_Saskatchewan_Agriculture_&_Bioresources_College

Master of Agriculture in Agricultural Economics; Master of Agriculture in Animal and Poultry Science; Master of Agriculture in Applied Microbiology; Master of Agriculture in Biotechnology; Master of Agriculture in Food Science; Master of Agriculture in Plant Science; Master of Agriculture in Soil Science.
  • çok teşekkürler stjons :) iyi yürekli insan :)
  • stjons kusura bakma rahatasız ediyorum ama dün senin bana yolladığın üniversitenin yüksek lisans için ön koşullarını araştırdığımda genel not ortalamasını 4 üzerinden 2,5 olmasını istiyorlar fakat benim not ortalamam 2,35 :( yani bu ortalama ile yüksek lisans yapamazmıyım? nasıl bir yol izlemeliyim..
  • universiteden bir profesorle yazisip anlasir ikna ederseniz ne kadar kalifiye bir aday oldugunuza halledilebilir. ama dusuk bir olasilik.
    lisansinizin son 2 senesinin not ortalamasina bakilir genelde. son 2 sene de mi 2.5 etmiyor?

su baslikta tum olasiliklri tartismistik http://forum.kanadam.com/discussion/2034/master-icin-hangi-universite
  • stjons benim ilk olarak yüksek lisans kabulu için yeterli ingilizcem yok yani önce dil okulu veya akedemik ingilizce diye birşey varmış sanırım onunla önce dil sorununu çözmem gerekiyor sanırım.Başvuracağım üniversiteye burda çukurovadaki 2-3 profosörümden bana referas olmalarını isteyeceğim bu durumun avantajı olur mu bana? ayrıca not ortalamamı orda yükseltme şansım var mı çünkü akademik ingilizce ile bunu başarabiliyormuşssun sanırım.Son olarak türkiyede teknik yetersizliklerden dolayı 2-3 konuda çok iyi araştırma konularım var bunlarda başvuru esnasında bahsedersem artı bir durum söz konusu olur mu,? iyiki varsın stjons :)) ayrıca verdiğin linkteki soru cvpları inceledim fakat asla tam cvbını bulamadım yada benı tatmın etmedıler senın görüşün benim içindaha önemli çünkü sende bu aşamaları 1-1 yaşadın..
  • canim zaten basvuru sartlarindan birisi o, 2-3 referans mektubu teslim etmeden bir master programina basvuramazsin.

akademik ingilizce ile not yukseltemezsin.
    Lisans not ortalaman %65 olsaydi okula basvurup kabul edilebilir, alacagin yuksek lisans dersleri ile notunu %75 e cekebilirsen fellowship(burs) icin yeterli hale gelebilirdin. ancak bu senin icin gecerli olamaz zira genel not ortalaman %65 bile degil.

crayz_boy; samimi fikrimi yazmam gerekirse, sana master icin umit yok gibi. turkiyede bir master programina baslayip yuksek ortalamayla 2 yida mezun olup doktoraya basvurmani oneririm (eger gercekten kanada'ya gelmek ve yuksek lisans yapmak istiyorsan) aksi takdirde 1 yillik diploma programlari var onlari deneyebilirsin. ve turkiyede master'da 4.0 ortalamayla mezun olmak gercekten cok kolay. sonrasinda alamayacagin burs kalmiyor kanada'da.
    basarilar :)

• ok bu son söylediğin beni heyecanlandırdı çok am açok teşekkürler stjons.yani Kanadaya doktora için başvurduğumda türkiyedeki master notuma bakarak değerlendirme yapacaklar doğru mu anlamışım??? valla eğer öyleyse dile benden ne dilersen stjons Kanada için 2 yıl daha seve seve beklerim :)) bu son söylediğimi teğet edersen sevinirim söz bu son bilgi haricinde daha fazla kafanı şişirmeyeceğim :))
  • bu arada stjons şimdi internetten araştırdımda benim not ortalama 100 lük sistemde 62 ye denk geliyormuş bu konuyada tekrar bi yorum katarsn iyi olur yani % 65 lik kısmı %3 ile kaçırıyorum tabi bu yökün takdiri normalde ortalama bizim 100 üzerinden başarı durumumuza göre değerlendirisek 70 civarı olması gerekiyor fakat yök benim ortalamamı 100 lük sistemde 62 ile eşleştirmiş
  • daha once yazdigim gibi her universitenin istedigi not farkli olabilir. benim bulundugum universite 100 uzerinden 65, 4 uzerinden 2.6 istiyor. (yok'un eslestirmelerinin burada gecerliligi yok)

tam olarak dogru anladin evet, doktora basvurunda master not ortalamana bakilacak. boylece fellowship alma olasiliginda daha yuksek. hem master'in suresince ingilizce eksikligini gidererek hazirlanabilirsin. ayrica gecen ay yenilenen gocmenlik yasasi geregi doktora ogrencileri universitede 2. yillarini doldurduktan sonra gocmen olabiliyorlar. ben 3 yildir burada master'dayim ancak boyle bir hakkim henuz yok.

• stjonss sen mükemmel derecede iyi bir insansın :)) bana bu güzel haberi verdin sabah sabah çok mutlu oldum eğer birgün kanadaya gelirsem seninle tanışmak isterim dostum :)) çok ama çok teşekkürler tüm ilgin ve alakan için :D
  • stjons bu arada bu yüksek lisansın tezli veya tezsiz olması ordaki doktora için önemli mi??yani türkiyeden tezsiz master yaparsams orun olur mu?
  • bilgi paylasmak icindir efenim :) basarilar tekrar.
  • çok teşşekürler :)
  • Merhaba
    Size birşeyler sorucam; ben lisemi bitirdikten sonra kanadada oyunculuk okumak istiyorum oyunculuk kursunu okumak içinde vatandaşlık gereklimi? Gerekli ise yanımda ne kadar nakit para bulundurmam gerek? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler! :)
    Ayrıca ingilizcemde gayet iyi :)
  • beste ben kendi deneyimlerim doğrultusunda seni bilgilendireyim.Oyunculuk okuman için vatandaşlık gerekmiyor.Ve araştırmalarıma göre okul fiyatları 15-25 bin cad arasında değişiyor ayrıten bir yıllık ortalama minumum gider olarakta 10 bin cadın yeterli olacağını söylüyorlar.Eğer vatandaş olmak istiyorsanda öncelikle orda geçerliliği olan bir mesleği bitirdikten sonra iş bulursan arkasından göçmenliğe başvuruda buulunarak vatandaşlığın yolunu açabilirsin.Şimdiden sana başarılar...
  • Çoook teşekkür ederim!! Zaten oyunculuğu okuduktan sonra sürekli yer değiştireceğim için vatandaşlığa gerek duymuyorum :D TEŞEKKÜRLER..
  • arkadaşlar SECURITY OFFICIER bu kategoriye dahilmi acaba ? yada IS DAVETIYESI ALDIĞIMI FARZ EDELIM VIZE,, KUVVETLI IHTIMALLE KABUL EDILIRIMI ? INGILIZCEM IYIDIR.ADAPTASYON HIC SORUN DEIL ZATEN.
  • tyakup188 forum kurallarını okumanı öneririm bütün yazıyı büyük harfle yazmak yasak dostum,
    davetiye konusunda da ben ne gördüm ne duydum öyle davetiye alan birini..
    Adamlar zaten seçerek alıyor arkadaşlar, özel yetenekler için ayrıca vizeler var sen çok zekisen, matematik dehasıysan ne biliyim üst düzey sporcuysan, yüzücüysen, kimsenin yapamadığı şekilde piano çalıyorsan yani arttırılabilir bunlar özel bir yeteneksen kapılar sana her yerde açık ama yok ben Türkiye'de üni bitirdim vay efendim şurada şunu yaptım beni security officer yaparlar mı zaten diyemiyorsun çünkü burada denkliği yok adamlar doktoru bile kabul etmiyor benim okulumdan mezun olacaksın o zaman adam yerine koyarım seni diyor o yüzden bence zaman kaybetmeyin eğer planınız varsa ben gidip orada yaşayacağım diyorsanız burada üniversite okumanız şart, üstüne master yapmanız sizin artınız ama üni olmadan hiçbir şey olmaz boşuna zaman kaybedersiniz dostlar..
  • merhaba
    ben 1 sene önce kanada vatandaşlığı için avukat tutup göçmenlik için başvurdum.benim dosyam kabul edilmiş fakat benden yabancı dil için belge istiyorlar.sadece bu konuda problemim var.ben quebec bölgesi için müracat ettim.fransızcam orta seviyede.benim sormak istediğim hangi sınava girip bu belgeyi almam gerekiyor ve kaç puan almam gerekiyor.yardımcı olursanız sevinirim.şimdiden teşekkürler.
  • TEF (TEST D'EVALUATION DU FRANÇAIS) olsa gerek. Bir de TEF Québec var. Hangisi olduğunu avukatına sor istersen.
  • sağol tarhan bilgi için.
    tşk.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!