Mayis'ta kiralamak icin oda bakiyorumda, Calgary'de olan birileri varsa fikirlerini almak isterim. Ctrain uzerinde hafif sehir disinda bir yerden tutup ta ise trenle gidip gelmeye degecek kadar bir fiyat farki olur mu kira icin? Downtown mu onerirsiniz yoksa. Is yeri 9 Avenue SW'de yurume mesafesinde olsam daha da mutlu olurdum ama kiralar hakkinda fikrim yok. Tercihim oda kiralamak yonunde ama studyo tipi dairelere de acigim galiba.
calgary pek populer degil anladigim kadariyla. turkce detoksu icin iyi olacagini dusunuyorum. ama sorun su ki, biber salcasi ve sucuk nerden alabilirim bilen var mi? hahah
istanbul restaurant diye bir turk restoranina da gittim, onlarda biber salcasi vardi ve satiryorlar ama sucuk yok idi. bir de yunan mutfaklari 'broken plate' ve 'manies' in yemekleri daha lezzetliydi. saniyorum ki bu yaz kilo alacagim
Kalamata Grocery Store 1421 11 Street Southwest, Calgary, AB T2R 1G7 Phone: (403) 244-0220 (sucuk ve diğer Türk mamulleri bulabileceğiniz Yunan bakkalı)
iyi günler arkadşlar bana bi fikir verebilirseniz cok sevinirim. suan da 18 yasındayım 21 yasından sonra yani askerliğimi bitirp kanada ya yerleşmek istiyorum.Silahsız güvenlik görevlisi olarak.Lise mezunuyum.ingilizcem orta seviyede.yani kendimi rahatça anlatabilirim.Sizce yerleşmelimiyim ? kanada da ki yaşam tarzına tam anlamıyla uyum sağlayabilirm.cevaplarsanız cok sevinirim
Iyi, iyi hos olmus, hayirli olsun. Ben University of Calgary de Phd'ye kabul edildigimi ogrendim iki hafta once de ondan sordum. Bu yaz bizim de oraya tasinma olasiligimiz var yani. Evi nereden buldunuz? Muhitler hakkinda bir genel arastirma yaptiniz mi? Bizim bir de ergenlik caginda cocuk var... Sehri kimisi cok methediyor kimisi yok hic bir sey diyor. Benim icin kulturel (konserler, sergiler, muzeler, kutuphane v.s.) ortamin hareketliligi onemli ama iste o konularda bilgi almak da zor biraz.
@kik, tebrikler kabul icin! phd yapacak olsam u of c'yi tercih ederdim ben de ama akademiden uzak durmak istiyorum bir sure :)
Ben downtown'da 15th ave.'de bir yer kiraladim. Arastirma yaparken surucu ehlyetim olmayip yurumeyi de sevdigimden ise, markete, kahve dukkanlarina, restoranlara barlara yuruyebilecegim bir yer bakiyordum ve oyle bir yer buldum. Sehirle icice olmak istiyorsaniz 4th ave'dan 18th ave'a kadar olan aralikta bir condo oneririm. Gerci aileyle olunca oncelikler farkli oluyor, bahceli bir yer istiyorsaniz university heights civarinda makul yerler var, hem okula da yakin olur. fiyatlari da downtown'a gore hemen hemen yari yariya. her gun gidip gelirken yarim saat arac kullanmayi dert etmem derseniz de Cochrane onerebilirim. Aileyle kalmak icin cochrane guzel gibi, sessiz sakin , dogayla ic ice (banff'e cok yakin, rockies manzarasi her yerden goruluyor). tabiki kulturel etkinlik acisindan cochrane'de birsey yok.
ben de sizin duydugunuza benzer yorumlar duydum. yapacak hicbirsey yok, cok monoton dediler ancak isteyene secenek bol. sadece restoranlari denemeye baslasam 4 aydan once bitiremm diye dusunuyorum (aklim hep bogazda galiba hahah :) 17th ave'de bir kac sanat galerisine ugradim, muzelere firsatim olmadi henuz. public kutuphanenin de sadece yanindan yurudum, yeni bir tane daha yaptiklarini soyledi arkadas ama u of c'nin kutuphanesi kadar cok kaynak olmadigini da ekledi.