Kanada Konsolosluğuna Niyet Mektumda Ne Yazmalıyım
  • Merhaba arkadaşlar.Benim merakketiğim konu şudur.Ben Türkiyede Kamuda Ziraat Mühendisi olarak çalışıyorum.Kanadaya dil okuluna geldikten sonra yüksek lisan ile yerleşmeyi düşünüyorum fakat bu konuda bir sorun var.Ben niyet mektubumda onları geri dönüşüm konusunda inandırmam gerekiyor fakat bu çok kolay olmayacak çünkü Neden memuriyetine son veriyorsun madem amacın ingilizce öğrenip kıdem yükseltmekse neden Türkiyeye yakın, daha ucuz olan Malta veya İngiltere gibi ülkeleri değilde okyanus aşırı olan bizi tercih ediyorsun gibi soru işaretleri oluşacaktır.Sizce niyet mektubumda neler yazmalıyım ki bu konuda inandırıcılığımı arttırmalıyım.lütfen yardım edin.Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
  • Hadi ama daha iyi olabilirsiniz aşağıda bu konu ile ilgili açılmış başlığıda inceledim fakat benim durumuma benzer bir durumla karşılaşmadım bu nedenle sormak istedim bir memur olarak nasıl bir yol izlemeliyim :) lütfen yardımmm .....
  • crayz boy,
    dil okulu için yazılmış onlarca niyet mektubu var bu forumda, maddi olarak güçlüysen alabilirsin,
    ama dil okulu, ardından master, ardından göçmenlik nereden baksan 5 yıl demek,
    buralarda çalışmadan, yapayalnız nasıl yapacaksın ya da nasıl göze alıyorsun bilemem.

bir kere senin master için ortalaman çok düşük, benim fikrime göre kabul alman imkansıza yakın.

göçmenlik içinse ne yazık ki meslek listesinde değilsin,

eğer türkiyede ingilizceni geliştirirsen ve orada z mühendisi olarak iş deneyimi yaparsan, belki iş başvurusu yoluyla gelebilirsin, böylece 2-3 yıl kazanmış olursun göçmenlik için,
    ama açık söyleyeyım, bu da imkansıza yakın bir şey...

geriye evlilik kalıyor... o da iyi niyet ve şans...
  • Josef maddi güçten bahsederken ne kadar paradan bahsediyoruz?forumdan stjons rumuzunda bir arkadaş bana kanadadan tarım üzerine yüksek lisans kabulu yapan bir üniversite önerdi ve not ortalamasını 2,5 istiyordu.Bende üniversiteden 2-3 profosörün bana referans olması ve yapmak istediğim bir kaç projeden bahsedecektim ki eminim konusu ilgilerini çekecektir üniversitenin.mesleğim göçmenlik listesinde değil biliyorum bu neden ile Kanadadan başvurmayı düşünüyorum çünkü bildiğim kadarı ile dil okulundan sonra 6 ay masterdan sonra 3 yıl müddet tanıyorlar iş bulman için ve sanırım orda çalışacak bir iş bulursam göçmenliğe başvuruda bulunabiliyorum.birde sanırım heryıl bu meslek gurupları ihtiyaçlara göre yeniden şekillenmiyor muydu?ilgilendiğin için çok sağol Josef teşekkürler :))
  • crayz boy, oyle 3-5 bın dolar değil bahsettiğim miktar,
    sonuçta dil okulunun parası ve seni burada çalışmadan yaşatacak olan para,

aslında biraz ingilizce bilsen ve forumları, okulların sitelerini kurcalasan neye ihtiyacın olduğunu göreceksin.

bir de eyalet bazlı göçmenliğe bak bakalım
  • ok tşkler josef yoo zaten dil okulu için en azından ortalama okul parası ile 25-30 bin cad yapacağınından haberdardım sen öyle bir diyince bende acaba farklı birşeymi diyor diye düşündüm..neyse teşekkürler josef :))
  • Merhaba
    Size birşeyler sorucam; ben lisemi bitirdikten sonra kanadada oyunculuk okumak istiyorum oyunculuk kursunu okumak içinde vatandaşlık gereklimi? Gerekli ise yanımda ne kadar nakit para bulundurmam gerek? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler! :)
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!