Ters kultur soku
  • kultur soku ile alakali baslik var ancak turkiye'ye geri dondugunuzde yasanmasi olasi olan ters kultur soku uzerine yeni bir baslikta tartisabiliriz diye dusundum.

http://www.kariyer.net/kariyerrehberi/kariyerRehberiDetay.kariyer?kn=169
    su linkte guzel bir yazi var. ben son 2 senede acayip degistim ve onumuzdeki ay tatil icin turkiyeye 4 haftaligina geliyor olmama ragmen bir stres olustu uzerimde. aynen yazida bahsettigi gibi kanada'ya ilk gelisimden once hissediklerime benzer seyler hissediyorum,

yani orada olmama da gerek yok galiba, buradan ailemle/arkadaslarimla da konustugumda artik eskisi gibi gelmiyor iletisimimiz. farkli diller konustugumuzu hissediyorum, bazi yorumlar beni rahatsiz/huzursuz edebiliyor. ne bileyim bazen ben mi cok hassaslastim bu konularda diyorum ama irk/cinsiyet/din veya herhangibir konudaki ayrimci sakalar moralimi bozuyor gulup gecemiyorum. yani bu forumda dahi 'elin cinlisi/filipinlisi bile!...' diye baslayan cumleler okuyunca sinirleniyorum. ucuncu sahislar hakkinda benimle konusuldugunda rahatsiz oluyorum ama karsimdaki kirilmasin diye de soylediklerini duymak istemedigimi soyleyemiyorum vs aklima ilk gelenler bunlar. sanirim SONUNDA DELIRDIM! hahah
  • Dostum turkiyeye ne zaman gidiyorsun?ben simdi paylastigin linki okuyorum hemencecik,turkiyeye gittigin zaman havalimaninda bi sorun yasayip yasamadigini lutfen belirt study permit ile ilgili.Kolay gelsin
  • mukhucum study permite taktin! hahah
    sorun yasamayacagimi simdiden yaziyorum bak yine aha! :o)

birde yukarda yazdiklarima ek olarak senden feyz almak suretiyle boyle burokratik olaylari cok kafaya takanlari da anlamakta zorlanabiliyorum yer yer. ama bunu genellikle kanada'da yasayan turk arkadaslarimda gozlemliyorum. bu kadar pimpirikleniyorsan ve webde gocmenlik yasasinda okuduklarindan emin olamadiysan CIC'ye telefon edebilirsin.
    1-888-242-2100, hic bir tuslama yapmazsan operator gelir.
  • Dostum ben 3 ay once turkiyeye gitmistim tatil amacli 1 ay kalmistim gittigim ilk 3 gunu falan turkiye biraz degisik gelmisti bana yazida'da anlatildigi gibi,turkiyedekilerin giyinisleri,davranislari,konusmalari...vs biraz degisiik gelmisti ama sonra alisiyorsun sonra kanadaya geldim tatil bittikten sonra buradada aynisi olmustu sonra burayada alisiyorsun.
  • hava degisiminden degil de daha genis bir kavram olan kultur sokundan bahsediyordum ben. uzun yillar 10-20 vs kalip ta donmek gibi dusunebilirsin
  • ErincErinc
    Yönetici
    Ben de 10 yildan uzun bir sure Kanada'da kaldiktan sonra gecen ay Turkiye'ye dondum. Ne kadar sureli olacagi belirsiz ama bu konuda yazacaklarim var.
  • yorumlarinizi merak ediyorum :)
  • Ah ah arkadas kultur sokunu herkes yasiyor. cok normal Turkiye den geliyoruz dunyanin bir ucuna din dil irk kultur farkli insan tabii yasiyor. Size ornek vermek istiyorum ne yazikki Turkiye Vanda deprem olmustu ve bir Iranli arkadasim sordu acaba ailem iyiler mi diye bir Koreli yakin arkadasim dondu dediki niye sorduki bu onu ilgilendirmez dedi senin ailenin iyi olup olmamasi. Sok oldum kaldim sonucta bir donem birlikte gecirmisim bu arkadasimla ve dondu dedi it is not my business :) yani olucak tabi herkesin kulturu cok farkli kimse kimseye benzemiyor bize normal gelen o kisiye anormal geliyor. Ama sonuc itibari ile insan her duruma alisiyor bu durumu kisa surece atlatacagimizi dusunyorum. Ben 1.5 senedir Vancouverdayim bazen gercekten cok garip geliyordu burda yasamak ama buraya simdi cok alistim
  • Ben de Erinc'in yorumlarini merak ediyorum.
  • ben aslinda herkesin yorumlarini merak ediyorum ama israrla kimse birsey yazmiyor :)
    @neriman89 kanada'da ki kultur sokundan daha cok turkiyeye donuste yasanan ters kultur soku uzerine endiselerim ve merakim.

illa donmus olmaniz da gerekmiyor, turkiyede biraktiginiz dostlarinizla ailenizle olan iletisiminizde farklilik hissediyor musunuz?
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    1 seneye yakın kaldıktan sonra türkiyeye tatile gitmiştim... aile arkadaşlar fln derken 1 ay kaldım ve dönmek istemiyordum açıkçası Kanadaya...çoğu kişi nedense kanadadakı bir çok eksiğe rağmen olduğu gibi kabullenmemiz gerektiğini öneriyor fakat iş türkiyeye gelince orası burası kötü değip eleştiriyor...kanadada araba size yol verir siz geçersiniz türkiyede ise arabaya yol vermeyip geçmeniz lazım aksi takdirde kimse sizi beklemez...mantıken hareket ederseniz şok geçirmemeniz lazım derim ben:) kanadada abur cubura, saçma sapan çin mallarına dünyanın parasını verip kendimi keriz sanmaktan bıkmıştım...türkiyede bir nebze de olsa rahatladım...en büyük dert yemekti...türkiyede 1 ay içinde 4 kilo aldım kendimi adam gibi hissettim...yazın olduğu için güneşinden faydalandım, enerji aldım güneşten, kendime geldim. say say bitmez. kısacası şokdan ziyade bi rahatlık bir huzur vardı içimde...
  • Stjohns, ben ailemle arkadaslarimla internetten gorusuyorum ve hissediyorum degisiklik iliskilerimde. Bazi seylere karsi daha anlayisli olmusum onu fark ediyorum, onlarin bazi seylere karsi anlayissiz ya da sabirsiz olduklarini dusunuyorum bazen. Sonra sasiriyorum kendime, kendi kendimi ayipliyorum. Onceden bazi cok yakin iliskilerimde bana saygisizlik yapilmasini nasil benimsedigimi ve sineye cektigimi fark edip ona daha da sasiriyorum. Sonra en ilginci dinleme kulturu, insanlari dinlemeye ve onlarin beni dinlemesine alismisim. Halbuki bizde sozun ortasina sudan ziplayan balik gibi atlanir zaman zaman. Iste bu oldugunda cok sasiriyorum onu fark ettim. Donersem en yakinlarimla iliskilerim bile ayni olmayacak korkarim ki.

VVV'nin kilo ile ilgili durumu cok dogru bir gozlem. Cevremizde kim gidip donse Turkiye'ye kilo almis donuyor. Ben de burada 10 kiloya yakin verdim. Ama benim mutlulugum ters bu yonde, yeniden forma girdim diye cok mutluyum bu kilo vermis olma durumundan. Ama genelde tek yasayan erkekler sagliksiz ve yetersiz beslenmeden kilo kaybediyorlar gibime geliyor. Bizdeki durum farkli, biz aileyiz ve ben evin annesiyim evde yemek benden sorulur. Burada daha saglikli yiyiyoruz ve daha cok hareket ediyoruz. Yani bizimkisi saglikli bir kilo verme...
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    kik size imreniyorum açıkçası. Ben öğrenciyim burda ve yalnızım. En büyük dert yemek sıkıntısı. Bir de zayıf bir yapım var vücut olarak artı zayfladığım zaman halden düşüyorum. Kanadada ne yesem tatmin olamıyorum. Bazen kilo almak için aşırı çok yiyorum ama nafile çünkü yemekten tat alamıyorum. Türkiyede geçirdiğim 1 ay özellikle yemek konusu açısından cennet gibi gelmişti. Kısacası burası bize çok ters ya :) Ancak aile için ideal,sakin ve huzurlu. Tek kişi için sağlıksız,sıkıcı ve paranoyak bir durum Kanada) iş güç olsa, iyi para kazansan ne yazar psikolojik ve fiziksel tatmin olmadıktan sonra...
  • valla ben 1.5 senedir burdayim henuz Turkiye ye tatile gitmedim insallah yaz ayina dusunuyorum ama bir ton masraf ucak parasi burdaki evin kirasi faturalar isim... benim bir ikiz kiz kardesim var biz ailece hepbirlikte geldik buraya aslinda ama kiz kardesim ne yazikki hic sevmedi burayi 3 ay once donduler ailemin gayet mutlu oldugunu dusunuyorum ama tabi burdayken Turkiye nin artilarini konusurken simdi skype den Kanada nin arti ve eskilerini konusuyoruz. Tabii kultur soku olabilir ama kisa surede atlatiriz sonuc itibari ile Turkiye bizim dogdugumuz buyudugumuz topraklarimiz insan bir sure sonra eski yasantisina doner diye dusunuyorum. Benim buraya geldigimden beri neredeyse hicbir Turk arkadasimla gorusmuslugum yok artik yavas yavas baglarimizin koptugunu hissediyorum surekli gorustugum arkadasim yok ama ailemden ornek vericek olursam baglarimizin daha guclu oldugunu hissediyorum dunyanin bir ucunda yasasakta.
  • @VVV - eger en buyuk sorun yemekse, onun cozumu var. :) Yemek bilgini biraz gelistirmen gerekiyor gibi gorunuyor. Kutuphaneden kitap al, Internet'den tariflere bak, bir seyler hazirlamaya basla. Hazirladikca ogreneceksin, guvenin artacak. Illa sandvic, hamburger ve junk food'la yasaman sart degil. Yani butun parani bir yemek ugruna lokantalarda da israf etmen gerekmiyor. Hazir yemekler de bulabilirsin, veya yari hazirlanmis yemeklerin ustune eklemeler yaparak kendine doyurucu, kaliteli yemekler yaratabilirsin.

Herkesin aksine benim Turkiye'de sorunum olabiliyor bu konuda. Bazi yemekleri cok yagli buluyorum. Sisteme alisik degilim, Turkce tarifleri takip ederken insan bazen cileden cikabiliyor. Hic bir seyi dogru duzgun aciklamiyorlar, "el ayari goz karari" deyip geciyorlar. Kahve ve cay fincanlarini olcek gibi kullaniyorlar, halbuki bunlarin hepsi standard boyda uretilmiyorlar ki. Bir evde rahat 3 degisik boyda kahve fincani bulmak mumkun, peki bunlarin hangisini kullanacaksin?

Ayrica yemeklerde kullanilan seker miktarlari da cabasi... Ondan sonra bayanlar merak ediyorlar, onca yag ve seker tukettikten sonra niye bir tarafim o kadar buyudu diye, haydi perhize. Sonra bir suru salak kisitlamalarla kilo kaybetme cabalari, cunku spor yapma diye bir adet yok zaten.

Boylece yemekten baska bir konulara gecis yaptigimin farkindayim. Fakat butun bunlarin hepsine ters kultur sokunun parcalari olarak bakilabilir.
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    Alliento kardeş :) iyi güzel diyorsun ben eğitimi fln bırakıp evde karı gibi yemek yapmayı mı öğreniyim. bi de bizim yemekleri nasıl nerden öğrenicen internet yeterli değil bu konuda kendin söylüyorsun. güzel ve lezzetli yemek yapmak bir sanattır buna ilk önce heves lazım daha sonra kendini mecbur etmen lazım. türkiyede ya evde yerdim ya da bildiğim lezzetli yemeklerin sunulduğu lokantalara gider binbir çeşit yemek bulup keyfime keyif katardım. pahalı da değil hani. burda yok ki öyle şey. seçim az. hele bizim damak tadına uygun seçim gerçekten çok az. dert :)
  • kari gibi yemek yapmak?!?!?!
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    kar gibi değil karı gibi =) deyimdir bu bayanlar alınmasın :)
  • ustelik bu basligin ilk mesajinda seksizmden ne kadar rahatsiz oldugumu yazmis olmama ragmen. adeta kasit var dostlar!
  • Ben alındım. Olaya çok yanlış baktığını düşünüyorum vvv. Çok dar açıdan bakıyorsun bence yemek yapma olayına. Dünyanın en büyük şefleri erkek bir kere. Yemek yapmak bir yetenek ve ayrıcalıktır. Evdeki ücretsiz kölelerin yaptığı ve eğitim gören genç erkeklerin elini bile sürmeyeceği aşağılık bir ikinci sınıf iş değildir. Bu lafı ederken niyetinin bu kadar keskin ve derin olmadığını biliyorum. Ama bence lafının gittiği yer budur, onu da bil istedim. Kendini besleyememek de bir acizliktir. Burada üniversiteye devam eden 20'li yaşlarının başında bir sürü erkek sınıf ve bölüm arkadaşlarım var. Paşa paşa pişiriyorlar yemeklerini. Hem de sebzesinden proteinine hesaplıyorlar günlük yedikleri miktarı, üstüne de bin bir ilginç tarif deniyorlar. Bir günde şef olman gerekmiyor ama bence yavaştan düşünmeye başlasan bu yemek pişirme konusunda kendine iyilik etmiş olursun...
  • ben de kanada'ya gelmeden once 6-7 yil turkiyede yalniz yasamis olmama ragmen cok fazla yemek konusunda deneyimim yoktu zira istedigimi disarda kolayca bulup yiyebiliyordum. ama kanada'da bulundugum bolgede turk/yunan restorani sikintisi bulundugundan mecburen ogrenmem gerekti.
    daha once hayatimda yapmamis olmama ragmen simdi baklava konusunda bir uzmanim adeta tum sehir benim baklavami konusuyor :P

onun disinda borek ve diger hamur islerinde cok iyiyim. kendi ekmegimi de kendim yapiyorum zaman buldukca.

kilo konusunda ise ben genelde haraketli oldugumdan ve yediklerime dikkat etmeye calistigimdan hic kilo almamistim ancak son 4-5 aydir yogunluktan fast food'a yonelmem ve sporu birakmanin etkisiyle kilo aldim. kilo kaybetme gibi bir egilim olmadi hic bende. turkiye'ye uzun bir aradan sonra gidiste yemekleri yagli bulma olayina ben de katiliyorum sindirim sistemim bi bocaliyor ilk gunlerde ama sonra normale donuyor.

baslik daha cok iliskiler uzerineydi ama yemege bagladik :)
  • Eh, ne de olsa Türk'üz stjohns. Herşeyin başı sonu yemek!!! :D
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    hehehe haklısın kik gerçekten de yemek çok önemli. Hatta Kanadaya gelmeden önce yemeğin bu kadar hayati önem taşıdığını hiç farketmemiştim. Ancak alınmayın arkadaşlar. Kadın milletini ezmek değil amacım. Hatta beni doyurana köle değil şef gözüyle bakıyorum. Ister erkek olsun ister bayan. Sadece siz de biliyorsunuz ki bu bir deyimdir türkiyede ve evet ısrar ediyorum ki derslerimi bi kenara atıp günde 2-3 öğün yemek yapamam kendime. karı gibi yemek yapmak değimi de kadınların çoğu zaman çalışmayıp evde ailenin diğer ferdleri için yemek yaptıklarından geliyor. kutsal bir iştir. ancak bir erkeğin mesleği şef olmadıktan sonra oturup evde bütün günü yemek yapmakla uğraşması da komiktir :) bi de nedir bu kadınların zırt pırt ortaya çıkıp biz de güçlüyüz şöyleyiz böyleyiz demeleri. Kadınsınız işte bir erkeğe kıyasla daha zayıfsınız. Kadının özelliği güzelliği de onun narin zarif ve zayıf oluşunda. Kadınların erkek gibi davrandığını görünce midem bulanıyor kusura bakmayın...bu da yeni konu olsun kültür şoku bağlamında...ancak şoke olmayın. relax=)
  • Benim ailemde hiç ev kadını yok. Belki de bu yüzden bu ataerkil ve ayrımcı bakışı anlayamıyorumdur. Benim ailemde hem kadınlar hem erkekler dışarıda da evde de çalışırlar. O akşam annemin mesaisi varsa babam yemek pişirirdi. Babamın mesaisi varsa annem pişirirdi. İkisi de evdeyse birlikte pişirirlerdi ve çok eğlenirlerdi bunu yaparken. VVV hayatında hiç böyle bir şey görmemiş olsa gerek. Yazık.

Kadınların kimbilir kaç kez dokuz ay çocuk taşımalarını, bütün gün çalışmalarını, daha az hasta olmalarını, daha çok toplumsal baskı ve ayrımcılığa hergün göğüs germek zorunda olmalarını, doğum yapmalarını, çoğu zaman çocuk yetiştirmek, evi evirip çevirmek, hayatı yürütmek gibi sorumlulukları büyük bir yanlızlığa karşın bir dinginlikle üstlenmelerini ve büyük çoğunluğunun gıkını bile çıkarmadan içinde bulundukları zorluklara katlanmalarını düşünmeden kadınları zayıf cins ilan etmek ancak hiç düşünmeyen ama sadece duyduklarını tekrarlayan bir kafanın akılsızca yapmış olduğu hazin bir yorum olabilir diye düşünüyorum.

Acaba yurt dışına tek başına çıkıp da kendini beslemekten aciz kaç tane kadın vardır? Kaç tane erkek vardır?
  • @VVV, yorumlarını okurken aklıma şöyle bir soru geldi:
    O erkek gibi dediğin bayanlardan biriyle, yukarıda ettiğin lafları sarfettiğin bir münakaşaya girsen, ve üstüne de güzel bi dayak yesen, acaba o bahsettiğin "bakış açın" değişir miydi? Yoksa o dayağa da "kültür şoku" deyip geçer miydin?
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    hiyel bu konuda benle tartışmaya giren sen ve ya senin gibiler olsa muhakkak dayağı yiyen taraf olurlardı...emin ol. seni şöyle eledik.

skerem89 lafı ortaya ödlekler atar. delikanlı ise yüze karşı söyler. seni de eledik.

kik sana gelince. benim nasıl bir aileden geldiğim hakkında en ufak bir fikrin yok. bilgin olmadığı konuda yorum yapmak da senin cahilliğin acizliğindir. Ben kendi görüşümü belirttim ister beyen ister beyenme. Ancak kalkıp burda artistik yapmanın lüzumu yok, forum burası. her kes kendi inandığı şeyi yazar. Bana gelince. Bizim ailede kadını erkeği her kes çalışır. Ben kadının erkeğe nazaran daha zayıf bir yaratık olduğuna inanıyorum. bunun evn hanımlıkla bir alakası yok. Ister Anatomik açıdan bak ister psikolojik açıdan ister fizyolojik kadın daha zayıftır. bunun Eğitim meğitimle hiç bir alakası yok. eğitime kalsa kim kimden daha eğitimli olduğu burda yazdığımız 3-5 cümleyle belirlenemez. ama işte anlayışınız kıt ki belirli sonuçlara varabiliyorsunuz.

evet kadın 21 asırda bir çok yükü göğüslemeye çalışıyor böylece kadınlıktan çıkıyor. halbuki kadının doğası bu değil. kadın zarif ve incinen bir yaratıktır. kadını özel ve güzel kılan da budur. bu biraz da felsefik konudur. beyniniz kaldıramayabilir kusura bakmayın.
  • Bağnazlık karşısında nutkum tutulduğundan beni de eleyebilirsin VVV.

Cok off-topic oldu sayenizde, elinize saglık!
  • VVVVVV
    Forumdan uzaklaştırıldı
    stjohns seni de eliyorum. okuma rahatsız oluyorsan. daha güzel topicler var. onlara bak. durduk yerde asabını bozma.
  • hahah yine yonetici bu basligi kapatacak boyle giderse her baslikta kavga etmek zorundamiyiz biz turkler?daha bi forum sitesinde nasil konusulacagini bilmiyoruz,kanadaya nasil uyum saglicaz acep?
  • ErincErinc
    Yönetici
    VVV rumuzlu kullanıcıyı forumda daha önce de uslubü nedeniyle uyarmıştık. Forumdan uzaklaştırılmıştır.
  • ErincErinc
    Yönetici
    Tekrar konuya donecek olursak, stjohns'un paylastigi yazidaki tespitler yerinde.
    Ozellikle dunyanin en yasanilabilir ve sakin sayilabilecek sehirlerinden biri olan Vancouver'dan Istanbul'a donmek, insanin dengesini bozuyor.
  • StJohns su baklavanin tarifini alabilir miyim acaba?
  • ayiptir soylemesi istanbula geldim bu hafta ve baklavalar, profiteroller kazandipleri kebaplar derken simdiden kilo aldim sanirim hahah.

buyrun @kik hanimcim;

BAKLAVA

Syrup
    2 cups sugar
    1 ½ cups water
    1 Tablespoon Lemon juice
    Combine sugar and water in pan and bring to boil on medium. Turn down to med/low. Simmer for 10 minutes. Add Lemon juice and set to cool.

Pastry
    1 package Phyllo pastry thawed
    1 ½ cups unsalted butter, not margarine, melted

Butter one 13 x 9 pan on bottom and sides with some of the melted butter. Put one sheet of pastry in pan at a time flat or folded double. Butter each piece (Fingers work best). Keep sheets bent and crinkled as they go into the pan.

Filling

2 cups finely chopped Walnuts
    3 Tablespoons sugar Combine and mix.
    Sprinkle over pastry once half of phyllo is used. End with a layer of pastry and melted butter. Freeze tray for 30 minutes. Slice into shapes (squares). Bake at 375 degrees for 25 to 30 minutes. Reduce oven to 300 degrees and bake another 20 or so minutes until pastry is golden brown. Remove from oven and pour cooled syrup over top. Allow to cool. Will freeze well
  • @stjohns
    ellerinize saglık.ayrıca tebrikler.
  • @stjohns tebrikler demekki havalimaninda problem cikmamis study permit ile cikis yaparken.
  • study permitini begenmezlerse bir daha asla cikis yapamazsin. turkiyeyi ruyanda gorursun. kanadada sonsuza kadar yasamak zorunda kalirsin
  • mukhu sorun cikmamasi serefine topkapi sarayinda bir solen planliyorum, davetlisiniz!?!?

ciddi yazmam gerekirse, tum yol boyunca tek bir kisi bile vizeme veya permitime bakmadi. almanyadaki aktarmada dahi acan bakan, haliyle soran olmadi.
  • kultur soku konusnda endise ettigim kadar olmasa da bir aitsizlik sorunu yasadigimi soyleyebilirim. ilk gunlerde cok hosuma gitti gerci ne kadar ozledigimi farkettim havasini suyunu insanini. simdi kanada'ya eve dondum, ve bir kez daha idrak ediyorum ki benim evim burasi artik.
  • stjohns arkadaşım , Kanada'da ki kaçıncı yılın şuan ? Kanada'ya eğitim amacıyla gelmeyi düşünüyorum , gözümde büyütmemeye çalışıyorum.Türkiyede olupta Kanada'da olmayan şey nedir , arkadaşlık ilişkilerinin dışında.Şuan Kanadanın iyi bir seçim olup olmayacağını sorguluyorum.Ama bir kerede olsa şansımı denemeyi düşünüyorum.
  • erinc bey siz neden kanada hakkında olumsuz yazan kisileri sudan bahanelerle forumdan uzaklastırıyorsunuz?bak VV'yide uzaklastırmıssınız,

sakın uslup demeyin ondan daha kotu sekilde Turkiye'yi Turk kulturunu,sosyal yasamı hakkında kotu yorum yazanlar hala forumdalar,biraz adaletli davransanız,tamam anladım insanları Kanada'ya ozendirerek gocmenlik danısmanlıgı yapıp para kazanıyorsunuz ama ticaret yapmak icin Vatanımızı oven/sevenleri uzaklastırıp Vatanımızı kotuluyenleri el ustunda tutmayalım lutfen,

Mesela: Macera Başlıyor :) baslıgı altında;
    ChefChicheck December 2011
    Eline klavyeyi alan konuşsun yok asyalı yok bilmemne siz ne için gidiyorsunuzki Kanada'ya ben bunu anlamıyorum eğitim kalitesi yüksek konuşulan dil ingilizce başlamışlar kötülemeye eğerki kötülenmek istenirse İstanbul ve Türkiyenin bir çok yeri kötülenebilir...Sürekli deprem oluyor yolsuzluktan dolayı can güvenliği olmayan binalarda oturuyor insanlar...Geceleri beyoğlunun arka sokaklarında tinerci dolu para vermeyene bıçak saplanıyor...Terör örgütü gibi lanet birşey var sürekli askerlerimiz ölüyor...Ülkede çoğu şeye yasak geliyor özgürlük kısıtlanıyor...Burada bir mekana erkek arkadaşınla gidince kapıdaki goriller içeri almıyor direk ikinci sınıf vatandaş moduna giriyorsun vsvsvs... Ayrıca bir arkadaş demiş Restaurant açtım battım bilmem ne benim dayımın arkadaşı fırın işletiyordu karısını kaybedince dönmek zorunda kaldı TR'ye adamın aylık cirosu yani sadece cebine giren para 20000 $ civarı paraydı yani sen becerememişsen buraya kimse orada yaşayamaz kimse birşey yapamaz gibi yorumlarda atma lütfen bir çok genç arkadaşımızın fikirlerini engelliyorsun
    Dogu December 2011
    Gastronominin berbeatca yapiltigi ülkelerden biride Türkiyedir...Sistem diye birsey yoktur.. Güzelim yemeklerimizi Dünya maalesef tanimiyor.. herseyin döner kebeabtan oldugunu zanneden milyonlarca insan var yeryüzünde..
    Italyan ve Yunan restaurantlari gibi ve hatta cin resaturanlari gibi pep popüler degildir, Türk lokantalari...
    benidemi forumdan uzaklastıracaksınız yoksa ?? :)
  • @angaralı Buradaki insanlara sataşmanın esas sorun olduğunu sanıyorum.
  • Angarali: ben de kik'e katiliyorum. Eger basliklari ortalik durulduktan sonra okumussaniz, cirkin mesajlar silindigi icin o uzaklastirilan kisilerin yazdigi yorumlari gormemis olabilirsiniz, ve neden uzaklastirildiklari size asikar gelmeyebilir. VV'yi ornek vermissiniz. Kendisi takip ettigim bir baslikta yorum yaziyordu, ve yoneticiler silmeden yazdigi bazi yorumlari okumus bulundum. Cizgiyi asan seyler olduguna emin olabilirsiniz...
  • ErincErinc
    Yönetici
    @angaralı forumdan uzaklastirilanlar forum kurallarina uymadiklari icin uzaklastirildilar. Uzaklastirilan arkadaslarin isimlerine tiklarsaniz yaptiklari yorumlari gorebilirsiniz. Dediginiz gibi olsaydi Kanada'yi kotuleyen yuzlerce mesaji da silerdik. Saygi, terbiye ve üslupta ödün vermedikten sonra herkese forumumuz aciktir.
  • ErincErinc
    Yönetici
    vvv arkadaşı da buradakı mesajı nedeniyle uyarmıştık: http://forum.kanadam.com/discussion/comment/25662#Comment_25662

Mesajın altında yanıtımı, 'Forum'da "toplulukları küçük düşürücü" sözler kullanmayınız.' görebilirsiniz. Bunlar sizin dediginiz gibi "sudan bahaneler" değiller.
  • Ben angaralinin, eski VVV rumuzlu kisi oldu gunu dusunuyorum.
  • Biri en son kasim 2011 se yazmis digeri de ilk kasim 2011 de yazmis :)
  • ne alaka? doruk arkadas yanlis teshis koymussunuz.
  • Angarali bence sizin teshislerde bir sorun var zira http://forum.kanadam.com/discussion/2293/bed-bugs#Item_11 basligindaki

"paki,zenci,asyali ile beraber ayni odada / apartmanda ,gocmenlerin /ilticaçilarin hepsi olmasada bazilari daha ilk defa medeniyeti yeni goruyor"

yorumunuz insan ziyani. bu bagnazlikla 15 yil iyi dayanmissiniz.

• yahu arkadas ben vv degilim hem bed bugs konusu ile vv nin ne alakası var
    merak etme ben artık vatanimdayim bağnaz felan degilim o sizin gibi dar düşünenlerin kuruntusu
  • angarali beycigim sizi irkcilikla itham etmiyorum ama xenophobe oldugunuz bu egilimdeki insanlari hos gormenizden belliydi. link verdigim baslikta da icinizi acmis oldunuz adeta o yuzden paylasim.
Bu tartışma kapandı
Tüm Tartışmalar
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!