2 senelik is deneyimine sahip bir insaat muhendisiyim, ingilizce seviyem ileri duzeyde, kanadada calisip yerlesmek istiyorum ancak yonlendirdikleri siteden hic bir sey anlamadim. sizden bir kac sorum olacakti ..
acaba hangi programi secmeliyim? skilled worker bana en uygun gelen ancak, once ordaki bir firma tarafindan ise alinmam gerekiyor dogrumudur? eger boyle birsey varsa kanadadaki firmalari nerden bulabilirim,prosedur nedir?
bu sitelerden de 'hicbir sey' anlamiyorsaniz kararlarinizi gozden gecirmeniz gerekebilir :) ama kisaca ozetleyip kendinize sormaniz gereken su, sizi ise almasi olasi sirkete 'ileri' seviyede ingilizceniz ve iki yillik is deneyiniminiz disinda ne vaad ediyorsunuz? neden anadili ingilizce, kanada diplomasi ve iki yil kanada deneyimine sahip bir insaat muhendisini degil de sizi ise alsinlar?
peki once is bulmam gerekiyor dogrumudur? CV'im fena degil cunku turkiye disindaki projelerde calistim ve guvendigim konu kanadanin kalifiye calisana ihtiyac duydugunu bilmem ( ne kadar dogrudur bilemiyorum tabi ) .
peki Cover letter da vurgulamam gereken seyler hakinda tuyo verebilirmisin? cok calisirim zekiyim gibi seyler cok klise olacaktir sanirsam..
cover letter'i is ilanina gore yazmaniz gerekir. aradiklari ozellikleri kendi gecmisinizle harmanlayarak vurgulmalisiniz. ayni sey resume icin de gecerli tabi. her ise ayni resume ile basvurmayin. su linkten resume (cv degil) ve cover letter hakkinda ayrintili bilgiye ulasabilirsiniz: http://www.mun.ca/cdel/career_students/Resume_and_Cover_Letter_Guide_2010.pdf
Sayin tekin, skill worker adimindan gocmenlik basvurusu yapmaniz icin is bulmaniz gerekmez. Cic in sitesindeki gocmenlik basvurusu icin kucuk bir test var onu yapin puaniz 67yi gecerse badvuru yapabilirsiniz. Ingilizce icin eilts veya tofel puaniniza bakarlar. Kolay gelsin
godnerdiginiz linkden engineering sectim, ve ontario bolgesinden rastglee bir bolge sectim ,numaram (NOC 0211-0) olarak karsima cikti, ve cikan sayfada is ilani var sanirsam...
bu is ilani yabancilar icinmi? yoksa herkes basvuru yapabiliyormu?
@ stjohns "fsw" sayfasinda programa basvurabilmek icin asagidaki iki sarttan birin saglamam gerektigini soyluyor. anladigim kadari ile birinci secenekte onceden is bulmam gerektgi hakkinda bir sey bulunmuyoir.
1.Applications from skilled workers with evidence of one year of continuous full-time or equivalent paid work experience in the last ten years in at least one of the National Occupation Classification (NOC) codes (and not combined partial year experience in multiple NOCs) specified in the Ministerial Instructions, up to a maximum of 10,000 new, complete applications per year with no more than 5% (500 applications) of this maximum in any one NOC category;
OR
2.Applications submitted with an Arranged Employment Offer consistent with requirements of subsection R82(2) of the Immigration and Refugee Protection Regulations (IRPR).
selm ben 12 yıldır dizain ve dekor işlerle oraşırım ve prfeşonel olrak yaparım benim orda eyim ve eytimden sonra orda iş kurmak isterim yardımcı olusanız sevnirım