Ilk önce neyle uğraştığımı ne iş yaptığımdan bahsediyim.20 yaşında Makine Teknolojileri bölümünden mezunum ,meslek lisesi yani.şuan ise ölesine açık öğretimde okumaktayım,aslında sadece sınavlarına gidiyorum ve öğrenci olarak gözüküyorum heryerde :):).Fakat bu sene kaydımı yenilemicem,sildircem yani.Ben de Allah nasip ederse Kanada gelmek istiyorum göçmen veyahut ne şekilde olursa olsun gelmek çalışmakk ingilizce öğrenmek vs. Gelmemin en önemlisi de Vancouver'daki Film Okulunda 3D Animasyon Ve Görsel Efekt Bölümünü okumak için gelmeyi çok istiyorum.Dünyanın iyi okulu diyebilirim ve Vancouverdeki eğitmenler Avatar,Transformers,Iron Man gibi filmlerde görev yapmış kişilerdir.
Yazımın başında da bahsettiğim gibi 20 yaşımdayım ve 1,buçuk senedir özel bir pazarlama şirketinde çalışmaktayım.İş hayatına erken atıldım.Ben Kanada'ya gitmeyi çok ama çok istiyorum.Araştırmalarıma göre ilk önce dil eğitimi için gidilip daha sonra göçmenliğe başvurulabiliyormuş.Aranan özelliklerin bende mevcut olduğunu öğrendim.İş tecrübesi gibi.Sizden ben bilgilendirmenizi istiyorum.
Ne yapmam lazım.Nasıl bi yol izlemem gerekiyo.Kanada'ya giderken ne kadar param olmalı ne kadar götürmeliyim.
Bilgilendirmenizi canı gönülden isitiyorum. İyi günler dilerim.
evet biliyorum.Amacım ilk önce gidip dil eğitimi almak.daha sonra da göçmenlik başvurusunda bulunmak.Kanada'da kalıp çalışmak benim amacım.ORda hayat kurmak vs vs vs.
1 buçuk yıldır sigortalı bir işte çalışıyorum Amacım Kanada da kalmak çalışmak para kazanmak oturum almak .
En kolay orda dil kursuna yazılmak ve çalışmak dendi forumda Bu dil kursu için ne kadar bütçe ayırmam gerekmekte ve kursa giderken çalışabilirmiyim Birde kurs bitiminde kanada da kalma şansım varmı. Bunları merak ediyorum Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşekkurler
Dostum film okuluna da dil okuluna da gitmek için belli bir para gerekiyor.Zaten konsolos bu paranın olup olmadığıyla ilgili bankadaki hesap dökümanlarını sponsorunu filan istiyor.İlk önce gereken parayı toparlayabilmek..
pessetme foruma hoşgeldin.bir dil okulunun masrafı ortalama denilene göre 10 bin cad gibi birşeymiş.ayrıten bir yıllık geçim masarafın için minimum 10 bin cad gerektigini söylüyorlar.yani en az 20 bin cadı gözden çıkarman gerekecek.en az 6 aylık dil kursuna yazılmak kaydı ile kampüs içinde haftada 20 saat çalışma iznin varmış.Kurs bitiminde geçerli bir mesleğin varsa ve kendine uygun bir iş bulabilirsen ordan göçmenliğe başvuruda bulanabilirsin.ama bu ihtimal dil okulundakiler için çok düşük birşans oluyormuş.çünkü kanada da ki iş verenler öncelikle kanadada okumuş kişileri tercih ediyormuş.umarım bu bilgiler işini görür kolay gelsin
Çok tşk ederim yorumlarınız için :). Öncelikle ben dil eğitimi için gitmek istiyorum.Orta kalıp vatandaş olup iş hayatına atılmak ,yani orda bi hayat kurmak istiyorum.En büyük hayalim bu benim:).Meslek olarak freelance olarak 3D modelleme animasyonla uğraşıyorum.Dışardan mimari çizimler yapıyorum inşaat şirketlerine.Düşünüyorum ki orda iş bulmam kolay olur.Vancouvere gidip dil eğitimi alıp,sonra geçici olarak ne iş olursa olsun çalışmak.Yeterki vatandaşı olayım yeter,sonra zaten gerisi gelir diye düşünüyorum.Çalışıp paramı biriktirip Vancouver film okuluna gidebilmek.Hiç bişey imkansız değil,bilmem siz nasıl düşünüyosunuz ama ben başarcağıma inanıyorum.Ama önce kanadaya gitmek dil eğimi almak sonrasında çalışmak vs.
Evet Vancouver'da secebilecegin birsuru dil okulu var . Bende bir tanesine gittim 7 ay kaldim dil egitimi icin ve gayet memnunum istersen yardimci olabilirim .