Kanada Macerası [Bir Yol Gösterin]
  • Selam arkadaşlar.
    Önce kendimi tanıtayım.17 yaşında lise son sınıf öğrencisiyim.İstanbul'da bir Anadolu lisesinde okuyorum.Benim uzun zamandır kafamı meşgul eden ve gerçekleştirmeyi çok istediğim "Kanada'da yaşamak".Hem Kanada'daki yaşam şartları,hem insanları,kültürü,huzuru,yeşilliği ... her şeyiyle cezbediyor beni gerçekten.Bu yüzden siz değerli abilerimden bana yol göstermenizi isteyecektim.
    Öncelikli hedefim Türkiye'de 4 yıllık üniversite bitirip Kanada'ya göçmenlik için başvurmak.Eşit ağırlık okuyorum.Okumak istediğim bölümler Psikoloji,Ekonomi,İşletme.Bu üç bölümden birini İngilizce olarak okuyup veya puanım yetmezse Türkçe okuyup diğer yandan da İngilizcemi geliştirmek istiyorum.Ama en çok Psikoloji okumak istiyorum.Şu an okuduğum okulda 1. yabancı dil Almanca olduğu için İngilizce biraz daha zayıf ama üni. hazırlık okurken geliştirebileceğime inanıyorum.

Sizden benim durumumdaki birine yol göstermenizi isteyecektim.Çünkü hayatımı bundan sonra idealim doğrultusunda yönlendirmek ve hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum.Bu yüzden sizin önerileriniz yol haritası oluşturmak açısında benim için çok önemli.
    Kanada'da üniversite okumak gibi bir imkanım ne yazık ki maddi anlamda mevcut değil.
    Sizce benim durumumdaki biri bundan sonra hangi yolları izlemeli,önündeki 4-5 yılı nasıl değerlendirmelidir?Örneğin dil okulu,work and study gibi organizasyonlar veya kendini geliştirme ve hayallerini gerçekleştirme yolunda tavsiyeler.
    Siz değerli abilerimin benim gibi zihni şevkle kavrulan birine yardımcı olacağına gönülden inanyorum

Herkese teşekkürler...
  • kimse bir şey yazmamış kaç gündür
  • Muhtemelen bir plan yapman icin bu kadar erkenken cevap almakta bu kadar sabirsizlanmana anlam veremediginden kimse bir sey yazmamistir. Gocmenlige basvurabilmen icin asagidaki yollar var:

A) Federal Kalifiye Isci Kategorisi:
    - Turkiye'de universite okuduktan sonra en az bir yil mesleginde full-time calismis olman lazim,
    - Ingilizce ve/veya Fransizca'nin orta duzeyin userinde olmasi lazim,
    - Mesleginin Kanada Gocmenlik Bakanliginin web sitesinde yayinlanan Preferred Occupations List, yani Tercih Edilen Meslekler Listesinde olmasi veya burada en az bir yil okumus veya calismis olman (Yani Canadian Experience olmasi) veya Kanada'daki bir sirketten is teklifi almis olman (Hakiki bir is teklifi olmalidir, burada devlet kontrol ediyor sirket gercek mi paravan mi diye)
    - Bunlara ilave olarak 100 uzerinden puanlama yapan bir online testleri var, yukaridakiler (ogrenimin, is tecruben, yabanci dil bilgin vb.) de dahil butun niteliklerini bu teste girdiginde aldigin puanin 67'nin altinda olmamasi lazim

B) Entrepreneur Kategorisi: Bunun detayina girmeyecegim, cunku bu kategoride gocmenlik icin yuzbinlerce dolarin olmali ve onunla burada bir is kurmalisin ki gocmenlik versinler

C) Iltica Kategorisi: Sanirim bu kategori de seninle bir ilgili degil.

Aslinda acayip komplike olan bir konuyu findik kabuguna ancak boyle sigdirabildim. Eger istersen asagidaki web sitesine bir bak, Kanada Gocmenlik Bakanliginin tum resmi prosedurleri, malumatlar falan (Ve o online test de) burada:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp

Bol sans

Not: Senin de bahsettigin gibi mezuniyet sonrasi buraya dil okuluna gelip bir yil falan burada yasadiktan sonra da basvurabilirsin, yukarida bahsettigim Canadian Experience kosulunu saglamasi bakimindan.
  • maddi olanak yoksa yuksek lisans dusunebilirsin. surda master icin detaylari konustuk http://forum.kanadam.com/discussion/2034/master-icin-hangi-universite

bolum ve universitesine gore degismekle beraber burs secenekleri mevcut.
    sosyal bolumlerde nasil isliyor bir bilgim yok belki @kik yazabilir. muhendislik/bilim icin link verdigim baslikta da yazdigim gibi burs(fellowship)suz ogrenci tanimiyorum.
  • @Kubi
    Kardeş sağolasın senin de dediğin gibi plan yapmak için erken ama benim de kişiliğim böyle bir şeyi uzun zaman önceden planlamayı alışkanlık haline getirdim.Bu yüzden araştırmayı çok seven biri olmamın yanında detaycı da biriyim.

Cevabın için teşekkürler.

@stjohns

Sağol kardeş yardımın için konuya bakacağım
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!