Arkadaş arıyorum :))
  • arkadaşlar ben kanada da yaşan kişiler ile iletişime geçerek kanadaya gelmeden önce oraya adaptasyonu hızlandırmak ve oraya geldiğimde hazır bir ortam yaklamak için gönüllü olan arkadaşlar ile tanışmak istiyorum.hatta uyanlar için mail arkadaşlığı(ingilizce olarak) da kurabiliriz.şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler....ilgilenen çıkmasada napalım yapcak birşey yok :))
  • @crazy_boy cum http://www.pof.com da profil acabilir, kanada'li bir kizla tanisip izdivac yolunda emin adimlar atabilirsin. adepte olmak istiyorsan turk turke olacak sey degil kanadali lazim.
  • stjons sanırım yalnış anlaşıldım :)) benim kastım şuan için normal iki sosyal arkadaş gibi konuşmaktı :))amacım birileri ile tanışıp evlenip oraya kapak atmak değil.güzel arkadaşlık ve dostluk bağları kurmak.ama verdiğin linki yinede incelerim napalım bizim türkler bir birinden sürekli kaçmakda haklı.nasıl bir ülke ve toplum olduk ki herşeyden bir bit yeniği arar olduk....teşşekürler çok iyisin :)
  • Bit yenilgi yok! Amac adaptasyon ise sarişın mavi gözlü bir dilberi benden daha ilgi çekici bulacağını düşünmüştüm!
  • stjohns biraz da olsa haklı değil mi crazy boy:)?bu arada kanadanın neresine gideceğin de önemli dostluk için çünkü toronto bir yanda vancouver ve diğer bölgeler bir yanda mesela:)
  • stjons bir türkün halinden bir türk anlar yaşadığımız ortak bir kültür ve olası yaşanacak benzer sıkıntılar nede olsa aynı toprak ve kültürün insanlrıyız.tabiki kanada da yaşıyor olsam kanadalı arkadaşlarımda elbet olurdu fakat bana en iyi yol gösterecek olanlar sizlersiniz.
    FlyingSchirch teşekkürler :)) valla şuan için yaşıyacağım yer konusunda bir fikrim yok.çünkü doktoraya başvuracağım ve hangi üniversite benim için uygun olursa veya kabul görürsem orası olacaktır.Ama dostluk arkadaşlık bağları için illa aynı bölgede yaşamakta gerekmez.En azından benim düşüncem bu tabi :))
  • Yok o amaçla sölemedim:).yanındaki olan biri sana yardımcı olabilir eğer aynı şehir yaşarsanız o bakımdan sölemiştim.Mesela ben Vancouver'dayım:)
  • valla o konuda haklısın flying :)) vencouver olursa şimdiden bir sıfır öndeyim demek ki :)) ama şuda var tabi benim arkadaşlarımın olduğu şehri seçme şansım direkt olamıyacak :)) eee arkadaşımda kalkıp başka şehre gelemiyecek.ama kuracağım bağlarla isterim türkiye ye geldiğinde görüşelim misafir edeyim veya beraber bi yerde buluşalım.hoş güzel sohbetler hepsi bu çok mu şey istiyorum acaba :)) tabi bide kanadaya geldiğimde burdan edineceğim arkadaşlarımıda ziyaret edeceğim tek tek :)
  • gel bana da ziyarete beklerim, kizlarla tanistiririm :oP LOL!!!!!
  • stjons teklıfın ıcın teşekkurler tabıkı tanışırım ama ben gayım :))) ama tabı sunu algılamanı ıstemem normal sosyal hetero arkadaşlarımda var
  • e erkeklerle tanistiririz o zaman?
    universitenin lbgt merkezinde gonullu olarak calistigimi yazmistim sanirim daha once.

1 boy 1 portre fotografinizla basvurunuz.
  • hehe tesekkurler stjons zaten bir eşim var :)) amacım cidden samimi arkadaşlık dostluklar kurmak..hem illa oaraya gelmek şart mı? senlede konustuk oraya gelmem ıcın once burda master programımı tamamlamam lazım kı doktora ıle gelebıleyım :)
  • Victoria Üniversitesi programına uyar mı bilmem ama Victoria taraflarına gelirsen sağlam bir dost çevresi ve iyi insanlarla karşılaşabileceğini söyleyebilirim, en azından bizim çevremiz öyle.. arkadaş listene ekleyebilirsin... didcot@hotmail.com
  • victorya üniversitesinde ziraat fakültesi varsa neden uymasın :)) umarım dediğin gibi olur işte ilk adımı atıyoruz seni ekliyorum didcot :)) ama eğer aramızdaki arkadaşlık dostluk bağları güçlendiğinde nerde olursan ve olursanız olun sizi ziyarete gelecem tabi bende beklerim özellikle yazın adıyamanda nemrut dağına çıkıp güneşin doğuşunu batışını dünyanın başka yerinde yayamayacağınız o güzel anları yaşarız :)) size gitarda çalarım iyi olur :P
  • @stjohns'un yorumları beni koparttı şu an:D her cinsiyetten eş bulunur:D
  • @FlyingSchirch cinsiyeti onemsiz zaten, once insan olsun efendim eslerimiz.
  • @stjohns
    sizi bulmusken birsey danismak istiyorum izin verirseniz. Amerikadan kanadaya turist olarak gelsem orada kalabilme imkanin var mi. o turist vizeyle dil okuluna veya mastera basvurabilir miyim kanada icinde. veya onu ogrenciye cevirebilir miyim.yoksa kalabilmek icin evlenmek mi lazim. yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
    konuyu acan arkadastan ozur dilerim. forumda ozel mesaj atilamiyor galiba. size burda rastladigim icin yazdim. tekrardan ozur.
  • @alonso benim burada okuduklarimdan bildigim kadariyla vize tipini degistirmek mumkun. kanada'ya turist olarak gelip univeriste'den dil okulundan kabul alip ogrenci vizesi almamaniz icin bir engel yok gibi geliyor bana.
    yine de bu konularla ilgili sahsen deneyimim olmadigini eklemek isterim.
  • @stjohns
    siz kanadada oldugunuz icin tecrubelisiniz sanirim. size ozelden mail ile ulasmam mumkun mu. izin verir misiniz. bu konuyu kirletmek istemiyorum.
  • Victoria University'le ilgili sorularım vardı @didcot ekliyorum seni
  • @alonso ozelden gorusemiyorum canim ya. burdan sorarsan herkes faydalanir hem.
  • @stjohns
    sorun değil.çok teşekkürler.
    Genelde arastirmalarima göre turist vize öğrenciye çevrilebilir fakat ekonomik olarak bu sürede geçiminizi karsilayabileceginizi kanıtlamanız gerek diyorlar.galiba kanada içinden vize çevirme için ülke dışındaki bir konsolosluğa dosyayı göndermek lazım.en yakın ABD gibi duruyor.

Size şunu danışacağım.kanada bizim üniversite diplomalarını tanımıyor sanırım.akredite eğitimleri var mi acaba.hem dil hem meslek acısından.makine mühendisliği diyelim mesela.bunun için eğitimler var mi.

Ayrıca kanadada bildiğiniz yaşamın ucuz olduğu yerler var mi.ilk zamanlar kalmak için.nasıl ki İstanbul anadoluya göre pahalı.kanadada da böyle Anadolu misali ucuz yerler var mi ilk zamanlar kalmak için.
  • @alonso ; akreditasyon icin transkriptlerini teslim edip kontrol ettirebilirsin
    ayrintili bilgi icin http://www.pegnl.ca/registration_&_licensure/qualifications/academic.htm
    eger gerekli gorurlerse sana bir kac ders almani isteyebilirler. (iran'dan diplomasi olup ekstra ders almadan akreditesini almis ogrenciler taniyorum)

ayrica akrediten onaylasa bile P.Eng olmak icin gecmen gereken bazi sinavlar var (is etigi, hukugu gibi) bunlari gectikten sonra Kanada'da lisansli muhendis olup istedigin yerde calisabilirsin.

egitim olarak newfoundland kanada'nin en ucuz harclarina sahip.
    HST (vergi) %13 (daha ucuz eyaletler var sanirim). bir ogrencinin aylik kira elektrik yeme icme dahil masrafi toplam 1500dolari gecmez (ne kadar ictigine de bagli gerci :p
  • 1500 dolar da vancouver'daysan anca geçiniyorsun belki biraz zorlama geçinirsin çok dışarı da yiyip takılırsan.
  • ortalama olarak öğrenci için ayda ne kadar para lazım ? Ev değilde oda tutarsak , dışarıda yemeyip alkol sigara gibi alışkanlıklarımız olmazsa ? 800 CAD ila 1000 CAD arası yeterli midir ?
  • @FlyingSchirch
    Akşamları bar restaurant benzeri işlerde takılan biri ayda ortalama ne kadar para kazanır.
  • Bende söyle bir soru sorayım. Egitim programıyla vancouver a gidiyorum. Aile yanı konaklama ve yemek dahil ücretleri ödedim. Bunun disinda vancouver da yasamak icin ayda ne kadar harcarim mesela? Sigara aliskanligim var ama alkol nadirdir.
  • sigara cok pahali bir kere 7-10 dolar arasi bide ID olmassa sigara alamiyorsun bakkallardan.Vancouverde otobus ve skytrain e binmek icin aylik kart alabilirsin 81 dolardi en son 81 dolar veriyorsun 1 ay boyunca otobus,tren ve gemilere ucretsiz olarak binebiliyorsun tabi bunlarin da siniri var mesela 1 zone 2 zone olaylari falan var.Nerede yasadigina bagli diyelimki 1 zone kartinin kapladigi alanda yasiyorsun o kartla 2 zone gidemessin extra para odemen gerek onun icin.Tam olarak nedemek istedigimi vancouvere gidince anlarsin.Ben aile konaklamada bir sorun yasamamistim sadece yemekleri cok kotuydu o kadar.Yemek konusunda sikinti yasiyacagini saniyorum.Lokantalarda biraz pahali acikcasi.
  • Teşekkürler yorum ve aydınlatmaların için yalnız ID kısmını anlayamadım. Ne gibi ID? Sigara alamıyakmıyım? Zaten 5-6 Karton götürmeyi planlıyorum türkiyeden :) Aslında bıraksam da çok iyi olucak. Belki havası suyu bırakmamı hızlandırabilir. Yemek konusunda en son takılacağım konudur. Hem biraz forma girerim diye düşünüyorum :) Yürüme mesafesi alanlar varmı yoksa bildiğimiz İstanbul karmaşıklığı, yürüyerek hiç bir yere varılmayan bir yapı mı var? Yürümeyi severim çünkü.
  • 1 aylık kartlar 110 dolar artık :(
  • vancouver cok buyuk alanlara ayrilmis yuru yuru bitmez yerleri cok daha cok villa tarzi yasam var downtown diye adlandirilan sehrin merkezi var sadece oralarda apartman ve alisveris merkezleri var diger taraflari bildigimiz villa yasami yani amerika filmlerinde gormussundur o tarz yasam var amerikanin kopyasida diyebilirsin bi bakima
  • Evet nihayetinde gidip yasamadiktan sonra ne desem zor ogrenecegim cok sey olucak. Tesekkurler yorumlariniz icin ;)
  • 5-6 karton sigara getiremezsiniz Turkiye'den benim bildigim sinirlamasi var yakalanirsaniz ceza keserler, butun esyalarinizi alt ust ederler.
  • Yada fazla sigara oldugunu siz onceden bildirip vergisini odemek durumundasiniz. ID dedikleride yasiniz kucukse sigara satmiyorlar kimlik gosterip yasinizi ispatlamaniz gerek.
  • 5-6 abartı oldu bırakmayı planlıyorum :))) ne bilim 1 karton alsam mesela bagaja vereceğim bavula koysam sıkıntı olur mu açıp tek tek kontrol mu edecekler?
  • Acip tek tek kontrol etmiyorlar bagaja verdiginde x-rayden gecio benim bildigim ama fazla tasiyorsan senin beyan etmeni bekliyorlar. Ucaktan inmeden bi form doldurcaksin orda yaninda vergilendirilecek bisey varmi diye soruyorlar sen hayir diye isaretlersen sans eseride bagaj bantlarindan sonra gumruk seni aramak ister ve bulurlarsa sanirim 400 dolar gibi bi cezasi var cok emin degilim arti vergilerinide odersin. 1kortonla bisey olmaz ama limit 2 mi 1 mi bilmiyorum. Yani 2 kartonda getirebilirsin belki arastir ama 5 tanenin fazla olduguna eminim. Ickide limit 1.20 litre idi ornegin sigaradada adet sinirlamasi var ama tam hatirlayamadim su an.
  • limit 200 adet sigara yani 1 karton.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Etiketleri