Merhabalar. Ben su an Toronto'da universite birinci sinif ogrencisiyim ve universite egitimimi burada surdurecegim insallah. Benim sorum universite egitimim sirasinda gocmenlige tek basima basvurabilir miyim? Tesekkurler.
kik yine yanlis bilgi veriyorsun. kanada da min 2 yillik yuksek okul bitirenler canadian experience class tan basvurabilirler. eger 1 yıllık post graduate bitirdiyse kisi 1 yil full time iste calisma sarti ararlar. insanlari yanlis yonlendiriyorsunuz bilmeden.
"...You must meet these minimum requirements to apply for permanent residence under the Canadian Experience Class. You must:
* be either: o a temporary foreign worker with at least two years of full-time (or equivalent) skilled work experience in Canada, or o a foreign graduate from a Canadian post-secondary institution with at least one year of full-time (or equivalent) skilled work experience in Canada..."
@kemal80 Post secondary institution'in cinsi ve kac yil olmasi gerektigi tanimlanmadigina gore yanlis bilgi vermiyorum. Mezuniyetten sonra bir yil tam zamanli calisma gerekliligi belirtilmis o kadar. Benim yazdigim da bu.
College eğitiminden sonra kik arkadaşımızın dediği gibi post graduate permite başvurup göçmen olma hakkını elde ettik ve göçmen olduk.Daha sonra üniversitede kalan 2 yılımızı tamamlayabiliyor muyuz ? Tamamladıktan sonra tekrar çalışma iznine başvurmamız gerekiyor mu ?
Gocmenlige hak kazandiktan sonra yani PR kartini alinca Canada'da ikamet edebilirsin, calisabilirsin, uni. okuyabilirsin ayrica tekrar biseye basvurman gerekmez.