Arkadaslar ben 5.5 ay sonra ygs ye girecem ama yurtdısında okumak istiyorum ve fuarlara katıldıım beni seneca college e yönelttiler nasıl bir okuldur, bilgii almak istiyorum nerde kalmam daha uygunduur yardımınızı bekliyoruum..
Universiteyi bitirdikten sonra, Seneca ve Mcgill'in Supply Chain ve Management graduate diploma programlarina kabul aldim. McGill tabiki Seneca'dan daha iyi ,ama McGill' in kurslarinda cok matematik vardi bende Seneca'yi sectim. 1.5 ay kaldim Seneca'da ,bana ticarethane gibi geldi.Turkiye'de nasil okullar cok kalabalik olur, Seneca'da onun gibiydi ,hocalar ilgisizdi, hatta, universiteye giremeyenlerin Senecaya geldigini dusunuyorlardi. Tabiki herkesin deneyimleri farklidir, ama ben hic sevmedim Seneca'yi.
ben suan adanadayım burada fuar oldu tesadüfen de seneca college vardı gittik konustuk falan cok mantıklı ve insanı cezbedici konusmalar yaptı tabiki ticari acıdanda yapmıs ihtimali var ama sasırdım acıkcası simdii pekii ben suan lise sonum seneye allah izin verirse kanadaya gelecem önerebileceğiniz okul varmı uni yada college yardımcı olursanız sevinirim..
kolejlerin yilda 3 donemi var: guz, kis ve yaz. bu uc donemde de dilediginiz programa baslayabiliyorsunuz ama bazen bazi dersler her donem verilmiyor, bu yogunluga bagli bir sey olarak degisiyor sanirim. goz donemi eylul-aralik, kis donemi ocak-nisan, yaz donemi mayis-agustos arasidir. donemler arasinda tatil var ama uzun degil.
peki bu donemleri ben kendimmi sececegim yoksa okulmu seciyor bana?ornegin 1 senede 3 donem var simdi diyelim ben septemberde basladim araliga kadar bitirdim.Ocak ayindan nisan ayina kadar tatilmi olucak?peki nisan ayindan sonra ne olucak?