selam arkadaşlar ben şunu merak ediyorum.acaba kanadaya doktora için başvurduğumuzda orada ki herhangi bir sınava girip öncesinde denklik almamız gerekiyor mu yoksa direkt üniversitenin kabulü yeterli oluyor mu??yani ben ziraat mühendisliği için yeterlilik sınavına girmeden direkt doktoraya başlıya biliyorum.
ilk kabul asamasinda bir sinav yok ancak 1 yilin sonunda sinava gireceksin. komite uyelerinin disinda uyelerden olusan bir grup tarafindan sozlu sinava sokulacaksin ve basarili olursan geriye tezini yazmak kalacak. basaramazsan 2. sans veriyorlar ancak 2 de de olmazsa ilsiskin kesiliyor. bazi durumlarda danismanin 'iyi' biriyse doktorayi mastera cevirelim diyebilyor (masterda bu sinava girmiyorsun)
anladım çok teşekkürler stjons.umarım çok zorlamazlar.ama benım bıldıgım kanadada doktora 4-7 yıl arası sürebiliyormuş.1 yıl bu süre zarfı için kısıtlıymış :))
hımmm bu arada aklıma yenı geldi gelmişken onuda aradan çıkartalım kalabalık yapmasın :) ya stjons senin dediğine göre doktora için sana 2 yıl müdet tanıyorlar ve kanadada 2 yıl doktora öğrencilerine göçmenlik statüsü veriliyor.yani göçmenkliği almak konusunda sorun olmaz sanırım değil mi?kusura bakama söz konusu hayatımı etkileyecek sınavlar için hep böyle panikliyorum :) sınavı geçmek zor olmayacak ama olsun yınede bılmek ıstıyor ınsan :P
Bölümlere göre değişebilir. Beni önce kabul ettiler. Sonra Kanada'ya vardıktan sonra okulun başlamasına az bir zaman kala bir genel sınavlar serisine girdim. İç tane içer saatlik sınava aldılar: tarih, teori, uygulama vs... Bulardan geçerseniz sorun yok. Ben geçtim. Ama zayıf bulduklarına Kanada içinden bir üniversiteden bile gelse eksik buldukları konudaki dersleri koyuyorlar. Koydular, sınıf arkadaşlarım alttan ders alıyor, kendileri Kanadalı.
ben sayısal öğrencisiyim ziraat mühendisiyim.tarihin benim bölümle alakası ne ya da tarih dediğimiz mevzu mesleğimin tarihi ile mi alakalı??uygulamada da benim bölümün uygulaması nasıl olacak çok merak ettim şimdi :) toprak bölümünde uzmanım bana toprak gösterip hangi sınıfta olduğunu söylememi isterler sanırım :) en iyisi ben gelmeden önce ben biraz çalışayım teorik bilgilerimi biraz güçlendireyim ne olur ne olmaz bunların ne soracağı belli mi olur
Yok, yok ben bizim bolumden ornek verdim. Bizim bolumde onemli derslerden genel ve kapsamli bir duzey belirleme sinavi yapiyorlar demek istedim. Sizin bolumde de belki olabilir bu gibi bir sey diye... Tarih degil de sizin bolume gore onemli olan derseler acisindan yani...
Gocmenlik ile ilgili olarak egitim aldiktan sonra gocmenlige gecmenin yolu olarak ben soyle biliyorum;
-mezun olduktan sonra post graduate work permit aliyorsunuz -is buluyorsunuz -eyalete gore alti ay ya da bir yili doldurunca gocmenlige basvuruyorsunuz.
okey teşekkürler kik.fakat ben internette okuduğum kadarı ile ve saygı değer stjonsun bana söylediği kadarı ile doktora öğrencileri için ayrıcalıklı yeni bir kanun varmış yada onun gibi birşey.doktora öğrencileri iki yılını tamamladıktan sonra direkt göçmenliğe başvurarak göçmenlik alabiliyormuş...
stjons ben asıl sormak istediğim şu ve bir türlü cvp alamadım :) diyorum ki mesela senin bahsettiğin o iki sene bana verildi ama başarısız oldum üniverste ilişkimi kesti bu durumda göçmenliğe başvuru statüm hala geçerli midir?
2 sene sana verildi ama basarisiz oldum' derken tam anlayamadim. gocmenlige bu yeni secenek ile basvurmak icin doktoranin 3. senesinin basinda olman gerekiyor ki o zamana kadar basardin mi basarmadin mi belli olmus olacak (basaridan kastim sinavi gecmen.)