Kanada'da College Life nasıl?
  • Kanada'da USA'de olduğu gibi ev partileri, bol içkiler ve bol bol kız var mı acaba. Evet biraz sapıkça oldu ancak gerçek anlamda üniversite hayatımı dolu dolu yaşamak istiyorum ve COLLEGE LIFE denilen şeyi keşfetmek istiyorum. Bunun için Canada uygun bir yer midir yoksa yalnızca Amerika'da mı böyledir?
  • ulkeden cok universiteye bagli degil mi bu? ben turkiyede de ev partileri bol ickiler kizlar-erkekler olan partiler biliyorum :)
  • Nerede var mesela?
  • Aynen nerede var acaba?
  • izmir.

ama daha uzun yazmam gerekirse, bu yrtdisindaki universite yasantisinin rahatligi insanlarin rahatligiyla alakali. seks tabu degil, insanlar cinselligini ozgurce yasiyor olmak sebebiyle toplumsal baski ve etiketlemelere maruz kalmadigindan daha az drama daha cok eglence oluyor.
    turkiyede erkekler icin sorun olmuyor gerci elinin kiri, kiz yapinca o***** damgasi yiyor. bir de disarda cinsellige cilgin bir aclik olmadigindan sarkinti olan tecavuze yeltenen cok olmuyor bu sebepten insanlar daha rahat egleniyorlar diye dusunuyorum.
    yurtdisina gitmek icin tek sebebi cilginca parti yapmak eglenmek olan aba** turk genci konusunda ise bir sey yazmak istemiyorum
  • Benim tek sebebim elbette bu değil en iyi şekilde üniversite eğitimi alıp hayatımı güvenceye almak ancak bunun yanında da genciz ve Türkiye'nin bu tür konularda serbest bir yer olmayışı beni çok rahatsız ediyor iyi eğitimin yanında bol eğlenceli bir yer arıyorum
  • "yurtdisina gitmek icin tek sebebi cilginca parti yapmak eglenmek olan aba** turk genci konusunda ise bir sey yazmak istemiyorum"

biraz ağır bir tabir olmakla beraber, doğru da değil eğer arkadaş için yazdıysanız. Sadece üniversite yaşantısı için doğru seçim yapmak istiyor, kimse gidip de yaş ortalamasının 40+ olduğu bir şehirde üniversite hayatını geçirmek istemez, isteyen de bana göre sorunludur. Tabi ki parti yapmak isteyecek, deli dolu yaşamak isteyecek, bunda yanlış bir şey yok...
  • ben yas ortalamasinin 40+ oldugu bir sehirdeyim. universitede okuyanlarin yasi zaten sizin yasinizla ayni olacagindan eglenmek isteyene her yerde arkadas ve olanak var. ben lisans egitimimi turkiyede okudum ve kanada'da oldugundan daha cok egleniyordum. gerci yuksek lisansin verdigi agirlik ve yasimi basimi almis olmamin etkisi daha yuksek olmali :P
  • Haklısın, gittiğin üniversitedekiler de genç olacak, fakat o gençlerin ne kadarı eğlenmeyi seven kişiler? O nedenle "özellikle" eğlence hayatı iyi olan bir şehir sordum. Varsa bilgisi olan bizi de aydınlatırsa sevinirim :)
  • bol içkiler ve bol bol kız :) eglence anlayisiniza hayran kaldim. tercihiniz buysa USA daha uygundur bence
  • bol icki ve bol kiz turkiye ve dunyanin her yerinde oldugu gibi parayla gelir.obur turlu universitede okuman lazim.ama mesela new yorkta,torontoda okursaniz eglence dediginiz olaya ulasmaniz zor.daha ic taraflardaki unilerde okursaniz cilgin partiler ortami daha fazla cunku amerikali veya canadali fazla.he bide sizin hareketlerinize de bagli boyle ortamlara girmek.ama normal derecedeki parti ve eglence olaylarini arkadas ortami yaptiktan sonra her yerde yasamak mumkun.normal eglencenin merkezi new york :) ben 19 yasinda ayak bastim new yorka 2sene doydum eglenceye.1senedir torontodayim burasi new yorka gore daha yavas hayati var ama cuma,cumartesi oldugu zaman gece hayati torontodada guzel :)
  • o dediginiz eglenceye new yorkta,torontoda ulasmaniz mumkun deil yazip sonda eglencenin merkezi new york yazdim demek istedigim universite cilgin ev partileri fln bulamazsiniz cunku genellikle cogu ogrenci calisir veya baska ulkelerden gelenlerdir esas amerikan universite ortami daha ufak townlarda,cogu amerikalilarin oldugu sehir universitelerinde olur.new yorkun ogrenci %60 kafadan cinli zaten :D toronto bu sayi %60 cinli %25 indian.eglenmesi biraz zor :D
  • stjohns arkadaşım merhaba soracağım şey için konu açmak istemedim forumdan gördüğüm kadarıyla Stjohnsta ikamet eden tek sizsiniz.Stjohnsun iklimi , diğer şehirlere göre bunaltıcı mı soğukluk açısından.Stjohnsu tavsiye eder misiniz ? Şehrin küçük olmasının avantajları be dezavantajları nelerdir ? Son olarakta part time iş bulabilir miyiz ? Yani oradan gördüğünüz kadarıyla bulmak kolay mı gazetelerde filan ilanlara rastlıyor musunuz ?
  • @heythere gunes cok fazla goremiyorsunuz onun disinda kanada'nin diger bolgelerine gore sicakliklar oldukca yuksek. albertalarda -30lar gorurken insanlar ben -5in altini hatirlamiyorum sanirim, olsa olsa -10 olsun hadi ki hissedilen o olmuyor asla. gerci ben cok atesliyim sanirim sicaklik konusunda bana sorulmasi cok makul olmuyor. newfoundlandliler de deli oldugumu dusunuyor olmali sortla tshirtle disarda gorunce.

lisans okuyacaksaniz kanada'nin en makul harclari burda. yuksek lisans okuyacaksaniz harc odememe ihtimalinizden dolayi bu faktor anlamsiz kalabilir (en azindan benim icin oyle)

insanlar pek sicak, turkiyeyi aramazsiniz yani sokaktaki adam tanimasa da selam verir. komsularla da kaynasilasi. aksanlari baslarda biraz sert gelebilir ancak zamanla ona da alisiliyor. gunes eksiklikligi baslarda sorun olabilir ama ben gunes olmadiginda daha verimli oluyorum o yuzden sikayet edemem. ilk geldigimde gunes yokken evden cikasim gelmezdi ama dedigim zamanla halloldu.

part-time is arayana tabi var. ben kendim sahsen de universitede part-time olarak yaptim-yapiyorum birseyler.

• Newfoundland’ın adı Yeni İrlanda olmalıymış. Şivesi de İrlanda şivesini andırır. Gitmedim ama oralı tanıdıklar var. Ee İrlanda deyince önce samimiyet, coşku, sıcak insan ilişkileri akla gelir. Onun için bizim sosyal ve duygusal yapımıza uygun bir yer.
  • @stjohns teşekkürler cevap verdiğiniz için.Evet harçları daha makul diye orayı sordum.Soğuk olmaması gayet iyi.Türkiyede öyle -30lar filan görmedim o yüzden sıkıntı verebilir.Birde insanların birbirine karşı nazik olmalarıda gayet iyiymiş.

Güneş eksikliği harici başka dezavantajlar varmı.Mesela ulaşım nasıl sağlanıyor toplu taşıma araçları var mı , öğrencilerle kaynaşmamız vakit alırmı.Birde ilk gittiğinizde çevreye arkadaşlara adepte olmanız vakit aldı mı ?
  • kaynasmak sizin karakterinize bagli. okuldan eve gidip odaniza kapanip turk dizileri izleyip haberturk'ten cikmazsaniz kaynasmak zor olabilir. sosyal olup, kuluplerle veya diger birimlerde gonullu olarak calismak suretiyle cevrenizi genisletmeniz rahat olur.
    sosyal bir insansaniz kaynasmayla ilgili sikinti cekeceginizi sanmam. insanlar genelde sicak ve ilgili. tabi turkiyedeki gibi arkadasliklar bekliyorsaniz biraz hayal kirikligi olabilir. en yakin hale geldiginiz kisi bile ozel hayatiniza burnunu sokmaz vicik vicik bir kivama gelmez. oyle iliskilere alismis birisi icin bu yeni arkadaslik duzenine alismak zor olabilir ama uzun vadede daha huzurlu olacagini garanti edebilirim.

toplu tasima icin otobus var ( http://www.metrobus.com dan bakabilirsin) ben sahsen her yere yuruyorum yaz, kis. gecikiyorsam da taksiye biniyorum. hatta simdi turkiyede tatildeyim burda da her yere yuruyorum diye garipseniyorum, halbuki en guzel egzersiz! :)
  • st john izmirde isen eğer bende izmirdeyim, deneyim paylaşımı açısından seninde müsait olduğun bir zaman yüz yüze görüşebilirmiyiz ki? merak ettim tabi tatildeyken kalk zaman ayır demek biraz abes ama affına mağruren :))
  • yarin izmire geciyorum bir kac gunlugune ama zaman ayirmam imkansiz desem yeridir.
    yogun domestik psikolojik siddete maruz birakiliyorum.

burdan yazariz hem digerleri de faydalanir :)
  • sağol kardeşim haklısın zaten olmayacak birşeydi senin açından anlayabiliyorum. bir yandan buradan bilgi paylaşımı daha mantıklı. şunu sormak istiyorum başta ma in philosophy yapmayı düşünüyorum toefl illa gerekli değil de alıpta mı gelsem yoksa okulun esl kursuyla mı halletsem ayrıca mevduat hep düşündürüyor bilirsin sende, parasal açıdan ne kadar gider ne olur daha sonra phd için torontoya geçmek nasıl olur yani merak ettiğim şeyler daha spesifik şeyler. ayrıca bölümden de tahmin edeceğin kadarıyla iş güç biraz sıkıntı orada mantıklı hareketler nelerdir. bu konudaki profesyonel fikirlerini merak etmekteyim. ha bir de scholarship? çok önemli :))
  • http://forum.kanadam.com/discussion/2034/master-icin-hangi-universite

surada uzun uzun yazmistim bir cok seyi.
    ben science uzerine okudugum daha cok o bolumler ve muhendislik bolumleri uzerine bilgim var. 'arts' konusunda burslar nasil oluyor emin degilim. is olanaklari acisindan da ne soylesem desteksiz olur heralde ama akademik kariyer her sektorde mumkun.

bence hedef yuksek lisans ise esl icin gelip ona para harcamak gereksiz buluyorum. turkiyedeyken toefl'inizi alin direkt yuksek lisansa basvurun. ingilizce de yuksek lisans sirasinda gelisir. tabi esl ile gelmenin avantaji da su olabilir, hem universiteyi gorursunuz oradaki profesorlerle birebir gorusup kabul alma sansinizi arttirabilirsiniz. gerci bunlar sizin performansiniza bagli, kapisinda biten her ogrenciyi almiyor elbet prof dedigin de :o)
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!