• Civil engineering technology eğitimi almayı hedefliyorum.Toronto Vancouver ve Edmonton şehirlerini araştırdım.Vancouverda bölümüme uygun okul bulamadım ,Langara Collegeın sitesi detaylı değil o yüzden.Torontoda Seneca ve Humber , Edmontonda ise NAIT adlı okulları buldum.Bu forumu takip ederek bilgi toplamaya çalışıyorum.Genelde Toronto Vancouver konuşulduğu için diğer şehirlerle ilgili bi bilgim yok.Küçük şehirlerde de kolejler var gitmemi tavsiye edermisiniz ayriyetten yarı zamanlıda çalışmak istiyorum.Başka hangi college veya şehirleri önerirsiniz ? Bu arada düşüncem collegeı bitirdikten sonra üni eğitimimi tamamlamak.Toronto Edmonton ve Vancouver şehirleri öğrenci açısından iyi midir + - yönlerinden de bahsederseniz sevinirim.
  • toronto kanadanin en buyuk sehri.Ben vancouverdada yasadim,torontodada yasadim.Vancouver nufus olarak az ve fazla kalabalik bi sehir degil genelde yagisli gecer.ama toronto vancovere nazaran daha buyuk ve daha kalabalik bi sehir.Benim dil okuldakilerin cogu seneca college e gitmek istiyorlardi,yani seneca college baya bi meshur.Sanirsam koleji bitirdikten sonrada is bulmak kolay.Langara collegei gidip gormuslugum vardir buyuk ve guzel bir kolej.Vancouverde simon fraser diye bir universite var istersen onu arastir baya bi guzel universitedir.
  • Humber College guzel bir okuldur tavsiye ederim.
    Seneca neden bu kadar ovuluyor anlamiyorum, bir kere York Universite'si eskisi gibi begenilmiyor yani 2-3 yil Seneca'da okuyup sonra York'a gecmek dusunuluyorsa York zaten pek iyi bir secim degil. ikincisi ogrenciler icin sehir merkezindeki okullar daha iyidir bence, Seneca ve York sehir merkezinde degil ve ustune ustluk bulundugu cevre kotu. bulundugu cevrede oturulacak yerler pek guvenli degil. York'taki siddet olaylarini cinayetleri falan da eklersek bence bu okullara gitmek konusunda bir kere daha dusunulmeli, ki gidenlerden de cok tavsiye eden gormedim...
    Centennial ve George Brown da iyidir. George Brown'in yeni bir kampusu yapiliyor cok guzel, istediginiz bolum o kampusteyse daha da iyi cunku tam gol karsisinda...

universite dusunuyorsaniz;
    Toronto Universitesi
    McGill Universitesi (toronto'da degil)
    Ryerson Universitesi
    York Universitesi
    Mcmaster Universitesi (toronto'da degil) iyidir.
  • @uyuyanguzel senin yazilarini takip ediyorum sanirim torontoda yasiyorsun peki hangi okula gidiyorsun?ve ailenlemi yasiyorsun yoksa apartmanda falanmi?
  • mukhu,
    yaziyorum hep George Brown'a gittigimi, bitiyor bu donem. 2-3 aylik bi Turkiye gidis gelisi sonrasi Ryerson'a basvuracagim part-time ogretim icin ama hangi alana yonelmek istedigimi bilmiyorum belki de bir yil okula verip sadece calisirim.
    ailemle yasamiyorum.
  • himmm bende 1.5 sene kanadada bulundum.Vancouver ve torontoda yasamistim.3 aydir turkiyedeyim.Cok kararsizim kanadaya gidip college okumaya.Acikcasi college ortamini hic bilmiyorum,ben icki ve sigara kullanmiyorum.Kanadadakilerin cogusu icki kullaniyorlar.illaki college hayatindada herkes pub ve night cluba gidiyordur yada house party leri falan.Yani o yasam bana gore degil bide kanadanin yemekleri cok kotuydu.Ne bileyim her ulkenin yemekleride vardi gercide ben sevmemistim hicbir ulkenin yemegini.Peki sen gittigin collegeden memnun kaldinmi?eger istanbula geliyorsan gorusebilirmyiz college hakkinda?
  • mukhu eger egitim sozkonusuysa yemek kotuydu, icki sigara kullanmiyorum partiye gitmiyorum gibi seyleri dusunmen bence yersiz.
    ben 3. yilimdayim collegeda ve bugune kadar hic bir cluba puba gitmedim, ickim sigaram da yoktur. yanlis dusunuyorsun. bir cok ogrencinin gece hayati falan yok, yani buraya gelirsen sen de bizden biri olursun bu seni diger insanlarin icinde rahatsiz mi eder? etmesin bence cunku eger eglenceye cok bulasirsan derslerine vakit ayiramazsin:)
    eger gelmek istiyorsan bu anlattiklarin bana gore bahanedir. mesela bana Kanada Turkiye'ye cok uzak ailemi sik sik gormeye gidemem desen tamam bu gelmek istememek icin cok mantikli bir sebep derim ama digerleri...degil;)
    burayi sevmediysen Avrupa'da bir okula gitmeyi dusunur musun? hem Turkiye'ye daha yakin daha rahat hissedebilirsin belki kendini...

bu yazdigin seyleri kafana takma bile. ben gittigim collegedan memnunum. ilk basladigim gunle suanki halim arasinda fark var, demek ki kendimi gelistirmisim, ki cok calisan biri degilim sadece her seyi zamaninda yetistirebilme ozelligim vardir ve sorumluluk sahibiyimdir okul konusunda. Istanbul'da yasamiyorum ben 35,5luyum :P
  • himmm anladim bu arada 35 hangi ilin plakasiydi la? bursamiydi??? neyse birazdan bakarim netten :D valla bakalim o zaman cunku benim ingilizcem college egitimi alicak seviyede degil hayirlisi
  • 35,5 ksk izmir:)
    collegeda ne ingilizce konusamayanlar var biliyor musun? :)
    ben de boyle kendimi yetersiz hissede hissede kac ay kaybettim collega basvurmadan once, bana kalirsa orta seviyede olanlar rahatlikla basvurabilir cunku zaten orada gelistiriyorsun.
    okula basladigim ilk haftalarda dersleri pek anlamazdim hocalarin kimisinin aksani vardi kimisi cok hizli konusurdu vs. ama kisa zamanla alisiliyor. cok anlamasan bile sorun olmaz anlattiklari hersey ders kitaplarinda var.
    ben de boyle kendimi yetersiz dusunerek universiteye degil direk collega basvurdum universite zor olur diyordum bu sekilde, ama simdiki aklim olsa basvururdum. lise diploma notum da gayet iyiydi yani basvurdugum okullardan kabul gorurdum buyuk ihtimalle.
    kacinci seviyede Turkiye'ye gittin?
    yabanci dil diplomani aldin sanirim degil mi? cevabin evetse basvur cok endiselenme
  • ben ilacta okumustum pre advancede bitirmistim evet diploma verdiler dil okulu.ya kafam gercekten karisik soylediklerin iyi geldi gercekten bide okudugun okulda turk ogrenci orani nasildir?torontodayken ben pek aktivite yapmazdim acikcasi toronto biraz sikici bi sehirde
  • Turk ogrenci oranini bilmiyorum, pek Turk arkadasim yok cunku Turk denk gelmedi 1-2 tane disinda...siniflarda denk gelirsen anlayabiliyorsun sadece ya da Turkce konusanlarin sesini duyarsan...
    evet Toronto sikici haklisin, arkadas yapman lazim yoksa vakit gecmiyor...hele ki$in...
    dedigim gibi endiselenecek bir sey yok, kendine zaman verirsin gelince...
    zaten hepi topu 3 yil, o kadar cabuk geciyor ki...
  • hic sorma orasini ben 6 ay kaldim torontoda sikintidan oluyordum nerdeyse tabikide herkes sikilmaz cunku herkesin sevdigi seyler farklidir ben kendim icin ornek verirsem gercekten istanbuldan giden bir kisi icin toronto cok sikici bi yer.
  • evet herkesin farkli zevkleri farkli istekleri var forumdan da anladigimiz kadariyla...
    gulu seven dikenini katlanir, artik egitimin icin bir sure katlaniverirsin gelirsen...ama dedigim gibi daha yakin yerleri de bi dusun derim Turkiye'ye daha sik gidip gelebilmek acisindan, Kanada'dan sik sik Turkiye'ye gitmek fazla maliyetli oluyor, gozlemledigim kadariyla sen de ailene cevrene falan duskun birisin, sonra cok uzak diye pisman olup geri donmeye kalkmayasin
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!