Vancouver'a Dil Eğitimi için gelip mimar olarak çalışma şartları
  • Selamlar;
    Ben 33 yaşındayım, İstanbul'da eğitim aldım, yüksek lisans mezunuyum. 12 yıldır İstanbul'da mimarlık ve inşaat sektöründe yüksek mimar olarak çalışmaktayım, işimde tecrübeliyim ve proje yürütücüsüyüm. 2012'nin ilk yarısında Kanada'ya dil eğitimi almaya gelmek (Sadece İngilizcemi daha da geliştirebilmek ve akışkan konuşabilmek amaçlı) ve eğitim görürken 1 sene içerisinde kendi mesleğim konusunda şirketlerle görüşüp iş sahibi olmak istiyorum. Bu hususta neleri dikkate almam, hangi dil okullarına yönelmem (özel kurslar mi üniversite dil eğitim okulları mı?), vize ve iş başvurusu konusunda nasıl bir yöntem takip etmem gerektiği ile ilgili beni bilgilendirmenizi ve yönlendirmenizi rica ediyorum.
    Şimdiden teşekkürler...
  • Bilgilendirme alamadim ama gene de tesekkur ederim...
  • niye ogrenci olarak gelip o kadar para odeyeceksiniz, mimarsaniz, gocmen olarak gelin... basvurmadan once biraz olsun ingilizcenizi ilerletin, burada ucretsiz dil okullarina sonuna kadar devam edebilirsiniz.
    hem dusundugunuz seylere daha kolay yoldan ulasmis olursunuz
  • Merhabalar ,

Ben Agustosun basinda Vancouver dan dondum dil okuluna gittim istersen yardimci olabilirm .

sh_akar@hotmail.com
  • Canada diger universite diplomalarini kabul etmiyor ama denklik icin belli bir sure burdaki uni.lere gidip Canada diplomasinada sahip olabiliyorsun. Ama ingilizce sart ve sirketlerde diger tecrubelerdense Canada'da edinecegin herhangi bir tecrubeyi daha cok tercih ediyorlar. Yani 10 yil Turkiye'deki kendi isindeki tecrubedense Canada'da kendi meslegin olmasa dahi herhangi baska bi alanda yasayacagin Canada deneyimi cok onemli. Bunun icin para almadan gonullu islerde calisanlar cok var resume lerine bu gonullu isleri ekliyorlar bunlar arti puan.
    Birde benim bildigim Canada'da 2 yillik okul okuyup bunu resumene Canada deneyimi diye ekleyebiliyorsun ve Canada'da okul okuyup Canada icinden PR basvurusu yapmak kolay cevap alinacak bir yontem ama masrafli. Sonucta kendi isinin Canada denkligini almis olacaksin Canada deneyimin olcak fakat yillik 10bin 30bin arasi degisen egitim masraflari var!!!
    Yada Josef'in dedigi gibi aranan mesleklere dahilseniz Turkiye'den gocmenlik basvurusu yapabilirsiniz sizin mesleginize olan ihtiyaca gore basvurunun sonuclanmasi 2 yilla 5 yil arasinda degisiyor.Fakat bu sekilde gelmeniz Canada'da is bulabileceginizin garantisi degil yine isiniz icin burda denklik egitimleri almalisiniz ve yine kendi isinizden once alakasiz bir is dahi olsa Canada deneyimi yasamalisiniz.Bu Canada deneyimi dedigim sey pizzacilik bile olabilir.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!