daha önce yerleşenlerden yardım!
  • ben uluslararası ilişkiler 4. sınıf öğrencisiyim ve okul bittikten sonra arkadaşımla beraber work and study programına katılmayı düşünüyoruz. ama tabi asıl amacımız göçmenlik hakkını alarak en az 2-3 yıl orada kalıp hem ingilizcemizi gelişmiş bir seviyeye taşımak hem de para biriktirmek. bu programda 3 ay dil eğitimi alacağız ve 3 aylık da çalışma iznimiz olacak. ilk olarak sormak istediğim okul saatinden sonra çalışabileceğim yarı zamanlı iş bulmam kolay olur mu? sorduğum dil şirketi bunun kolay olduğunu, 2. bilemedin 3. sorduğun yerde işe girersin dedi ve ben biraz şüphelendim bundan. ayrıca saat ücretlerinin de 10-15 dolar arasında olduğunu söyledi.
    merak ettiğim ikinci nokta ise, dil şirketinin oraya gitmemin ikinci ayından sonra göçmenlik başvurusunda bulunmam durumunda bunun kabul edileceğini söylemesiydi. bu hakikaten bu kadar kolay mı? tamam üniversite mezunu olacağım, ingilizce seviyem ortanın üstü diyebilirim ama bu kadar rahat göçmen statüsü alabilir miyim? sayfada paylaşılan videoya göre nitelikli işçi statüsünde değilim, orada üni ya da kolej de okumadım sanırım tek şansım orada evlenecek birini bulmam =). eğitim ücreti, vize, uçak bileti vs. yani oraya varmam 11-12 bin lirayı bulacak ve ayrıca bir de orada masraflarım olacak. ailemin maddi seviyesi 6 aylık eğitim için bu parayı verebilecek seviyede değil.
    oraya yerleşenler göçmen olabilme olasılığımı ve olursam mesela aylık ne kadar kazanabileceğimi yazarlarsa sevinirim.
  • Moralini bozmak istemem ama sana kim dediyse 2-3 sormada ise girersin diye iskembeden sallamis.Arkadasim kolej bitirdi is bulmadi gitti bir baska kolej daha bitirdi evde oturuyor.Esim yeni mezun oda evde otuyor.Master degree yapanlar bile 12-15 dolara zor is buluyorlar.Insanlara su kanadayi pespembe gostermiyorlarmi milleti gondersinler de 3-5 kurus para kazansinlar diye milletin hayallerini yikiyorlar.Gel kardesim sende gel.Havalimaninda pankartlarla bekliyor isverenler.Indigin gibi birini secer baslarsin ise 20-30 dolardan :(((
  • tayf bence baska danismanlara da sor bana anlattiklarin pek ikna edici gelmedi.
  • kadın beni baya heyecanlandırdıydı ama sanırım para insanın duygularını köreltiyo sizin dediğiniz gibi. bize orda greystone college'da okuduğunu, çok rahat iş bulduğunu, restoranlarda, otellerde vs. çalışarak rahat 2500-3000 dolar kazanabileceğimizi söyledi. tabi bize gösterilen kanada'yı düşündüğümüzde neden olmasın falan dedik. sanırım türkiye'de kalıp sınavlarıma daha sıkı çalışmak daha iyi bir yol =). teşekkürler yardımınız için.
  • Kanada'da sıradan işlerde çalışanları bırak, ortalama devlet memurları bile 2000 CAD civarı para alıyolar. Ev kirası 1000CAD. Yeme içme konusunda Türkiye'deki fiyatları 3 ile çarpabilirsin rahatlıkla. Bir tek benzin ucuz şayet benzin içebiliyorsanız:) Alın size Kanada...
  • is bulmak dunyanin her yerinde zor maalesef...burada da ayni...rahatca is bulmak icin oncelikle tanidik lazim...
    universite/college mezunlari cok zorlaniyor is bulmakta artik...
    Kanada'da issizlik %7 dediklerine de kanmayin palavra diyor tum profesorler...
    insanlar artik geleceklerini bulanik goruyor, issizlik derdi buyuk...
  • sevgili tayf,restoranlar,barlar tecrubeli,kalici,isi bilen calisan ararlar,ayrica restaurant bar dedigin yerlerde yilin 4-5 ayi para yaparsin ama sen geldigin gibi o paralari kazanman mumkun degil .olumsuz dusunme tabi ama her soylenene inanma.work and travel olayi cok sakat cunku senden sirket parayi almak icin sana herseyi soyleyebilir.work and travel olayini kanadayi gideyim,hem ingilizcemi gelistiririm hem de kanadayi gormus olurum gezeyim dersen yap ama hem gezceksin,hem ingilizcen geliscek hemde para biriktirceksin.ben new yorkta camide yatip,kapi kapi is arayan ogrenciler biliyorum.o yuzden kendini saglama almadan bole biseye kalkisma derim.bol sans
  • Sayin Arkadaslar, evet Kanada disaridan gorundugu kadar toz pembe yasantilarin oldugu bir yer olmayabilir ama sizlerin ifade ettigi kadar da kotu durumda oldugunu dusunmuyorum... Yani is bulma konusunda bu kadar sikintili bir yer mi Kanada? Bazi arkadaslarin is bulma konusunda yasadigi sikintilari genellemek ne derece dogru? Sonucta bu tamamen alinan egitim(Kanada, Turkiye) , kisisel ozellikler, sans gibi bir cok onemli faktore gore kisiden kisiye degiskenlik gosterir diye dusunuyorum, degil mi? Netice olarak sanki fazla karamsar yorumlar bunlar Kanada icin, kismen bazilarina katilsamda...
  • milen_84,is bulmak cok cok zor degil ama gocmen icin veya uni, ogrencisi icin.work and travel cok farkli bi durum.bana gore kanada cok guzel yer ve ben mutluyum ama work and travel ogrencisi ile gocmen birisinin sartlari bir degil...
  • arkadaşlar benim amacım da oraya gidince göçmenlik başvurusunda bulunmak. danışman şirket bana 2. ayında bir avukat aracılığıyla başvurursun ve oranın göçmenliğini alabilirsin dedi. merak ettiğim konu orada gerçekten iş gücü açığı fazla mı ve göçmen olabilme şansım söylenen kadar kolay mı. tabi bir de orada iş bulduğum zaman( barda, otelde vs.) aylık ne kadar kazanabilirim. en azından oradaki yeme-içme, kira masrafımı karşılayabilir miyim?
  • geldigin zaman irtica edebilirsin.irtica olayi kulaga hos gelmesede cok var yapan.barda,restaurantta calisip gecinirsin ama cok sartlarda olur.busboylukla baslarsin,1 yil sikintili gecer ama isi ogrenirsen yavas yavas para kazanmaya baslarsin.boyle islerde yer deistirmeyeye bak cunku yukselmen daha kolay.ayrica calistigin yere bagli ama genelllikle yazin para yapiliyor.soz veremem ama yardimci olmaya calisirim bu konuda sana.ingilizcen ne durumda,kac yasindasin?ne zaman gelmeyi dusunuyorsun?
  • irtica degil, iltica:-P
  • öncelikle cevapların ve yardımın için teşekkürler. ancak iltica hakkını kullanmak biraz sakat olur gibi sanki =). hem ülkenin sicilini lekelemiş oluruz hem de sonuçta ne de olsa buraya geri döneceğiz. ingilizcem daha önce dediğim gibi intermediate ya da upper-intermediate diyebilirim. arkadaşımınki benimki kadar iyi değil. ben 90'lıyım arkadaşım 89'lu. haziran gibi okul bitecek ama burda önce sınavlarda şansımızı denemek istiyoruz . o yüzden 2012 sonlarına doğru olabilir. üniversite okumamıza rağmen yaz tatillerinde değişik iş tecrübelerimiz oldu. mesela ben istanbul'daki metro inşaatında çalıştım arkadaşım garsonluk vb. işler yaptı. yani iş seçecek kişiler değiliz. ancak düşündüğümüz nokta orada göçmen olarak nasıl kalabileceğimiz. tabi ki birikim yapmak istiyoruz ancak temel önceliğimiz dilimizi geliştirmek ve bu süre içinde yapacağımız harcamaları karşılayacak bir iş bulmak.
  • Kisisel gorusum '' Work and Study " programi ile cok fazla yol katedebileceginizi sanmiyorum; fakat master , yeniden bir universite egitimi gibi alternatifler sizi hedefinize ulastiracaktir...Bunlarin disindaki alternatiflerin para ve zaman kaybinin disinda size cok pozitif bir getirisi olacagini dusunmuyorum.
  • milen_84,
    hic te abartilmiyor is bulmak konusu...college mezunu olup ta fast food zincirlerinde calisan insanlar var...ya da mecburen isiyle alakasiz islerde calismak durumunda kalan insanlar...
  • UyuyanGuzel,
    Dedigim gibi imkansiz demiyorum fakat bunlarin hepsi kisiden kisiye degiskenlik gosterecek seyler... Kolej mezunu olupta fast food zincirlerinde calisan arkadaslar Turk mu acaba, bir de bu arkadaslar ne okumuslar Kolej de merakimdan soruyorum ?
  • doruk,tskler benim turkcemi duzelttigin icin.keske 2 satir konuyla ilgili biseyler yazsaydin da,bir yararin olmus olurdu!!
  • rica ederim yesilbursa. birkac kez ayni hatayi yapinca dayanamadim. oteyandan konuyla ilgili uyelerin bilgi ve gorusleri yeterli oldugundan ilave bisey soylemeye gerek duymadim. Bursa'da Hunkar'da iskender yemek ne guzel olurdu simdi.
  • peki Kanadada okunmaz mı yani bu kadar mı kötü bir yer yoksa dezavantajlarını konuştuğumuz için mi kötü olarak imaj bırakıyor ?
  • Kötü bir yer değil Kanada. Hele okumak için bence ideal bir yer, ama yerleşmek pek mantıklı değil. Türkiye'de iyi bir üniversite kazanamamışsan, vakıf üniversitelerine dünyanın parasını vermektense buraya gelip okumak daha mantıklı olabilir...
  • Peki neden yerleşmek mantıklı değil ? Yahu birazcık avantajlarından bahsedelim sayın adminler ve sayın üyeler.

Bu arada üniversitenin tabikide etkisi var ama iş diplomayla bitmiyor.İnsanın kendini geliştirmeside önemli.
  • "Yerleşmek mantıklı değil" cümlesi benim kişisel görüşümdür. Birbaşkası yerleşmek mantıklı da diyebilir. Ayrıca bu kişiden kişiye göre değişir. Örnek veriyorum, siz eğer Van'da yaşayan işsiz birisiyseniz, mevsimlik işçi olarak İstanbul'a inşaaatlarda çalışmaya gitmek, yada Adana'ya pamuğa gitmek mantıklıdır. Tam tersi olarak, iyi eğitim almış ve İstanbul'da iyi bir iş sahibi iseniz, Kanada'ya gelmek mantıksızdır. Yani aslında benim söylediklerime bile fazla takılmayın, herşey göreceli.
  • Tamamen sizin ne aradiginiza gore degisen bir durum bu @WantLeaveHere.
    Siz ne ariyorsunuz? Siz onu soyleyin biz burada olup olmadigini soyleyelim.
  • Evet konunun özeti, neden TR den gitmek istediğindir. Burada yorum yapan arkadaşların Dünya görüşleri, yaşamdan beklentileri, uyum yetenekleri ve özellikle zevkleri o kadar farklı ki, kimse standard bir görüş ve yaklaşım aramasın. Ama genel olarak Dünya krizde iken, tutup da bir ülke varmış, ırmaklar bal akarmış edebiyatına kanmak da saflık olur herhalde.
  • Arkadaslar normal burda gocmenler isi zor bulurken 8 aylik gelen ve gidicek bir kisinin bulmasi cok zor. Ama tabii bu kisiden kisiye gore degisir. Valla madem bu kadar kolaymis 2 3 ayda basvurmak madem bende bizim tanidiklara soylim hemen gelsinler.

Burda hayat zor! Sonuc irtibari ile farkli ulke, kultur, dil..

benim babam buraya ilk kez 1962 senesinde gelmis adamin 4 dili var Fransa da uni bitirmis o bile derdi zamaninda burda yasam zor. Kizardim babama olur mu koskaca Kanada yani orda yasam zormaz. Burda dogdum geri geldim Kanada ya 1.5 sene once. Ilk 1 seneye kadar burasi cok guzeldi simdi artik babama katiliyorum Kanada da hayat zor.

Aslinda hayattan ne bekledigine ne istedigne ve ne yaptigina bagli. Eger burda gelip orda burda calisip ( yapmak zorundayiz ) yillarini feda edeceksen git Tr ye ailenin yaninda kal.
  • @milen84,
    bahsettigim ki$iler Turk degil zira benim Turk arkadasim parmakla sayilidir burada...Kanada dogumlu vatanda$lar...ne okumus olduklari ne fark eder ki okumuslar sonuc olarak, emek harcanmis para harcanmis...umarim durumlari gecici olur, ne diyeyim...

okumak icin guzel bir memleket arkadaslar, bu amacla geliyorsaniz korkmayin...okursunuz, sonra bir sure calisir (nerede calistiginiz cok fark etmez yeter ki biraz deneyim edinin, dilinizi gelistirin dunya insani olun yani) eger yapamadiginizi dusunuyorsaniz da Turkiye'ye geri donersiniz...

bir de gozlemledigim kadariyla soyle bir durum var...Istanbul'da yasayan insanlar Kanada'yi seviyor ve kolay kolay geri donmek istemiyor...buranin duzeni, az trafigi, olaysiz olmasi vs. onlar icin cok buyuk etkenler...ama sanki daha kucuk sehirde oturanlarin (orn Izmir:) ) daha cok donesi var gibi...
  • kemal80kemal80
    Forumdan uzaklaştırıldı
    ~
  • Izmir'den geldim donesim yok:) Vancouver bana Izmir'i hatirlatiyor bi ucu Goztepe (North Vancouver'dan Stanley Park cevresine bak) otur Karsiyaka'nin isiklarini izle:)) Ahhh evimi ozledim(Vancouver)
  • Gevezelik yaparken asil soyleyecegimi unuttum ortalama maaslari http://vancouver.en.craigslist.ca/ sitesinden sag taraf jobs bolumunden arastirabilirsin oldukca faydali oluyor.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!