• Montréal'de ingilizce eğitim veren üniversiteler varmış.Acaba Quebec Fransızcası bilmemek ne kadar zorlar bizi ? Veya sokakta ingilizcede yaygın mı ? Daha sonra Quebec Fransızcası bilmeden part time iş bulabilir miyiz ? College eğitiminden sonra üniversiteye geçmek istiyorum , Montréali sorayım dedim.
  • Kardeş fransızca biliyorsan konuşursun, Quebec fransızcası diye birşey var ama bunu bir şive gibi düşün. Türkiye'de egeliyle karadenizli nasıl farklı şivelerde anlaşıyorsa sen de anlaşırsın. Ayrıca Montréal son yıllarda çift dilli bir şehir oldu.
  • Teşekkürler arkadaşım yorumun için.Fransızcam yeterli değil acaba orada öğrenebilir miyim ? Birde okulda ingilizce sokakta fransızca zor olur mu ?
  • Montreal'de hic Fransizca bilmeden hayatini surdurmen gayet mumkun. Tek kelime Fransizca bilmeden gelip, ogrenmemekte de israr edip master bitiren arkadas taniyorum. Dukkanlar restoranlar vs. hepsi iki dili de bilen eleman calistiriyorlar. Sokaktaki insanlarin da neredeyse hepsi Ingilizce de biliyor. Quebec'li ukala bir arkadasim soyle birsey demisti: "Kanada'da iki tur insan vardir: Sadece Ingilizce bilenler ve hem Ingilizce hem Fransizca bilenler". Ama eger is arayacaksan o zaman durum degisiyor. Cok buyuk uluslararasi firmalarda (Bombardier vs. ayarinda) bazen sadece Ingilizce istenen pozisyonlar cikabiliyor. Ama onun disinda is bulmak icin genelde akici gunluk konusma seviyesinde Fransizca bilmek gerekiyor.
  • Hiyel sen Montréal'desin galiba. Ben ville de quebec'teyim.
  • Yok degilim Autrui, arkadaslarim ve ziyaret etmisligim var sadece.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!