slm arkadaşlar yazılanların bir çogunu okudum ben de izmir de bir danışmanlık şirketin vasıtasıyla vatandaşlık başvurusu yaptım ve bana konsolosluktan bir kagıt geldi benim başvurumu kabul etmişler ve bana application numarası vermişler şu an canada internet sitesine application numaramı yazdıgımda benim adresim ve adım soyadım yazıyor danışmanlık şirketi 6 ay ile 1 yıl arasında sonucun çıkacagını söylüyor ben 5 ayımdayım danışmanlık şirketi yolun %70 aştık diyor bu konuda yorumlarınız ne olur acaba ? en önemlisi bu şekilde canada gitmiş olan varmıdır acaba?
Yaptiginiz basvuru vatandaslik degil gocmenlik basvurusudur. Gocmenlik basvuru dosyaniz acilmistir ve bir client ID numaraniz vardir. Basvurunuzun kabul edilip edilmeyecegini gormek icin daha zaman gerekir. Tam dosya mi gonderdiniz? Ne isle mesgulsunuz? Hangi kategoriden basvurdunuz? Maddi durumunuzu nasil gosterdiniz? Dil duzeyiniz nedir? Egitim duzeyiniz nedir? Kanada'da akrabaniz var mi? Bunlarin hepsi etkendir basvurunuzun kabul edilip edilmeyeceginde. Gocmenlige kabul edilirseniz Kanadaya giris yaptiktan sonra tam uc yil burada yasarsaniz vatandasliga basvuru hakkiniz dogar. Bu sekilde Kanada'ya gitmis olan vardir.
kik yorumların için teşk, evet ben vatandaşlık yazmışsım göçmenlik olacak dediğin gibi ben torna işinde( cnc torna) çalışıyorum danışmanlık şirketi yaptı benim yerime ben onlara pasaport adres bilgileri ve canada konsolosluguna yatırılmış 1050 cad $ makbuzu verdim daha sonra iş yerimden bir yazı alacaklar bu işle ugraştıgıma dair maddi durumu para olarak gösterecegiz istenen miktar en az 20 bin kadarmış banka hesabımda, yanlız şimdilik maddi durumu dil bilgisini para durumunu iş yerinden istenecek kagıt verilmedi dil olarak B2 seviyesinde ve hala kursa gidiyorum meslek lisesi mezunuyum ya şu iş olsun canada da 3 yıl problem degil yanlız benim kafama takılan ben netten canada konsoloslugu sayfasındaki application numaramla giriş yapıyorum orda bir problem yok ancak orda submit yaptıgım zaman bu yazı çıkıyor (This form is incomplete. Please provide the necessary information below, then send your request again.) danışmanlık şirketine bunu gösterdim onlar sen buraya kafan takılmasın (Permanent Residence Application Status ) burada yazacak senin durumun dediler ya hatta ben onlara ya bu işi hızlandırmanın bir yolu varmı dedim bana sen bize gerekli parayı verdin biz senden exstra alamayız dediler aklıma şuan başka birşey gelmiyor sormak istediğim şeyler olursa cvp yazmaya hazırım artık çok sıkıldım bu işlerden kanada ya gidecegim diye burada ki hayatım 2 plana kaldı
merhabalar ben sıtenıze daha once bı mail atmıştım bana doldurmam için form gönderdıler ama formu goremıyorum rıca etsem formun lınkını atabılır mısınız ya da başka bi şey lutfen?
leonword25 slm bende izmirde bir danismanlik sirketi araciligyla temmuz ayinda gocmenlik basvurusu yaptim. senn danismanlik sirketn adi nedir? ben temmuz ayinda basvurdugum halde olumlu veya olmuzdur diye bi mektup gelmedi.cunku benim bazi evraklar eksikti. ama 1050 cad. temmuz ayinda odedim. eylul ayinda eksik olan evragi danisman sirkete verdim,tam oldugunu soleyip basvurunun gerceklesecegini solediler. simdilik bekliyorum.
Dostum sen gocmenlik icin puan hesabi yaptin mi. 67 yi tutturabilidin mi. orda akraba filan var mi. sanki senin puan dusuk gibi geliyor bana. ben mi yanlis dusunuyorum. ya da gocmenlik puanini mi dusurduler ne yaptilar.
ewet arkadaslar benim danisman sirkette alsancakda.isim vermek elbette dogru degil. ama sirketin verdgi umut vaatleri cok iyi.yani ben inanmistim. taki bu gibi form sitelerini okuyup iyice arastiraana kadar.artik inanmaz oldum. leonworl ve gokuuu mumkunse ozelden konusalim yada msn veya facebook vb gibi bu sirket hakkinda ve verdigi vaatler hakkinda bi karsilastirma yapalim bakalim.
Kik, sayfadaki yazi dosyanin tamamlanmadigini gosteriyor demissin, ama aslinda oyle demiyor, bilgiler eksik girildigi icin sayfa request istiyor. Leonworld sana konsolosluktan nasil bir kagit geldi, dosya numaranin ilk 4 basamagini yazar misin Sana dolandirilip dolandirilmadigini soyleyeyim
leonworld emin değilsen ankara kanada konsolosluğuna git sana gelen kağıtla konsolosluktan detaylı bilgi alabilirsin. ayrıca konsolosluktan kağıt geldiyse korkmana gerek yok demekki dosyan işleme alınmış.
alanso bu arkadaşlar 1050 dolar yatırdıklarına göre self employed başvurusu yapmışlar. self employed ayrı fsw ayrı. self employed basvurularında puan 35 isteniyor. self için geçerli meslek gruplarını Kanada resmi sitesinden görebilirsiniz self te sadece sporcu sanatçı yok tercümanda var grafiker de var turizmci de. http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC/2006/Occupations.aspx?val=5
@kemal80 Ben fsw zannettim arkadaşları.verdiğiniz linki inceledim.doğrudur.self employed kategorisinden başvurmuşlar demek ki.fsw den çünkü mümkün değil. Size bir şey danışacağım.kanadadan göçmenlik başvurusu nekadar sürede sonuçlanıyor.burda benim puan tam yetmiyor.60 da kalıyorum.oraya gelip başvursam, orda bulunduğum için galiba fazladan birkaç noktada puan alabiliyoruz.orda yakınım filan olsaydı puanı tamamlardım.fakat yok.ya ingilizcem super olacak ya ordan is teklifi gösterecem puan artması için.bunlar da çok zor.ya da bir is teklifi ayarlayıp eyalet başvurusu yapmak lazım.bunlar da kanada da halledilecek işler.sizin düşünceniz nedir. Turist olarak gelsem 3_5 ayda bu işleri yapabilirmiyim.
@kemal80 Sizden izin verirseniz bazı konularda bilgi alabilir miyim. Bu göçmenlik konusunda uzmansınız sanırım. Mail adresinizi verebilir mısınız müsaitseniz.
@alonso mail verip sorulari cevaplamiyorum sadece burada yanlis gordugum kisimlari duzeltiyorum ki girdigim forum sayfalarinda verilen bilgilerin anca yuzde 20 si dogru herkes bir kafadan bir ses dogru yanlis konusuyor. murat bardakcinin soyledigi gercekten dogru internet dogru bilgi ve kaynak edinme yeri degil isi bilmiyorsan.
@kemal80 size yine bu sayfada 3_4 mesaj önce bir mesaj yazmıştım üstte. Benim durumum öyle. Bu konuda bilginiz var mi.siz turkiyede mısınız. Murat bardakçı Erhan Bey Pelin Batunun birara tarih programları vardı özledim ben şahsen. Yok galiba artık.murat bardakçı deyince o program aklıma geldi.
@alonso ben yilbasi tatili icin geldim ocak sonuna kadar kalacagim turkiyede. bazi arkadaslarim turkiyeden basvuru yapacaklardi bu siteye yazmislar o yuzden bende girip bakmak istedim. sizin mesleginiz nedir ?
@alonso 1 yillik post graduate ile kanadaya gelmek su aralar cok populer. fsw zor artik kota da var zaten populer meslekler hemen doluyor. self employed tan bazi meslekler kabul aliyor bende gordum orneklerini ama saglam dosya lazim onada o dosyalari hazirlamak icin avukat 15 bin dolar ister kesin. birde 300 bin dolarlik mal varligi ile bazi eyaletlere basvurup 150 bin dolarlik yatirim yapma taahhutu ve belirli bir depozit ile daha kisa surede gidiliyor 5-6 ay o da mantikli ama para varsa tabii ama onun avukat ucreti el yakiyor 20-25 bin dolar diye biliyorum.
@kemal80 Makine mühendisiyim.fsw puanım en fazla 60. Orada yakınım yok.biliyorsunuz ankara kanada konsolosluğu çok zor öğrenci vize veriyor.eyalet adaylığı üzerinden göçmenlik alabilirim diye düşünüyorum.yalnız oraya gelmem lazim önce.diyelim turist vize alıp geldim.5 ay galiba kalinabiliyor turist olarak.bunu orda öğrenciye çevirebilir miyim. Veya orda legal olarak nasıl kalabilirim.kacak olmak istemiyorum.veya bu süre içinde orda göçmenlik işimi halledebilir miyim.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Tsk