Oncelikle merhabalar, arkadaslar sizlere danismak istedigim bir konu var, ben Ottawa universitesinde dil egitimi aliyorum burada abimle beraber yasiyorum onumuzdeki sene ielts veyahut cantest alip uniye gecmeyi planliyorum lakin lise diploma notuyla basim belada 3.15 civari bir puan ve uOttawa ninda siniri 3-3.50 diye biliyorum yani kabul sansi cok dusuk fakat ben Ottawada okumak istiyorum cok guzel sakin bir sehir ve nufusun buyuk oranin universite genclerinin ousturdugu bir sehir o yuzden burada kalmakta israrliyim (daha once Torontodada bulundum) simdi asil soruya geliyorum burada bildigim kadari ile tek alternatif carleton ve tam olarak bilmedigim kolejler mevcut. Carleton universitesinin kabul etme sansi nedir sizce ve carletondanda kabul alamaz isem kolejlerin durumu nedir is bulma imkani universiteye gecis yapma imkani ?
(bu arada universitede hangi bolumu okuyacagima karar vermis durumda degilim fakat lisede sayisal bitirdigimden dolayi notlar dersler sayisal agirlikli ama sozel derslerde mevcut.Ben sozel agarlikli okumak istiyorum . Muhendislik,ekonomi,psikoloji,tiyatro,sinema eger bir sayisal olarak sozel agarlikli basvurursam dahami zor olur sizce kabulu,benim dusunceme gore pek ilgi gorulmedigi icin bu tur bolumler benim kabul sansimi pek etkileyecegini hatta kolaylastiracagini dusunuyorum sizin dusunceleriniz nelerdir ? )