Kanada - Türkiye arası en ekonomik iletişim & operatör sağlayıcı?
  • Bu konuda ailem önemle bunu sormamı istedi size. Ben kanada'da olduğum süre boyunca nasıl ve ne kadar bi ekonomi ile telefon görüşmesi yapabileceklerini soruyorlar? GSM Operatör sağlayıcıları bu konuda bir paket veriyorlarmı kanada da mesela şu kadar dakika karşılığı şu kadar paradır vs? İletişimi nasıl sağlarım en ekonomik yoldan? Ailem internet kullanımında biraz sıkıntı çekiyor. O yüzden cep telefonu kullanmam şart gibi görünüyor? Ne önerirsiniz?
  • kanadali bir operatorden hat alip voip hizmeti veren bir kurum araciligi ile turkiyeyi arayabilirsin.
    ben nonoh.net kullaniyorum, her hafta turkiye ve daha bir cok ulke sabit hatlari 200dk bedava, sonrasi da 2euro cent/dk

ayrica iOS bir cihaziniz varsa ttnet'in wirofon'u gayet makul.
  • Ne teknikler var yahu.. Ben internet disinda international card kullaniyorum. 400dk icin 5 dolar oduyorum. Ilk kullanimdan itibaren 6 ay gecerlidir.
  • 400dk için 5dolar ha? vay canına harikaymış :)
  • @doruk 7/11 var mı o kartlar?Dün sadece 13 dakikaya 4 dakika ödedim.Kartı real canadian store'dan almıştım
  • bilmiyorum. ben kucuk bir bakkaldan aliyorum. kartin adi Gold
  • Bilmiyorum simdi duzelttiler mi ama daha once o telefon kartlariyla benim sorunum oldu. Oyle 400 dk. 600dk falan diyorlar ama karti kullandiginizda 7-15 dk. konustuktan sonra bir bakiyorsunuz, hat kesilmis. Haydi bir daha ariyorsunuz, "kartinizda kredi kalmamistir" turu bir mesaj duyuyorsunuz. Hayda olamaz falan diye dusunup kartin ustundeki numarayi ariyorsunuz. Genellikle bir Hintli cikiyor karsiniza. Durumu acikliyorsunuz, adamin yuzsuzce dedigi "Hatlarin cok yogun oldugu zamanlarda bazen sayac normalinden daha hizli isleyebilir, o yuzden bu olabiliyor".

Yani ne kaybettiginiz parayi ne de zamani telafi diye bir teklif gelmiyor. "Yeni bir kart alin, sansinizi bir daha deneyin" turu bir tutum var, sanki olay kumarmis gibi.

BBB'ye falan sikayet edecektim, sonra vaz gectim. Zamanima degmez.

Bu kartlar cuzi miktarlara satiliyor, yani kaybiniz buyuk olmayacak fakat isin icinde bazi dolandiriciliklar donuyor.

Ben karti Turkiye icin kullanmistim ama ayni isimli karti Meksika icin kullanan birisiyle konusmustum. Ona boyle bir sey olmadi, bunu da belirtmekte yarar var.
  • valla bende yasamadim. bir ikikez kesildigi oldu ancak ne surede bir kisalma ne kartta bir sorun yasadim. iki sene icinde suan 4. kartimi kullaniyorum. ha bunu kesfetmeden once baska kartlar kullandim onlarda sorun yasadim, birkez arayabiliyordum on dakikada bitiyordu. suan memnunum
  • ben cici kullanıyorum.bu kartı waterfront istasyonundaki yerden aldım.gayet iyi hala 65 dakikam var ve ben kullandım bir de şili'li arkadaş kullandı üstüne.bu arada yanlış yazmışım 13 dakikaya 4 dolar ödedim.sen o kartı tam olarak nerden alıyorsun?Adres versene?
  • @doruk hala adres bekliyoruz:)
  • @Flyingschrich, kusura bakma konu sonlarda kaldigi icin gormemisim. Toronto'da oldugunu varsayarak adresi soyle vereyim; jane and bloor'a yakin olarak colbeck street var. jane and colbeck civarinda bir bakkladan aliyorum. googlemaps'ten baktiginda gorebilirsin.
  • Evde Shaw var Turkiye ile 1000 dk her ay ama sadece ev telefonlarini arayabiliyorsun ayrica ABD'de kalirken Vonage almistik oda aylik belli bi sabit ucret karsiligi Turkiye'deki ev telefonlari ile sinirsiz konusabiliyorsun onu Kanada'da da kullaniyoruz. Hatta isi abarttik telefonda konusmaktan yorulur oldum. Bide internetten Skype var bence en iyisi bu. Goruntulu, bedava, super... Ailen bigisayar ogrenemez diye hic dusunme benim anneler(2side) bir ayda internet gezgini kesildiler ki daha oncesinde telefondan sms atmayi bilmeyen insanlardi simdi gayet iyi herseyi yapiyorlar.
  • Bu gidişle skype kullanmasını öğreticem :)
  • Annelerim, arkadaslarimin aileleri hepsi bilgisayar acmasini bilmeyen insanlardi, simdi skype ile ilgili benden cok sey biliyorlar. Annem bilgisayar kullanimini dizilerin tekrar bolumlerini netten izlemeye, googledan yemek tarifleri bulmaya kadar ilerletti. Artik bi facebook hesabi bile var arkadas sayisi yakinda beni gecebilir:) Merak etme soz konusu cocuklar olunca herseyi ogreniyorlar.
    Bide ogrenci olarak gelip baskasinin evinde yada kiralik oda da kalacaksin sanirim, genelde internet kiraya dahil oluyor yani sen ailenle gorusmelerin icin ek bi ucret odemeyeceksin.
    Eger yemek konusunda hassas isen, ben herseyi yemem diyorsan homestay kalmak sana uygun olmayabilir. Yemek konusunda hassas olup kaldigi ailenin yemeklerini begenmeyenler Kanada kotu bir ulke gibi genellemeler yapabiliyorlar :) buda dip not.
  • Yemek konusu en son sorun edecegimi umdugum bir konu :) Zira annemlerle kalirken baya kilo aldim kanada benim icin degisimin bir yolu olucak gözüyle bakiyorum biraz forma girerim eski formumu özledim :) anneler iyi bakiyor sonucta zarari 10 kilo aldim annemlerin yaninda 5 ayda :D
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!