Study Permit ve Pasaport hakkında
  • Merhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum.
    Şu anda Vancouver dayım pasaportumun süresi mart ayında bitiyor.Forumu araştırdığım kadarıyla pasaportumun süresini uzatmam için Toronto'ya gitmek zorundayım.Ancak okuldaki görevliye sorduğumda Toronto'ya gitmek zorunda değilsin dedi ve şu adresi verdi :Turkish Consulate General in Vancouver, Canada
    7257 Kingsway, Suite 3
    Burnaby
    British Columbia V5E 1G5
    Canada
    Henüz gitmedim ama kafam karıştı , buradan halledebilir miyim?

Ayrıca pasaportumdaki vizenin tarihi şubat ayında bitiyor.Ancak Kanada'ya girişte görevli memurun pasaportuma zımbalayarak verdiği belgede bitiş tarihi "Eylül 2012".Yeni pasaport alınca tekrar vize için başvurmam gerekli mi?
    Teşekkürler.

• Burnaby'de türk konsolosluğu var zaten neden Toronto'ya gitmek zorunda kalasın ki.Bence o adrese git bir sor ama ben vize uzatmaya giden hiç duymadım.Bence ordan halledebilirsin.Yeni pasaport alınca tekrar vize için başvurman gerekmez çünkü pasaportun ve bilgilerin değişmez ve ayrıca yeni pasaport alıcaksan vizeni uzatır hem 1 taşla 2 kuş vurursun:).vize en aşağı 3 ayda geliyormuş bu arada:)
  • http://forum.kanadam.com/discussion/comment/24330#Comment_24330

burada şahsen başvurulması gerektiği yazıyor bende bu yüzden sordum.

diğer sorum : benim vizenin son tarihi şubat 2012 , study permit'in bitiş tarihi eylül 2012 ve hazirana kadar buradayım.vize uzatmak için tekrar başvurmam gerekiyor mu?
    bu işlerde acemiyim kusura bakmayın.

• vancouverdaki konsolosluktan pasaportum u uzatabilirmiyim( pasaportum eski tip e passport degil)yenisini cikarmalari gerekicek.
  • eheh, Vancover veya Burnby de Turk konsoloslugu oldugunu da nerden cikardiniz arkadaslar?
  • evet yokmuş :D eskiden varmış ama kapanmış.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!