Öğrenciyken erasmus vardı. Türkiyedeki öğrenci atıyorum İspanyaya gidip eğitim görüyordu belli bir süre.. Acaba memurlukta da böyle birşey olabilirmi? Örneğin türkiyede devlette çalışan bir ziraat mühendisi atıyorum 2 seneliğine Kanada devletinde ziraat mühendisi olarak çalışabilirmi yani bir memur değişimi söz konusumudur? Özellikle Kanada da bulunan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. (Henüz yeni keşfettim siteyi.. Çok fazla inceleyemedim bir kusrum varsa affola..)
Igen devlet memurlugu ozel bir statudur. Devletin size guvendigini gosterir. Sizin o devlet icin calistiginizi gosterir. Gunu gelir yuksek duzeyde sirlara vakif olmaniz ve onlari tutmaniz gerekebilir. O devletin isleyisi hakkinda ozel seyleri ogrenmeniz gerekebilir. Devlet memuru olmussaniz devletiniz size guvenmis demektir. Ancak vatandasi oldugunuz devletin memuru olabilirsiniz. Diger devletlerin vatandaslari baska devletlerin memuru olmazlar. Olursa da casus diyoruz biz onlara... Turkiye Cumhuriyeti Devleti bir Paraguay vatandasini ne kadar Turkiye Cumhuriyeti Devleti Memuru yaparsa siz de Kanada vatandasi olmadan ancak o kadar Kanada Devlet Memuru olabilirsiniz. Ozelde olabilir ama devlette olmaz. Kolay gelsin.