Ben Vancouver da yasayan bir lise ogrencisiyim. 4 ay once geldim yasim 18. lise son okuyorum burdan mezun olucam seneyede universite icin almanyaya yerlesiyorum cifte vatandas oldugum icin sizlere sormak istedigim soru sudur . Kanada ehliyetinin gecerli oldugu ulkeler hangileridir ? Almanyada araba ehliyeti 2000 euro ve bu rakam bana fazla geliyor. Turkiye ehliyetinede gelince sinav donem araliklari cok fazla benim o kadar bekleyecek vaktim yok .
Bildigim kadariyla EU disindaki tüm ehliyetler; Avrupa ülkelerin de ve Almanya da 6 Ay gecerli.. Alti ay sonun da sadece direksiyon imtihanina girip isterseniz Eu ehliyeti ile degistirebilirsiniz... Benim Türk Ehliyetini degistirdigim gibi.. 600 DM Tutmustu 12 yil önce.. Almanya da Fahrschule ler bu konuda detayli bilgi verir..
Vancouver'de ucuz, hatirladigim kadariyla Turk ehliyetiyle gidip basvurdugumda ilk gun bilgisayarda Knowledge Test'i, ertesi gun de Road Test'i gectim, toplamda yanlis hatirlamiyorsam $100'i gecmedi masrafim. Asagidaki link'de detaylari gorebilirsiniz. http://www.icbc.com/driver-licensing/fees