tecrubeli arkadaslar amerikadan kanadaya gelis
  • Merhaba arkadaslar
    10 yillik B1/B2 amerika turist vizem var. kanadaya ankaradan basvurmayi dusunmuyorum vize reddi yemek istemiyorum.biliyorsunuz zor vize veriyorlar. amerikaya tatile gelisimde, bu b1/b2 ile direk kanadaya gecebilirmiyiz. aralarinda boyle bir anlasma var mi bu 2 ulkenin.
    yoksa buffalo veya newyork dan kanada vizesi alabilir miyim daha rahat mi olur. zorlama durumu olabilir mi. amerikadan kanada icin ogrenci vizesi de alabilir miyiz. dil okulu veya master icin.
    amerikada kanada icin turist vizesi alsam sure sonunda kanadadan cikmaliyim degil mi.bunu ogrenciye filan ceviremem orda galiba.
    Amerikadan kanadaya gelip bir sekilde kalabilmenin yolu var mi. İltica ve ulkeyi kotuleme haric.
    dil okulu olabilr. yuksek lisans olabilir. amerikadan turist vizeyle gelip bir kizla evlenme olabilir.
    tecrubeli arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim
  • Iki ulke arasinda anlasma yok iki ulkede Turk vatandaslari icin vize istiyor. Kanada icin ABD icinden turist vizesine basvurabilirsin saniyorum ama diger ogrenci vizesi, gocmenlik gibi seyler icin kendi bulundugun ulkeden basvuru yapmani bekliyor. Yada evraklarini Turkiye'ye bi araci kuruma gonderirsin onlar senin adina konsolosluga basvururlar fakat bu da pasaportsuz bi sure kalman demek ki iyi bisey degil ya basina bisey gelirse??? kimligini aciklayamazsin.
    Birde Canada ABD gibi 10 yillik vizeler vermiyor en fazla pasaportunun son kullanma tarihine kadar vize veriyor uzun sureli vize icin pasaportunu 10 yillik alabilirsin fakat bu 10 yillik Canada vizesi almani garantilemez.
    Bi kizla yada bi erkekle evlenmek bu durumda en kolay yontemin olabilir tabi ama sahte evlilikler cok oldugu icin bayagi bi incelenirsiniz beraber uzunca bi sure ayni evde kalmaniz gerekir sizi zamansiz habersiz kontrol ederler( sabah erken bi saatte ornegin)vs...
  • @angie
    Bilgileriniz için çok tsk. Peki diyelim turist vizeyle geldim.bunu orda öğrenciye çeviremez miyim.kimisi bu şekilde yapmış.kimisi zor diyor.arada kaldık.sonuçta turkiyeye gelmeye gerek yok sanırım başvurular için. ABD deki kanada konsoloslugundan yapılıyormuş.
    Sizin bu konuda bilginiz var mi.
  • @angie
    Bir de size şunu danışmak istiyorum.evlilikten bahsetmişsiniz en kolay yöntem diye.sahte değil de gerçek evlilik belki olabilir.kanadalı bayanlar nasıl.türkleri tanıyoruz da yabancıları soruyorum.nasıl anlaşılabilir insanlar mi.geçinebilir miyiz.ben orda 5 ayda evlenmek için bir bayan bulurum gibi geliyor.tabi sonumuz ne olur onu bilemem.
  • :)
    Kendine guvenmen ne kadar iyi!
  • @josef
    Dalga anlamında mi söylüyorsunuz.
    Kendime güveniyorum tabi.kanadalı kadınların çoğu evli değilmiş diye duydum.ila ki birini bulurum.
    Kendime güveniyorum.elimden geleni yaparım.
  • Kesin kararlisiniz yani Kanada konusunda.Sanirim turist vizesini ogrenciye cevirebilirsiniz bunun icin bi okula kayit olup sonra basvuru yapmalisiniz fakat Kanada'da kaldiginiz sure boyunca masraflari nasil karsilayacaksiniz dediklerinde calisacagim diyemezsiniz cunku calisma hakki vermiyor ogrenci vizesi. Ogretiminiz ve o sure boyunca Kanada'da gecinebilmeniz icin yeterli banka birikiminiz olmali.
    Evlilik konusundada iyidir tabi Kanadali bayanlar benim arkadaslarim gayet hos,kibar ve sevimliler ama zaten bir insani irki ile yargilamak ne kadar dogru olabilir ki. Kanadalininda, Asyalininda, Turkunde iyiside kotusude var tabi.
    Dedigim gibi siz birini bulup gercek evlilik yapsaniz dahi hukumet sizi belli bi sure denetleyebilir. Kac yildir tam bilemiyorum fakat belli bi surenin altinda bosanirsaniz oturum hakkiniz iptal olabilir.Eee bana 5 ay icinde biriyle tanis, asik ol, evlen pek utopik gelmedi acikcasi cunku Turkiye'de de gorucu usulu tanisip iki uc ayda evlenebiliosun biz esimle 6 yil bekledik ama herkesin hayati farkli. Size basarilar ve mutluluklar diliyorum:)
  • @angie
    öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. benim orada öğrenci iken kendimi geçindirecek mali durumum var. Öyle bir durumda akşamları idarelik bir yerde çalışırım.amaç cepteki parayı yemeyelim.her yeri kontrol edecekleri yok heralde.türklerin işyerlerinde akşamları ta kılabilirim.ama mali durumum da var sorun olmaz.
    Evlilik konusuna da bakarız.öğrenciliği alabilirsek zaten gerek kalmaz.ama turist olarak kalıp başka yol bulamazsak, son çare evlilik.tabi o şekilde son ne olur kimse garanti veremez.zar atmak gibi birşey.

Bu arada ABD vatandaşı biriyle bağlantı kurdum.akrabaları da kanada vatandaşıymış.yardımcı olucam dedi.is filan bakıyor.is teklifi ile düşünüyor galiba.zor biraz ama.kapıları zorlamaya çalışıyorum.

Siz kanadada mi yaşıyorsunuz.
    İlginiz için çok teşekkürler.
  • Evet Kanada'da yasiyorum onceki yillar gelip bi sure denedik sonra basvuru yapip yerlestik. Daha once ABD'yide 5 ay kadar deneyip memnun kalmamistik ama burasi bize huzurlu geldi. Alisamayip sikayet eden de var alisip memnun olanda herkesin beklentisine bagli. Sizde iyi dusunup gozden gecirin buralar genel olarak daha soguk Turkiye'den daha yagisli ve karli ben memnunum bi derdim yok ama gunlerdir gunes yuzu gormedim biktim diyeni cok gordum. Yada kimisi de sakinliginden durgunlugundan sikayetci oysa ben de LA de yasarken cok hareketli kalabalik olmasindan dertliydim. Demek istedigim sizin hayattan beklediginiz nedir iyi dusunup Kanada sartlari ile karsilastirin sonra karar verin.
    Birisi sizi is teklifi ile buraya getirirse bu size work permit verir PR kart alip daimi oturma izni almaniz icin en az 2 yil calisip sonra basvuru yapmaniz gerekir. Bu 2 yillik donemde cok onemlidir size gore kucuk ve onemsiz gelen bi konuda dahi olsa kanunlara karsi gelirseniz sizi sinir disi edebilirler ama PR aldiktan sonra daha cok hakkiniz oluyor vatandasliga yaklasmis oluyorsunuz sadece oy kullanma hakkiniz olmuyor.
  • @angie

Siz tahminim ilk önce green card ile ABD ye gittiniz. Sonra da oradan memnun kalmayıp kanadaya yerleştiniz. Bence iyi yapmışsınız.

Havaların orada soğuk olduğunu duydum.vancouver biraz daha sıcak diyorlar ama toronto filan soğukmus.siz nerede yaşıyorsunuz.montreal hakkında bilginiz var mi.nasıl yaşam is güç bakımından.
    Eskiden kanadaya gitmek kolaymiş.bir zamanlar vize bile uygulamıyormuş kanada turkiyeye. keşke o zamanlar büyüklerim göç etselerdi oraya.ufakligimda yaşadığım sokakta, arkadaşımın kanadalı akrabaları vardı.çocukları vardı. Tatilde geliyorlardi bazen.Çok iyi arkadaş olmuştuk.yalnız oranın eğitim kalitesinden mi neydi hic unutmam çocuklar çok iyi yetişmişlerdi.az türkçe biliyorlardı. 2 kız 1 oğulları vardı.kızlarından birini çok sevmiştim.çocukluk işte.
    Yalnız avrupadan tanıdıklarım var.bazen aileleriyle filan geliyorlar.çocuklarına filan bakıyorum.hicbir değişiklik yok.aynı turkiyedeki gibiler. kanadada yetişmiş eski arkadaşlarımla kiyasliyorum.onlar çok farklılardi. Tahminim Amerika ve kanadanın eğitim sistemi havası suyu avrupadan filan çok farklı.

• Ben Vancouver'dayim genel olarak burasi daha sicak ama siz bizim Turkiye sicaklarini dusunmeyin tabi. Su an kar varmis arkadaslarim foto yolluyorlar evimizin bahcesi karli ama gecer en fazla 5 gun kalir kar Vancouver'da.
    Biz is_tatil amacli ABD'de yiz, bu kar yagisini kacirdik. Buralar daha sicak dun LA deydim bugun Vegas ama yinede evimi ariyorum.
    Kar, yagmur uzmuyor beni acikcasi. Hayati zorlastirmiyorda, kar yagsa yollar hemen temizleniyor. Gecen yil Montreal'de kalmistim orda da gunlerce kar yagmisti 1 hafta kadar. Kar temizleme araclari gece gunduz calisiyor, arac yollari ayri yaya yollari ayri temizleniyor. Ama evinin onunu bahceni falan temizlemek senin gorevin. Hatta bahcenin evinin onundeki kaldirimi temizlemek zorundasin ki biri buzda karda kayip dusmesin yoksa sana dava acabilir, kazanirda.
    Evler, alisveris magazalari, cafeler falan cok sicak oluyor. Oyle dag yuruyusune falan gitmiyorsan kalin kazaklar falan bogucu oluyor. Yakit sorun degil, ucuz, ev kiralarsan kiraya dahil vs... soguklar beni endiselendirmiyor, uzmuyor acikcasi.
    Montreal is yogunlugu olarak daha buyuk Vancouver'a gore ama daha karli, soguk yazin da daha sicak, kurak. Gecen sene biz Montreal de kaldirimlarin ortasina acilan kardan duvarlar icinde yurumustuk kar bel hizasini geciyordu. Montreal'de daha cok turk var benim bildigim. Fransizca daha cok konusuluyor, hatta once Fransizca konusmaya basliyor cafe, market vb. yerlerde karsinda ki kisi sen ingilizce karsilik verirsen ingilizceye devam ediyorlar.
    Montreal'de Fransizca bilmek avantaj, benim dusuncem eyalet Fransizca konusana daha sicak bakiyor ve kolaylik sagliyor.
    Egitim konusunda da burda devlet okullarinda lise sonuna kadar bi harcama yapmiyorsunuz benim bildigim. Arkadasimin lise son kizi lise 2 oglu var okula giderken servis kullaniyorlar bi ona aylik ek para oduyorlar. Diger masraflar okuldan. Gerci simdi Turkiye de boyle oldu.
    Turkiye de egitim konusunda beni en cok rahatsiz eden din dersleri idi. Bence cocugumun din egitimini ben vermeliyim devlet karismamali. Burda secenekler var. Degisik tarzda okullar secebiliyorsunuz. Egitimi ABD ile karsilastirirsak ben Kanada daha iyi derim. Egitim bi kenara ABD de suc orani cok yuksek, cocuk ABD de okula gidince ister istemez oranin herseyinden etkilenecek. Ama yas ilerlemis yuksek egitim seviyesine gelmisse ABD Kanada farketmez cocugun artik kisiligi oturmustur.
  • @angie

Yerinizde olmak vardı.bir ayaginiz vegas bir ayaginiz LA bir ayaginiz vancouver.sizin de başınızı çok ağrıttım kusura bakmayın.orda su an saat 21_22 gibi olması lazım doğru mu.siz ne işle mesgulsunuz.
    Turkiyedeki din dersleri konusunda ben de sizin gibi rahatsız ve şikayetçi olan gruptayim.benden vergi alıyor devlet ve kendi düşüncesi kendi inandığı mezhebi doğrultusunda herkese eğitim veriyor. Ben de yıllardır bunun zorluklarını gördüm.çünkü inandığım değerlere göre hicbir zaman din eğitimi alamadım.ama benden vergi topluyorlar. Neyse bu konuyu fazla uzatmayım sizin başınızı da ağrıtmak istemiyorum.
    ilginiz için çok teşekkürler.izin verirseniz mail adresinizi almak isterim.olmazsa da sorun değil.
    Hsckln
  • Canada ile ilgili soracaginiz sorularin bilebildigim kadarini burdan cevaplayabilirim, hem ayni konuda merak ettikleri olanlar acip okuyabililer, ozel bilgilerimi veremem.
  • @angie
    Su konuda bilginiz var mi. Vancouver toronto montreal bildiğim kadarıyla pahalı şehirler.hele oraya ilk ayak basanlar için.iç bölgelerde yaşamın ucuz olduğu yerler var mi ilk 1_2 sene takılmak için. Kiraların okulların ucuz olduğu yerleşmek için yasaların daha esnek olduğu gibi. Heralde bütün kanada bu 3_4 tane büyük şehirde yaşamıyor.illaki ucuz yerler de olması lazım.
  • Tabi daha ucuz yerler var. Turkiye gibi dusunun Istanbul'da nasil kiralar, ulasim, ozel okullar, dersaneler daha pahali ama Konya'nin Manisa'nin Adana'nin bir ilcesine gittiginizde kiraya, dersaneye daha az oduyorsunuz, ulasim dert olmuyor. Burasi da aynen oyle. Sehir, bolge ismi olarak suraya gidin orasi cok ucuz diyemem cunku bende buralari karis karis tanimiyorum.
    Ama soyle bir ornek vereyim soz edecegim bolgeleri google maps den incelerseniz anlamaniz daha rahat olur karsilartirma yapabilirsiniz.
    Bir tanidim Chilliwack da 1400 dolara 4 yatak odali, 2 oturma odali, 2 araba alan kapali garaji, genis mutfagi olan bir evde oturuyor. Mustakil bahceli bir ev. Soyledigine gore isitma icinde ayda ortalama 100 dolar oduyor ve evlerinin ici cok sicak.
    Baska bir tanidigim North Vancouverda iki odali bir apartman dairesine 1400 dolar veriyor odalar daha kucuk, mutfak da minik ama sevimli bir ev. Onlarda isitma icin ek bisey odemiyorlar.
    Ama iki kisininde is yeri ayni hergun gelip gidiyorlar. Sehre yakin olan daha kisa zaman harcarken digeri yaklasik 1bucuk saat harciyor.
    Yani ayni paraya sehre yakin bi yerde kucuk bi evde tutabilirsiniz biraz uzak olan kasaba sayilan bi yerde mustakil evde tutabilirsiniz, bu nasil yasamak istediginize bagli. Muhtemelen daha kucuk daha ucuz kasabalarda vardir tabi.
    Fakat kacak gelip,kacak kalma konusunda tabikide esneklik falan yok. Yakalanirsaniz sinir disi edilirsiniz.
    Ama bazi eyaletler cifcilere kolaylik sagliyor, tarimi gelistirmek istiyor vb. boyle ozel programlar var.
    Benim size onerim biraz ingilizceniz varsa birazda sozluk yardimiyla eyaletlerin web sayfalarindan ozel uyguladiklari programlari bulup okumaniz. Ille de Kanada diyorsaniz ordan kendinize en uygun olan programi secebilirsiniz.
    Yada imkaniniz varsa turist vizesi alip gelip bi gorun belki de begenmezsiniz. Davulun sesi uzaktan hos gelirmis.
  • Diger tartismalardan birinde okudum makine muhendisiymissiniz sanirim. Buraya 10 yil once yerlesen bi arkadasimda makine muhendisi mezunuydu once araba tamircisinde is buldu sonra o tamirhaneyi satin aldi. Her zaman bu ulkede aklinizda ki isi yapamaya bilirsiniz buna da hazirlikli ve acik fikirli olmaniz lazim. Is begenmeyip ac kalan, sonra da Canada'yi kotuleyen cok. Ama calisana is var.
  • @angie
    Dediklerinize katılıyorum. Ucuz yerler muhakkak vardır. İlk zamanlar için bence uygun olabilir. Büyük ihtimal gelirsem ilk zamanlar ucuz bir yerde kalırım.
    Dilimi en üst seviyeye getirip tabi bu arada piyasaya da bakarım.ne is yapılabilir diye.meslekle ilgili akredite olmak lazım.diploma tanınmıyor sanırım.kendi meslegimle ilgili is de açabilirim veya piyasaya göre başka bir is de açabilirim.tabi ilk zamanlar parama dokunmam.is açmak için de kesin emin olmam lazım.ölü yatırım kimse için iyi olmaz.veya bir ortak bulur beraber bir is yaparım

• @angie
    Davulun sesi uzaktan hoş gelir demissiniz. Ayrıca Aklınızdaki işi yapamayıp başka işlerle de uğraşmak zorunda kalıp veya is beğenmeyip aç kalıp ülkeyi kotulemekten bahsetmişsiniz.
    dedikleriniz hayatın gerçekleri.tavsiyeleriniz için tesekkurler.
    Zaten hiçkimsenin yarininin garantisi yok.başarılı da olabiliriz başarısız da.hayat bu.
  • Bu soylediklerimi size hitaben degil genel olarak soyledim. Kimi geliyor doktorum ben bilmem kac yillik diyor yada avukatim su kadar deneyimim var diyor ama bi bakiyorsun ingilizce hic yok e sen nasil burda ki doktorla avukatla bir tutulmayi beklersin ki. Burasi baska bir kita baska bir ulke yasam tarzi, kultur hersey farkli. Burda doktor avukat denkligi icin once kulturu ogrenmek gerek yada herhangi baska bi is icin. Onun icin kanada deneyimine cok onem veriyorlar.
    Bide baska isle ugrasmaktan kotu olarak bahsetmedim oto tamircisi olan arkadasim gercekten cok guzel kazaniyor Yani sadece diplomam olan iste basarili olacagim diye dusunmeyin hayatta herzaman yeni seyler olabiliyor
  • Kuzey Amerika’da sınıf ayırımı belki Dünyaya göre en alt düzeydedir. Genel Müdür, piyasa durgunken giriş pozisyonundaki elemanın işini hiç yüksünmeden yapar. Genel müdürken de katını süpürmesi, çay ocağında çalışması, mangal günlerinde eşiyle birlikte hamburger yapıp çalışanlara ikram etmesi gayet olağandır. Burun kıvırma, falancı bey, filancı hanım lafları eski Dünyaya özgü boş işler olarak görülür. Çalış da ne yaparsan yap, saygı görürsün. Özellikle çalışma anlayışını değıştiremeyenler için bu ülkelerde mutlu olmanın mümkün olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!