Türkiyeden PR Card Başvurusu Hakkında
  • Öncelikle böyle etkileşimli bir paylaşım platformu oluşturan kanadam.com ekibine ve tüm katılımcı arkadaşlara verdikeri bilgilerden dolayı teşekkürler..
    Ben Türkiye vatandaşıyım.Eşim ise Kanada vatandaşı biz Temmuz 2011 de evlendik.Benim işim gereği ikimizde Türkiyede ikamet etmeye karar verdik.Eşim şu anda hamile ve doğumunu Kanada'da yapmasını istiyoruz.Bu süreçte benim Kanadaya birkaç kez gidip gelmem sözkonusu olacak bu nedenle vize yerine PR Card başvurusunun daha cazip olacağını söylediler. Eşim Türkiyeden benim için sponsor olup bu başvuruyu yapabilir mi ? PR Card sahiplerinin Kanada da yaşama zorunluluğu varmı ? PR Card alır isem belli bir süre sonunda Citizenship başvurusu hak eder miyim bunu öğrenmek istiyorum.
    Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
  • Selam,
    Doguma ne kadar zaman kaldigini belirtmemissiniz ama tahminimce sponsorluk yontemiyle PR almaniz cocugunuzun dogumundan sonrasina kadar uzayabilir. Ayrica sponsor olacak sahis (sizin durumunuzda esiniz) bazi kosullari saglamali (Kanada'da olmak, sponsor olabilecek ekonomik sartlara haiz olmak (Kanada'da bir isi vb olmali). O yuzden once turist vizesi almaniz gerekebilir ilk asamada. Daha sonra PR icin basvurur ve alirsaniz o tarihden itibaren her 5 yilin en az 2 yilini Kanada'da gecirmeniz lazim, yoksa PR statunuzu kaybedersiniz. PR statunuz devam ettigi surece de Kanada'da en az 3 yil yasadiktan sonra vatandaslik icin basvuru yapma hakkiniz olur.
    Iyi Sanslar,
    Kubilay
  • Kanada vatandasi ile evli olunca Kanada disinda gecirilen gunler de vatandasliga sayiliyor diye biliyorum.
  • Teşekkürler Kubi,
    Doguma henüz 7 ay kadar var fakat doguma son 3 ay kala gitmeyi planliyoruz biz.Yazdıklarından alnadığım kadarıyla eşimin kanada da olma zorunluluğu var bu durumda.Fakat eşimin o kadar uzun süre kalabilmesi mümkün değil şu aşamada.Eşimin ailesi kanada da yaşıyor ve düzenli bir işleri var.Onlar bana PR için sponsorluk yapamaz mı ? Ayrıca biraz araştırdım bu başvuru sanırım konsolosluklara değil de direkt CIC e direkt yapılıyor yanlış mıyım acaba ?
  • www.cic.gc.ca sitesine bakin eger henuz gormediyseniz (Menuden once "Immigrate", ardindan "Sponsoring your family" seceneklerini tiklayin) Orada kim kime sponsor olabilir vesaire bilgiler var. Ben sponsorlugu cok derinlemesine bilmiyorum, Skilled Worker kategorisinden geldik biz. Ayrica Sayin Kik'in bahsettigi konuyu bir arastirin, ben duymamistim daha once. Yukaridaki resmi web sitesinde bulunan "Residence Calculator" da sormuyor Kanada disinda gecirilen sureyi falan, yalnizca gocmen statusu almadan once (Turist vb gibi nedenlerle) Kanada'da gecen gunlerin yarisini sayiyorlar.
  • Teşekkürler yanıtlarınız için.
    Kanada dışında kanada vatandaşı ile evli olduğun sürenin vatandaşlık süresine sayılıp sayılmadığı konusunda net bir bilgi verebilecek bir arkadaş var mı acaba ?
  • algorytma en saglikli bilgiyi yine Kanada devletinin sitesinden alirsiniz: usenmeden okumanizi oneririm. www.cic.gc.ca
  • Merhabalar arkadaslar,

1. Beni basvurum icin Ankara Kanada Buyukelciliginden aradilar ve pasaportumu gondermemi ve 490 dolar Right of Permanent Residence Fee'yi odememi soylediler. Bu PR i kesinlikle aldim anlaminami geliyor?

2. Pasaportumu gonderdikten sonra geri gelmesi ne kadar aliyor?

3. Pasaportum PR vizesi ile dondukten sonra Kanada'ya gitmeden Turkiye'de ne kadar kalabilirim?
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!