Arkadaşlar bugün 2. vize başvurum reddedildi hayalkırıklığı içerisindeyim ne yapmam gerekiyor form altını üstüne getirdim bazı arkadaşlar:2. olmadıysa uğraşma diğer arkdaşlar ise:3 kere başvur falan filan eğer 3. başvuru yaparsam ekstra bi evrak koymam gerekir mi veya ne yapmam gerekiyor reddedilme sebebi sizce okuldan kaynaklanır mı vs vs arkdaşlar bu arada para olayına gelince babam'ın hesabındaki parayı gösterdim kendi üzerime alsam daha iyi olur mu ? bu yollardan geçen arkadaşlar veya bi bilgisi olan arkdaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyorum :(
Kanada konsoloslugu keyfi vize vermemesiyle meshurdur. ilk basvuruda her sey tam olsa bile umut kirmak icin red. Sebep geri donusunuze ikna olamadik. 2.seferde de red verdilerse is biraz zor. Tabi bu arada hep masraf. konsolosluga paralar gidiyor. inada bindirmemek lazim. ama siz bilirsiniz. biraz ara da verebilirsiniz.
ben bu konsolosluktan birsey anlamadim.bu uygulama galiba sadece turkiyeye ozel. yurtdisinda boyle birsey olacagini sanmiyorum. dunyanin en buyuk yuzolcum acisindan ulkelerinden biri. nufus az. bu ogrenciler gidip ordan gelmese ne olur gelse ne olur. Boyle sacma sapan uygulama mi olur. amac milleti gocmenlik yoluna sevk edip toplu para getirmek ulkeye. ogrecilere bu kadar zor vize verilmesi hakikaten anlasilacak gibi degil. birakin ogrenciler gitsin egitimini alsin ticaretle filan ugrassin. ulkede ekonomik haraket olsun. nufusun zaten az. koskoca ulkede ekmek mi yok. en az 100-150 milyon insan kaldirir orasi. Amac milleti gocmenlige uzun suren yollara sevk edip toplu para getirtmek ulkeye.
@alanso öğrencilere çıkarılan vize zorluğunun kapsamı nedir? Örneğin doktora için kabul almış, maddi desteği kabul aldığı okul tarafından sağlanacak bir doktora adayına da bu şekilde bir zorluk çıkarılabilir mi örneğin ?
@ashes öğrenci olarak yaptım bütün belgeleri mi itina ile hazırlamama rağmen red geldi...
@alonso kardeşim dediğin gibi adamlar neyin peşindeler anlamadım bu ne saçmalıkya 3 allahın hakkıdır son defa deneyeceğim oldu oldu olmadı isveç'e yada amerikaya bakacağım hayırlısı ile...
@ashes herkesin kendine gore bir hakli sebebi var.kimisi master icin kimisi dil okulu icin gitmek istiyor. sizin gibi doktora icin gidenler var. kanada konsoloslugu vize olayinda zor vize veriyor. yalniz doktora da daha kolay olabilir. onu bilemem.
@selocan siz bilirsiniz. istediginiz kadar basvurabilirsiniz. umarim alirsiniz. evraklar tam hersey tamam ama red. İlginc size ne sebep belirttiler. amac insanlari gocmenlik yoluna goturmek. Her gelen kisi toplu para ile gocmen olarak oraya para birakiyor. giden kisi orada tutturursa iyi tutturamazsa ki giden gocmenlerin buyuk kismi ilk 5 yil icinde ya abd ye geciyor ya da geri donus yapiyor.
kanadanin strateji yanlis bence.ogrencilere vizeyi zorlamamalilar. giden ogrenciler dil gelistirip is acarlar. para dondururler ulkede. ekonomi gelisir. gocmenlikle milleti soymanin ne anlami var. universite ogrencisinin kime ne zarari olur orda. bu kadar vize zorlamanin sebebi nedir.birakin millet egitimine isine baksin.
@alonso kardeşim geri döneceğim ikna olmadılar 2 defa aynı şey ama 2.de diğer nedenlere sanki alay eder gibi look of previous international travel yazmışlar :( resmen diyolar boşuna uğraşma sana vize vermeyeceğiz...Bu arada senin dediklerine aynen katılıyorum sence amerikaya başvursam daha mı iyi olur senin fikrin ne ?
@selocan dostum bence 3. Ye hic basvurma. adamlar sana vermek istemiyorlar gibi algiladim ben. cunku demisler ki daha once yurtdisi seyahatin yok. kisiyi almamak icin belirtilebilecek sacma sapan bir sebep. aynen amerikaya basvur. amerika konsoloslugunda boyle sacmaliklar olmaz. evraklarini saglam hazirla zaten hazirdir su an. gorusmede kisa net ve dogru cevaplar ver. amacini kesin belli et. Belirsiz cumlelerden kacin. biraz da ingilizcen varsa alirsin abd vizesi.
@selocan dostum mezun.com filan var. birsuru dil okulu var internette. 1 tanesi ile anlas kabul belgesi al. kanada evraklarin zaten hazir. fazla bir degisiklik yapmazsin. Basvurursun konsolosluga. ben turkiyedeyim
selocan aynı durumda sayılırız tek fark ben 2. başvuruyu yapıcam önümüzdeki hafta eğer o da red çıkarsa abd yi denemeyi düşünüyorum.dil okulumu düşünüyordun sende.
Abd konsoloslugu kadar kral konsolosluk yok. rahat nazik guleryuzlu insanlar. evraklar amac maddi durumda sorun yoksa vizenizi alirsiniz. hatta alamasaniz dahi size yol gosterirler sunlari tamamlayip yeniden gelin diye. kanada konsoloslugu kadar soyguncu ciddiyetsiz bir konsolosluk yok. sacma sapan sebeplerle ogrencilere vize vermeyip milletin hayalleri ile oynuyorlar. 30 milyonluk ulkeye gidecek ogrenci gelse ne olur geri donmese ne olur. Ogrencinin kime ne zarari olacak. bu uygulama galiba sadece turkiyeye mahsus. aslinda bu uygulamaya karsi bir protesto yuruyusu filan yapmak lazim veya bir bildiri yayinlayip basina vermek lazim. aptalca bir vize siyasetin varsa bu ulkede niye konsolosluk aciyorsun. milletin parasini cebe indiriyorlar. yaziktir.
alonso kanada diye küçümsediğin ülke amerikadan, yeni zalandadan, ingiltere'den göç alıyor. amerikan vatandaşları buraya gelmenin yollarını arıyorlar. çok zorluyorsa hep derim, malta'ya güney afrika'ya gidin, vize yok, ucuz, yakın.
@Cankrtls kardeşim evrakları ve niyet mektubunu bir daha kontrol et bak sana tavsiye bi iş yerinden geri döneceğine dair inglizce bi belge yaz Örn: cankrtls dil öğrenip geldikten sonra uluslararası çalışacağız falan filan işte senin üzerinden bişeyler yazsınlar bu tarzda bi belge mutlaka ekle para olayına gelince kendi üzerinde göster...(ben bunları yapmayarak hata ettim) Ben dil okulu yaptım ABD'yi de dil okulu düşünüyorum neyse dostum inş hayırlısı ile şu vizeyi alırsın bizide haberdar et ;)... @josef kardeşim alonso kanada'yı küçümsemiyor sadece adamların vize vermemek için elinden geleni yapıyor ne yapabiliriz sadece türkiyede böle
@selocan bende öyle yapmayı düşünüyorum zaten tanıdık bi şirketten yazı alıcam yazın orda staj yapmıştım dil eğitiminden sonra geri döndüğümde beni orada görmek istediklerini falan yazarlar heralde.para olayınıda öyle yaparım kendi hesabıma geçiririm gerçi adamlar görücek 2 günde kendi hesabıma para aktarıldıgını.haberdar ederim ya inş. vizeye başvuran herkese olumlu sonuç çıkar..)