Sevgili forum takipcileri Merak ettigim Kanada ve gocmenlikle ilgili acaba doğru araştırma yapıp doğru sorular sorabiliyormuyuz acaba Ornek vermek gerekirse kuzey Amerika'nın en pahalı yeri vancouver newyorktan sonra buraya gelen özellikle orta asyalı zengin göçmenler için Kanada da yasam çok güzel iken kanadali için her gecen sene daha pahalı olmuyor mu
O zaman kısa bir araştırma ile 6sene önce 500 bin dolar olan ev bugün 1milyon 500 bin ise parası olmayan kanadali ve göçmenler için daha ne kadar Kanada yasam için iyi bir yer olur veya yeni gelecekler için
Ekonomisi sadece göçmenlerden aldığı paralar üzerine kurulmuş bir ülke fiyatların her defasında daha artarak gitmesine göz yumması ne için veya nereye kadar devam eder Hayatın bu kadar pahalı olması bu ülkeyi ne kadar daha mutlu ve huzurlu kılar Bu ülkede yaşayan ve yasayacaklar bu pahalılıkta nasıl hayatlarını sürdürebilirler
Sizce de bir gariplik yok mü bu iste Bir yerde bir eksik var hergecen gün hayat pahalilasiyor ülke buna bir tedbir almayıp göçmen sayısını arttırıp kasasını dolduruyor ama herkes Kanada şarkısını söylüyor Veya Toronto da durum farklı mı Değerli yorumlarınızı beklerim özellikle kik yorum yaparsan sevinirim
@fiko34 arkadaşım doğru söylüyorsunda şuanda orada olanların yorumlarına bakılırsa olumlu şeyler söylüyolarlar türkiyeye göre baya kaliteli bi ülke belirtmek isterim ki ben başvuru yaptım bugün 2. başvurunun reddini aldım ama halen ümit'im var şuan'a kadar olumsuz bişey duymadım bu arada eğer imkanın olsa idi Abd mi kanada'yı mı seçerdin ?
kanadayi secerdim guvenlik ve yasam kalitesi acisindan (pahalilik haric)amerika en az yuzde 60 daha ucuz fakat huzursuzluk ve suc orani yuksek ancak tartismak istedigim sey boyle giderse 5 yil icinde ulkede super zengin orta asyalilar disinda kaliteli yasayan kalmayabilir bu gocmus veya gocecek herkesin iyi dusunmesi gereken bir konu derim ben
ayrica toronto ve vancouver arasindaki vergi orani ve saglik sigorta kapsaminida tartisabiliriz belki
Evet Kanada ABD'ye gore cok cok pahali. Ev fiyatlari, kiralar, benzin vs... Ama bazi seyler de Turkiye ve Avrupa'dan daha ucuz olabiliyor. Ev kiralari pahali ama genelde isinma sicak su bazen kablolu tv ve internet icin ekstra para odemiyorsun bunlar ev kiralarina dahil oluyor. Ev satin almak istediginde fiyatlar yuksek ama (Vancouver'da) Turkiye ile karsilastirildiginda daha sik, duzenli binalar bence(bu benim dusuncem farkli dusunenler olabilir) Ama Kanada'nin egitimi Turkiye'den de ABD'den de daha kaliteli (bu yine benim dusuncem farkli dusunenler olabilir), suc orani iki ulkeye gore daha dusuk. Burda siyasetten surekli basin agrimiyor Turkiyenin aksine. Arada Kraliceye takabilirsin ama Tayyip kadar bas agritici degil:)) ABD'de de yasamayi denedim(denedik esim ve ben) yok bize gore degil dedik. Surekli biseylere yetismek zorundasin sanki hayat hep kosturmaca icinde geciyor (belki sadece California boyledir!!!), Turkiye'de ise surekli stres vardi ama Vancouver'da hersey daha sakin huzurlu geliyor bana. Evet cok sicak degil genelde yagmurlu bazende karli (doguya gittikce kar artiyor) ama insanlar daha sevecen daha kibar. ABD'ye gore irkcilik daha az (nerde yokki Turkiye'de de var) Bazen Canada'li arkadaslarimiz aaa o bolgede cok Hintli var oraya gitmeyelim gibi laflar edebiliyorlar (sanirim bizim kendi irklarindan olmadigimizi unutuyorlar o an:)) Ama bu forumda da ben boyle cok laflar duyuyorum. Eeee bizde baska bi ulkeden goc etmisiz Canada'ya bizde yabanciyiz ama diyosun ki orasinda cok Cinli var burasinda cok Hintli var nolmus yani sende Turksun sonuc olarak Canadali degilsin ki!!!!! Ne acidan karsilastirdigina bagli olarak bu ulkenin artilarida eksileride tartisilir. (odedigim vergilerin Kraliceyenin yeni gelinlerine alinan yuzuge gitmesimi kotu 550 milletvekilinin yeni koltuklari yeni makam arabalarina gitmesimi???) 15 gundur ABD gezisindeyiz, Vancouver'dan cikip arabayla tum bati kiyisini gectik( bebekle bu bir cilginlik:)) Neler mi oldu??; _Guneye indikce hava isindi. Once bereleri eldivenleri sonra ceketleri attik ustumuzden. Simdi Los Angelas'da hava 22 derece biz yarim kollu t.lerle dolasiyoruz. _Guneye indikce yedigimiz restrnlardaki porsiyonlar buyudu artik tabaktakilerin hepsini bitirmek benim icin zor oluyor:) _Guneye indikce insanlarin sevimlilikleri azaldi artik cok da kibar degiller, artik surekli gulumseyerek bakmiyorlar. _Burda hayat daha hizli akip gidiyor yine herkes kosturmaca icinde fakat Sacramento'yu gecene kadar bu kadar aceleci degildi insanlar sanirim bu hiz Los Angelas'a ozgu. _Suc orani artti izledigim yerel TVlerde daha cok soygun, kayip, yaralama haberleri goruyorum. _Indirim magazalari her yerde ABD markasi olan herseyi outletlerde komik fiyatlara bulabilirsin.(bunlar Turkiye'de cok sacma pahali olan markalar)
15 gun bana yetti ben evimi ozledim. Yagmurlu olsun, soguk olsun. Cinlisi Hintlisi bol olsun farketmez insanin evi gibisi yoktur. Herkese kendi evi guzel. Ev demek kendini huzurlu rahat hissetmek demek, Canada'da kendini huzurlu hisstmeyenler icin orasi tabi olumsuzluklar ve zorluklarla dolu gelir.Iste hersey bakis acisina bagli!!!!
@angie Tayyip bey neden başağrıtıcı açıklarmısınız ? Şu anda Türkiye bazı konularda Kanada'dan çok önde. Türkiye 10 sene önceki Türkiye değil. Özellikle sağlık sistemi telekomünikasyon bankacılık hizmetleri ve emeklilik sistemi Kanada'dan 20 yıl önde.
@kemal80 "Tayyip bey neden başağrıtıcı açıklarmısınız ?" demissiniz. Angie farkli dusunabilir ama ben kendimce aciklamaya calisayim. Aslinda cok basit bir nedeni var bunun: cunku kendisi surekli ama surekli bagirarak konusuyor. Konusmuyor bagiriyor. Sadece bas agritici degil benim icin ayni zamanda asap da bozucu. Kisisel fikrimdir katilmak zorunda degilsiniz elbet.
Teknoloji ve saglik sistemi sayin angie'nin iletisinin konusu degil pek. Ama bizim hukumetle ilgili olumlu yanlari illa birilerine gostermek istenince hemen bunlar one suruluyor nedense.
Siyaset konusmak icin yazmadim yazimi ben dusuncelerimi belirttim cumle sonunda gulucuklerle dikkatinize!!! Dikkatle okursaniz iki kisiyi karsilastirdim biri daha bas agritici diye, cikarmaniz gereken anlam ikiside bas agritici buda bana gore siyaset bas agritici demek. Dedigim gibi insan nereyi evi goruyorsa ona orasi guzel ben sizin dusuncenize gore Turkiye'den 20 yil geride kalan Canada'yi evim sayiyorum belkide bu yuzden benim gozume burda hersey guzel gozukuyordur. Telekomunikasyon konusunda pek bilgim yok onun icin karsilastirma yapamam ama bankacilik hizmetleri bence burda cok daha iyi en azindan bizim aldigimiz hizmet daha iyi( yine kendi acimdan bakiyorum herkes farkli durumlarla karsilasabilir tabi).
Emeklilik konusunda Turkiye'de de Canada'da super yasayabilecegin bir emeklilik sistemi olmadigini dusunuyorum. Canada'da devlet gercekten bakima muhtacsan sana emeklilik maasi bagliyor en iyisi yaslanana kadar birikim yapmak calismadigin zaman onlarla gecinmek diger turlu emeklilik maaslari bildigim kadari ile oldukca dusuk. Ama ben yine Turkiyenin de bi ustunlugu olmadigini dusunuyorum ordada asgari ucretler aclik siniri altinda ki bu bence traji komik, emeklilik maaslari ne olsun. Emeklilik yasina kadar bi eve sahip olmadiysan yine ev kirasi faturalar odeyip gecinmek cok zor ki; ben ordayken en son etin kilosu cesitlerine gore 24-45 arasi, benzin 4kusur falandi. Elektrige habire zam geliyor, isinma problem cunku yakitlar pahali. Ama tabi iki seyi karsilastirarak tum ulkenin pahalilik orani sudur diyemem benim Turkiye'de en cok para odedigim seyler burda daha ucuz bu benim butcem icin iyi oldu ama bir baskasinin Turkiye'de en cok satin aldigi seyler burda daha pahali olabilir ki o zaman o kisi burda gecinmenin daha pahali ve zor oldugunu soyleyebilir.
Dedigim gibi hersey kisinin hayati ve bakis acisi ile ilgili.
Anladigim kadari ile Canada'da yasiyor ve Canada'nin Turkiye'nin 20 yil gerisinde kaldigini soyluyorsunuz bu ne yaman celiskidir ben anlayamadim bi insan sevmeyerek begenmeyerek nasil yasar bi yerde??? Yada afedersiniz ben mi yanlis biliyorum Canada'da yasamiyor musunuz?
@kemal80 Saglik ve bankacilik konusunda Turkiyenin ileride oldugu konusunda seninle hem fikirim.Ancak telekomikasyon konusunda Kanada acik ara onde.Gerek internet hizi olsun gerek pc kullanim orani ve online hizmetler konusunda turkiye daha geride.Telefon hizmetlerinde uygulama farkliliklari var ucretlendirmeler gibi.Turkiyede gelen aramaya para odemessin burda odersin gibi detaylar var.Bazi konularda Turkiyede ilerleme olmus olmasi Kanada kadar medeni bir ulke oldugu anlamina gelmez.Her nekadar burayi sevmesemde medeniyet,insan haklari ve ozluk haklari ve ozgurlukler konusunda Turkiye 100 yil geride en az.Daha dun izledim kizlarimiz Turkiyede yolda yuruyemiyor,ya elle ya sozle taciz ediliyorlar.Tayyip bir seyleri degistirmis olabilir iyi yonde ama benim sahsi fikrim goturdukleri vede goturecekleri cok daha fazla.Daha bugun 19 mayis torenlerinin stadyumda kutlanmasini kadirmislar.Yakinda ATATURK adini telaffuz etmek bile suc sayilacak...
Konu gercekten siyasete hic baglanmasin istegindeyim o ismi kullanirkende siradan benim icin komsunun oglu Can yada John gibi bisey yani o amacla kullandim yoksa hic onemsemedigim bir konu. TVde izlemenin konusmalarini dinlemenin, sunu yapmis bunu etmis diye tartismanin tamamen zaman kaybi oldugu fikrindeyim.
Birde fiko34 un yazisina tekrar bi goz attimda Canadanin ekonomisinin sadece gocmenlerden aldigi paralar uzerine kurulmus olmasinin soylenmesi objektif bir yaklasim degildir.Evet gocmenler buyuk bir gelir kapisi ekonomiyi canlandiriyorlar dogru fakat ABD Canada'nin en buyuk musterisidir ABD ile olan ticaretten de oldukca buyuk kazanc saglaniyor.
tartismaya girmek icin yazmamistim. Turkiye nin yabana atilir bir ulke olmadigini her firsatta yerin dibine vurulacak kadar herseyin kotu oldugunu savunanlara cevap olsun diye yazmistim. Benim icin kanada turkiye amerikasi italyasi yok. ben cifte vatandasim ayni zamanda amerika green cardina sahibim esimde isvicre vatandasi. yilin belli zamanlari turkiye amerika ve kanada arasinda geciriyorum. kanadayi sevmiyorum demedim hicbir zaman. Ama Turkiyenin 10 yil onceki Turkiye olmadigini soylemistim. Bu arada bir arkadas internet hizindan bahsetmis benim Turkiye de isyerim var Kanada da iki yerde de kurulu duzenim var ve Turkiye deki hiz Kanada dan asagi degil. Biz telekominikasyon alaninda cok yatirim yaptik Turkiye olarak. Nasil bankacilik ve saglik ta solladiysak diger hizmet alanlarinda da sollariz. Insan haklari bir kandirmacadir her zaman. Kagit ustunde saygili gozukursun bu Ingilizlerin magna cartadan beri oynadiklari oyundur. Ama is uygulamaya gelince mumla ararsin insan haklarini. G8 toplantilarinda protestolarda gorduk Kanada nin ne kadar da insan haklarina saygili oldugunu. Ayrica sorarim Kanada su anda fasizan bir devlet yapisina dogru ilerlemiyor mu ? Ben iyi takip ediyorum. Gocmenlere verilen haklara bir bakin son zamanlarda ne kadar azaltiliyor. Conservative party den memnunsaniz bu ne celiski. Benim de migdemi Harper bulandiriyor tiksiniyorum resmen.
@future sen butun okullardan cocuklari toplayip toren yaptirmanin devlete maliyetini biliyormusun acaba ayrica Mustafa Kemal Pasa zamaninda da 19 Mayis kutlanmazdi sonradan kutlanmaya baslandi. Ayrica 19 Mayis kaldirilmadi torenler stadyumda yapilmayacak sadece. Bana kalsa ben butun bayramlari kaldiririm hepsi gereksiz. Kurbani da sekeri de 23 Nisan i da. Vakit kaybi hepsi....
Arkadaşlar lütfen siyaset tartışmayalım. Kemal bey bunun sebebi, ironik olarak, 10 yil onceden daha iyi dediginiz Türkiye'de fikir ozgurlugunun kisitli olmasi.
Burada kimileri dönüp dolaşıp hükümet reklamı yapmaktan bıkmadılar. Kardeşim, memnun olsam buraya niçin geleyim ki? Kişi herkesi kendi gibi bilirmiş. Sen acılı seversin ben tatlı. Bu kadar. Türkiye’de de, Dünya’nın başka yerlerinde de küpünü çeşmenin altında tutanlar düzen aşığı olur. Küp kendi kendine doluyorsa, sen de çeşmeci başına dayı dersin, bu iş böyle sürer gider. Bugün A partisi -yarın B partisi, Böyyük Türkiye sosunu dökersin, Arap pidesi de yanında iyi gider. Benim bildiğim en az 50 yıldır böyle.
sozum "dogrusu" arkadasa; sizi duyan zannedecekki;kanadaya goc/iltica edenlerin hepsi simdiki hukumet zamaninda geldi yani butun Turkler su gecen 10 yilda kanadaya goc etmis.sakin sunu unutmayin;Turkiye'ye kesin donenlerin orantisi gecmis 10 yılda daha fazla oldu.
erinc bey bak yine Turkiye'yi oven "kemal 80"rumuzlu arkadasi forumdan uzaklastirmissin o zaman "dogrusu"arkadasida uzaklastirin bakin ne demis"Böyyük Türkiye sosunu dökersin, Arap pidesi de yanında iyi gider."neden Turkiye'yi asagiliyanlara bir uyari vermiyorsunuz ?
@angie ''odedigim vergilerin Kraliceyenin yeni gelinlerine alinan yuzuge gitmesimi kotu 550 milletvekilinin yeni koltuklari yeni makam arabalarina gitmesimi???'' işte olayın bittiği yer çok doğru söylüyorsun katılıyorum Bu arada forumdaki yorumlarını baktım ve okudum çok güzel şeyler belirtmişsin fikirlerini beğendim ;)
@eric ((Arkadaşlar lütfen siyaset tartışmayalım. Kemal bey bunun sebebi, ironik olarak, 10 yil onceden daha iyi dediginiz Türkiye'de fikir ozgurlugunun kisitli olmasi. ))
Erinç bey , hem siyaset konusmak yasak deyip engellemişsiniz arkadaşı hemde fikrinizi yazmışsınız :)))) sizi kim engelleyecek peki :)) ?
@angaralı Türkiye'yi övmekle şimdiki hükümetin icraatlarını övmeyi birbirine karıştırdınız herhalde. Kalın bir çizgiyle bu ikisini ayıralım birbirinden lütfen.
Ayrıca forumdan uzaklaştırılan kişilerin forumdan uzaklaştırılma nedenleri forum dışındaki birilerini ya da birşeyleri övemeleri değil forum içindeki birilerine kaba davranmalarıdır kanımca.
Ben söyleyeyim kemal80 rumuzlu kişinin daha ilk mesajlarından anlamıştım burada uzun kalmayacağını. Ali kıran baş kesen edasıyla foruma dalıp çalım atmaya başladı daha ilk günden. O kadar belliydi ki yazışmalarını uzun süre kontrol altında tutamayacağı ve kabalaşacağı. Uslup meselesi, nezaket sorunu. Forum kuralları diye bir şey var.
kemal beyin forumdan uzaklaştırılması kanımca doğrudur ''once adam gibi nick alin ondan sonra yazin bence. yok angie yok future yok josef....'' bu sözü söylemesi çok yanlış tahminimce bunun üzerine uzaklaştırılmıştır bence doğru bi karardır...
Sevgili @hulia, ben siyasi bir mesaj attigima inanmiyorum. Türkiye'de cok kolay site kapattiriliyor. Daha dun iki site kapatildi sebepsiz yere http://www.webrazzi.com/2012/01/18/mackolik-sahadan-engelleme/ Değinmek istediğim nokta bu idi. Forumda siyaset konuşanları uyarıyoruz, bu konuda da genel olarak uyarı yazdım, ancak şuana kadar kimse sadece siyaset konuştuğu icin forumdan uzaklastirilmadi. Bu konu dagildigi icin kapatiyorum arkadaslar.