Québec 'de Türk Ehliyetini Sınavsız Değiştirmek Mümkün!
  • Merhabalar,

Montreal, Québec' de son bir senedir yaşarken, hiç aklıma gelmeyen bir konu olan "Ehliyet", şimdi halletmek istediğim bir durum oldu.

Aşağıdaki linkte görüleceği gibi Türkiye'de sınavsız ehliyet değiştirebileceğiniz ülkeler arasında;
    http://www.saaq.gouv.qc.ca/en/driver_licence/exchange/residents_other.php

Bu konuda tecrübesi olan varsa, bilgilerini paylaşmaları harika olur.
  • Tecrubem yokda Montreal'de bi araci kurum vardi onlar senin adina bu isi yapiyorlardi istersen bilgilerini bulup verebilirim.
  • Benim linkten anladigim kadariyla ehliyet degistirmek soz konusu degil. Ilk 6 ay Turk ehliyetini kullanabiliyorsunuz, sonrasinda ise Quebec ehliyetini almaniz gerekiyor.
  • Ilk 6 ay kendi ehliyetimizle kullanabiliyormusuz sonra ulkemiz listeye dahil ise teste girmeden ehliyetimizi quebec ehliyeti ile degistirebiliyormusuz benim anladigim bu.
  • Kusura bakmayin, dikkatli okumadan cevap yazmisim, dediginiz dogru gorunuyor.

Basligi bosuna mesgul etmemis olmak icin BC'deki proseduru anlatayim. Ilk 90 gun Turk ehliyetinizi kullanabiliyorsunuz. Eger taninan bir egitim kurumunda tam zamanli ogrenci iseniz, ogrenci izninizin bitis tarihine kadar Turk ehliyetinizi kullanabiliyorsunuz. Bu surelerden sonra ise BC ehliyetini almaniz gerekiyor. Turk ehliyetiniz oldugu icin Lerner ve Novice kademelerinden gecmiyorsunuz, direk sinava girip ehliyeti alabiliyorsunuz. Sinav, once coktan secmeli bir testten, ardindan da direksiyon sinavindan olusuyor. Direksiyon sinavini ciddiye alip calismak gerekiyor, zira Turk'ler genelde ilk seferde gecmekte zorlaniyorlar.
  • Ben almistim Turk ehliyetini goturup ne sinava girdim nede baskabir sey soran olmustu.yarim saat beklemistim hatta verdikleri ehliyet ontario G ehliyeti ile ayni katagoride.Yanliz bu ehliyetle 2 yildan az Quebec'te yasarsaniz ontarioya geldiginizde G olarak cevirmiyorlar G2 veriyorlar,
  • Herkese Merhaba,

Ehliyet konusunu bende araştırmaya başladım bu konuyu okudum ama sanırım bir sonuca varılmamış ve sadece quebec için bahsedilmiş.Ontario 'da ne yapmamız gerekli bilenler varsa yardımcı olurlarsa cok sevinirim.Benim türk ehliyetim 12 yıllık bu arada.
  • Quebec haric diger butun eyaletlerde sinava giriyorsunuz sadece Quebec TC ehliyetini sinavsiz degistirme izni veriyor. Ama Quebec ehliyetine sahip olduktan sonrada onu baska bir eyaletin ehliyeti ile yine sinavsiz degistirebilirsiniz. Fakat Quebec ehliyeti icinde Quebec yerlesim adresine ihtiyaciniz var.
  • Teşekkürler angie.Peki Toronto da nasıl işliyor biliyormusun ne ödememiz kaç sınavdan geçmemiz gerekiyor.

Yada quebec te herhangi bir adres belirtemezmiyiz???
  • #angie
    Quebec ehliyetini ontarioda sinavsiz degistirip G ehliyeti almak icin en az 2 yillik quebec ehliyetine sahip olmak gerekiyor.Yani quebecten ehliyet alip 6 ay sonra ontarioda sinavsiz olarak G alamazsinSadece G2 alabilirsin
  • #byg
    Quebec ehliyetin eger 2 yillik degilse ontarioda g2 ile degistirebilirsin sinavsiz olarak.g2 ehliyetini aldiktan sonra g sinavini gecmen lazim.12 yillik turk ehliyetinin konsolusluktan cevirisini yaptirip minister of transportation'a onaylatabilirsen eger Canadada 12 yillik ehliyetin varmis gibi bazi sigorta sirketleri islem yapiyor.Bununda sana bayagi faydasi olur aylik sigorta primleri acisindan.
    Ehliyetin neden cevirisini yaptirmam gerek diye dusunuyorsan eger ,Turk ehliyetlerinde expired date olmadigindan bunlar bunu anlamakta biraz zorlaniyorlar.
  • future yorumun için teşekkür ederim peki Quebec teki yerleşim adresi konusunu nasıl halletmemi önerirsin veya bütün bunları yapmak yerine Toronto da nasıl bir yol izlemem lazım onun hakkında da biraz bilgi rica edeceğim senden.
  • #byg
    Ontarioda yasayip quebecte adres belirtemezsin.En basit nedenide ontarioya geldigin andan itibaren saglik kartini degistirmek zorundasin.Aksi halde saglik hizmeti alamazsin.Bunu yaptigin andada zaten quebecten tasindigin otomatik olarak belli oluyor.
    Yapilacak sey belli qubec ehliyetinle ontarioda herhangi bir ehliyet veren yeren yere gidip degisitireceksin ve onlar sana G2 ehliyeti verecekler yukarida yazdigim gibi.
  • ozaman bizim plan yatar en iyisi Toronto da bu işi halletmek ama nasıl???
  • forumda ehliyet diye arama yap yuzlerce yazi var.
  • Ehliyet değiştirmeden kasıt nedir tam olarak? Türk ehliyetimi geri alamayacak mıyım? Ayrıca Montrealde prosedür kaç gün sürer? Ehliyetin tercümesinin konsolosluk onaylı olması isteniyormuş doğru mu?
  • Ehliyet degistirmekten bahsederken Canada icindeki eyaletler arasi ehliyet degistirmekten bahsediyoruz burakcayir yoksa Turk ehliyetini alip geri vermemek gibi birsey yok tabikide.
    byg ehliyet almak zor degil biraz ingilizcen ve biraz tecruben varsa zorlanmazsin, internette sinav sorularini bulabilirsin(abim hep ordan calisti) googleda bi arama yap istersen ben adresi hatirlamiyorum. Yazili sinav icin basvuruyorsun 50dolar gibi bi odeme yapip sinava hemen giriyorsun, sinav bilgisayarda yapiliyor zaten gectiginde hemen belli oluyor sonra da direksiyon sinavina giriyorsun. Ilkinde sinavi gecemezsen 15 icinde bidaha basvuruyorsun her sinav icin 50 dolar odeme yapman gerekiyor.(ucret konusunda cok emin olamadim belki daha farklidir)
    Yazili sorularda da direksiyon sinavinda da yayalara ve diger suruculere saygi cok onemli, bunlarla ilgili sorular var. Koselerde falan yayalara yol ver dur ve gecmelerini bekle. Isik ve stop isareti olmasada yayalar gecis oncelikli. Stop isaretinde yolda kimse gozukmuyorsa da once dur sonra gec. Okul isareti ve 'kids at play' isaretleri gordugunde hizini dusur vs... Yani Turkiye'de deneyimin varsa zorlanmazsin ama Turkiye'den farkli olarak burda (daha fazla) saygili olmak gerek. Basarilar.
  • teşekkürler angie verdiğin bilgiler için adres konusunda takılıp kaldığım için sanırım birazdaha zor yollardan Toronto da deniycem yapacak birşey yok :)))
  • Zaten uydurma, baskasindan aldigin sana ait olmayan bi adresle zor, belli olurda sorun yasarsin. Ancak bi kac yil Quebecde yasayalim gibi bi dusunceniz varsa o zaman avantajli bu durum.
  • angie, ben Quebecteki ehliyet değiştirmeden bahsediyorum. Yani Türk ehliyetiyle Quebec ehliyetini değiştirmek. Bu değişikliği yaparken Türk ehliyetini alıyorlar diye duydum. Ayrıca yazılı sınav yok ama direksiyon sınavı varmış bu doğru mu?
  • Quebecte Turk ehliyetini sinavsiz olarak degistirebilirsiniz.Ayrica Turk ehliyetiniz iptal olmaz size geri verilir.2 yillik Qubec ehliyetine sahip olursaniz Ontario ya gectiginizde G ile direk olarak degistirebilirsiniz.2 yildan az ise G2 ehliyetini sinavsiz olarak alirsiniz.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!