Ögrenci vizesi ve pasaport
  • İyi günler arkadaşalar,

Ben Ecole Ploytechnique de Montreal de doktora için kabul aldım. Bu süreçte sizlere bir sorum olacak:

-Öğrenci vizesini yeşil pasaportla alabilirmiyim?

-Eğer yeşil pasaportumun süresi kanada da dolarsa, öğrenci vizesini tekrar almak için ne kadar uğraşamam gerekir?

-Son olarak, yeşil pasaportumun süresi 1 yıl kaldı ve 4 yıl Kanada'da bulunacağım, normal pasaport mu yeşil pasaport mu tavsiye edersiniz?

Teşekkürler.
  • yesil pasaport'un actigi vizesiz avrupa imkanindan ben olsam vazgecmezdim.
    kanada buyukelciligi vizenizi pasaportunuzun suresinden daha uzun vermez. haliyle daha sonradan kanada'da ugrasmak yerine benim onerim pasaportunuzu (yesil veya lacivert) yenileyin, vizeye oyle basvurun ki 4 yilin tamamini kapsayan vize verebilsinler.

kanada'da ugrasmak konusunu acarsak ta: pasaportunuzu uzatmak icin ottawa'ya turk buyukelciligine bizzat bir ziyarette bulunup yeniledikten sonra, pasaportunuzu ve belgelerinizi kanada disindaki en yakin buyukelcillige (genelde buffalo,ny) gondermek.

basarilar.
  • Yani pasaportu Ottowa büyükelçiliğinde yeniledikten sonra Buffalo'daki kanada büyük elçiliğine başvurup öğrenci vizemizi mi uzattıracağız? (Kanada'da iken öğrenci vizesi uzatılamıyor mu?)
  • aynen oyle. vize kanada icerisinden uzatilamayan bir belge. haliyle ulke disindaki bir birime basvurmaniz gerekiyor ve cografi olarak en yakini amerika'daki buffalo elciligi. bunu posta ile yapabildiginizden kanada'yi terk etmeniz gerekmiyor. gidip elden teslim edecegim derseniz baska tabi.

• Teşekkür ederim stjohns, verdiğin bilgiler çok işime yaradı.
  • bg_montreal ogrenci vizesi ve ogrenci izni farkli seyler bunun bilincinde oldugunuzu varsayiyorum. Vize giris cikis icin, izin okumak ve oturmak icin... Ben Toronto'da yeni acilan buyukelcilikten yeni pasaport cikarttim. Sanirim butun islemleri onlar da yapiyorlar. Daha yakin olursa bilginize olsun... Ayrica geldiginiz okulda bu isleri danisabileceginiz uluslararasi ogrenci danisma merkezi vardir.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!