İyi günler arkadaşlar,bazı sorularım olacaktı; Daha öncede bir başlık açmıştım,lakin çok ilgi çekmemişti.Şimdi daha spesifik sorular soracagım,bilgisi olan arkadaşların cevaplamasını rica ederim. Ben 24 yaşındayım ve cruise gemilerinde çalişiyorum.Satış elemanıyım.5-6 sene civari bu işi yapip müdür pozisyonunda ayrılmak istiyorum.Ondan sonraki hedefim Vancouver,Victoria veya St.johns'da(okuduklarıma dayanarak güzel bir yer oldugunu düşünüyorum yaşamak için)ayni pozisyonda iş bulmak.Vancouver ve Victoria'yi çok gördüm,yaşayan herkes çok yaşanabilir bir yer oldugunu söylüyor(müdür yardımcım vancouverlıydı zaten).Üniversite mezunu değilim.
Kafamdaki asıl plan gemiyle işimi bitirip cic'nin sitesindeki açık pozisyonlara başvurmak.Yalnız internetten işe kabul alınır mı,onu bilmiyorum.
Diğer bir plansa,bu yazdigim yerlerin herhangi birinden college diploması aldıktan sonra iş aramak.Böylesi daha mı rahat olur?Eğer böyle yaparsam göçmenlik için nasil bir process izleniyor? Zannedersem böyle bir durumda labour organisationdan(tam hatırlamiyorum adını) fikir alınması gerekmiyordu.
Bu planların hangisinin olabilirligi vardır ve daha rahattır?
İkinci durumda kız arkadaşımla alakalı.Kendisi AB vatandaşı,kanadaya vizesiz girebiliyor.O da psikoloji mezunu olacak.Bu durumda turist olarak kanadaya girip iş arayabilir mi?AB diplomaları tanınıyor mu? Bu durumda göçmenlik processi nasil işler?
Kafam karışık baya ve bu gelecek planını gerçekleştirmek istiyorum.Genelde istedigim şeyleri öyle yada böyle yaparım,ama bilgiye ihtiyacım var şu an.