eksi 55 derece hava sicakligi alberta
  • biraz önce turkiyedeki internet haber başlıklarından birinde alberta eyaletinde hava sıcaklığının eksi 55 derecelere dayandığını okudum.kutup havası gibidir muhtemelen.İstanbul ve Türkiye de bu aralar çok soğuk gerçi ama eksi 55 ayrı bir kategori.
    İşin ilginç tarafı haberde sokaklarda yaşayan evsizlerin olduğu ve bunların geçici olarak barınaklara alındığı belirtilmiş. bu durumda olanların 911 i aramaları belirtilmiş.
    Benim değinmek istediğim konu su.Allah kimseyi sokakta bırakmasın.yalnız kanada gibi bir ülkede neden sokakta yaşayan insanlar olur ilginç. Kanada g7 ülkesi değil mi.nüfus yoğunluğu çok düşük.yüzölçümüne kıyasla tahminim 33 milyon nüfusu var ve bu çok az.
    Kanadada ağaç çok değil mi.çevreyi yok etsinler demiyorum ama bir kısım kaynaklar kullanılarak yeni yerleşim yerleri yapılamaz mi. bu insanlar bu yapılacak yerlere yerleştirilip topluma kazandirilamaz mi. Bu konuda israile bakarsak birçok yeni yerleşim yerleri inşa ediliyor ve insanların israile gelmesi teşvik ediliyor.örnek olarak verdim.
    Kanadada bu konu gündeme getirilip tartışılıyor mu. Yeni yerleşim yerleri yapılandırılması konusunda girişimler var mi.G7 ülkesinde, böyle soğuk bir ülkede sokakta yaşayan insanların olması çok ilginç. Ben hicbir ülkede sokakta insanların yaşamasını uygun bulmuyorum. Turkiyede de bu konuda girişimler olmalı.1+1 konutlar yapılmalı.sokakta yaşayan insanlar belirlenip buralara yerleştirilip topluma kazandırılmalı. Devlet ancak bu şekilde sınıf atlayabilir bence.yapılmayacak isler değil.yeter ki devlete ve ilgili kurumlara bu tur projeler sunulsun.
    Başınızı ağrıttım kusura bakmayın.
  • Sokakta yaşayanların tümü değilse de büyük çoğunluğu uyuşturucu bağımlısıdır. Bunların topluma kazandırılması için yapılan çok çeşitli uygulamalar var, maalesef pek azına etkili oluyor. Veya bir süre etkili oluyor, sonra eski yaşantılarına dönüyorlar. İlgili konuda eyalet ve federal hükümet, rehabilitasyon, barınma, yemek, ilaç, personel için dünya kadar para harcıyor. En büyük sorun bağımlılığın yok edilmesi ki çok zor.
  • Calgary -26 ile -30 arasinda seyrediyor su aralar -55 gormedim hic
  • @stjohns

Baktigim haberde eksi 55 yazıyordu.bizim haberciler abartmıştır belki.
    Bu kacak insanlar ne yapıyorlar kısın.soğukta dışarda kalan insanlar bu kaçaklar mi acaba. Yeraltında mi yaşıyorlar.yakalandıkları an deport mu ediliyorlar yoksa bu kaçaklara amerikadaki gibi suca filan bulasmadıkları sürece karışmıyorlar mi.

Bir de arkadaş yukarda sokakta yaşayanların bir kısmının uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirtmiş.kanadada kokain eroin serbest mi.millet kafasına göre takılıyor mu.

Size arkadaş arıyorum konusunda sona bir mesaj yazdım.arada kaynadı galiba.bakabilir mısınız.
  • uyusturucu kullanimi yasal degil.
    bhsettigin durum sehre gore degisiyordur. ben st.john's newfoundland'deyim ve sokakta evsiz veya uyusturucu bagimlisi yok. ki dun burasi +6 derece idi :)
  • @stjohns
    Sizin kaldığınız yeri yeni duydum.baktım haritaya orası ada gözüküyor.kanadanın en doğusunda.deniz iklimi de orayı biraz ılıman yapıyordur sanırım.güzel gözüküyor.ucuz da diyorsanız oraya gelinebilir.bence siz orayı tercih etmekle çok doğru yapmışsınız.iyi ki belirttiniz orayı.benim kafaya yattı.hayat da ucuzsa daha ne olsun.
  • @stjohns bir arkadaşım memorial da doktora yapmak istiyor türk hoca var diye duyduk orada doğru mu ? arkadaşım bu arada gemi mühendisliğinde doktora yapmak istiyor..
  • @cranberry gemi muhendisligi bolumu var mi ki memorialda?
    muhendislik, matematik ve jeoloji de turk profesorler mevcut. benim yuksek lisans doktora yapacak ogrencilere onerim kendi geldikleri ulkeden olan danismanlarla calismamalari yolunda.
  • @stjohns var yüksek lisans doktora programlarında Ocean and Naval Engineering olarak geçer. dil okulu değil ki bu türk danışmanla çalışmayı önermiyorsun bilakis bence türk danışman çok daha iyi olur.
  • @cranberry bizzat deneyim ve digerlerinden gorduklerimden yola cikarak bu tavsiyede bulundum.

turk danismaninizla surekli turkce konusmak ve size kanadali ogrencilerinden farkli davranma egiliminde oldugunu gormek doktora gibi 4 yillik bir baglilik acisindan yipratici olabilir. yuksek lisans/doktora calismalarinda danisman ile iliskinin profesyonel tutulmasi ve akademik performansinizdan bagimsiz degerlendirilmesi cok onemli. kendi memleketinizden bir danisman ile bu pek mumkun olmayabilir.

ha derseniz ki ben vicik vicik el ense bir iliski istiyorum koskocaman bir aile olalim birbirimizi kollar yoldas oluruz, o zaman bence oncelikle kisisel karakter gelisimine odaklanip kendi basiniza bir birey olmayi basarabilin ki akademik kariyerinizde de basari gelsin. bu soylediklerim kanada icin gecerli tabi ki, turkiyedeki akademik kariyer ve universitede basari icin tamamen farkli yazardim.

• @stjohns bu benim vereceğim bir karar değil doktora yapacak kişinin vereceği bir karar. burada bilgi almak istediğim konu türk akademisyen var mıdır yok mudur. verdiğin bilgiler için sağol. sonuçta adam itü de lisans yapmış ingilterede yüksek lisansını tamamlamış ne yapmak istediğini mutlaka biliyordur. akıl vermek bize düşmez saygısızlık olur bizde böyledir.
  • akil vermek haddime dusmez, bu forumda deneyimlerimi paylasiyorum. akil olarak alip almamak kendi kararlarini verirken uygulayip uygulamamak okuyanlarin kanaatinde.

arkadasiniz nezninde tavsiye sordugunuz icin yazdiklarim anlasilamamis olabilir. herkesin hayattan beklentileri farkli ve aldigi kararlar da o dogrultuda olacaktir.

butik bir dip not: son gunlerdeki mesajlarimda cok keskin ve biraz da agresif oldugumu farkettim yazdiklarimi okuyunca, sonra da kendime yakistiramadim. sanirim bir sure ara versem iyi olacak foruma. newfoundland ve yuksek lisans sorularinizi biriktirin canlarim, 2-3 ay sonra geri donerim. optum hepinizi :)
  • @stjohns
    Bir süredir bu forumdayım, takip ediyorum.ben sizin mesajlarınızda keskinlik veya agresif durum hissetmedim. Sizi bu halinizle sevdim.yardımlarınız bilgileriniz için çok teşekkürler.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Etiketleri