Arkadaşlar geçici ikamet vizesiyle 6 aylığına Kanada'da öğrenim için bulundum, şubatta dönüyorum. Burada yaptığımız harcamaların bir ksımının vergisinin iade edilmesi durmumu var. Bu konuda bilgisi olan yada bizzat yararlanan var mı?
benim bildigim; canada maliyesi ile anlasmali dukkanlardan alis yapiyorsun ve faturalarini sakliyorsun ve Turkiye'ye donerken vergi iadesi icin olan maliyenin burasu var oraya gidip islemleri yaptirip sadece odedigin pst/gst vergilerini geri alabiliyorsun,ama unutma satin aldigin ürünleri satan dukkanlarin maliye ile anlasmasi olmasi lazim,benim bildigim bu
ben ogrenci vizesi ile torontoda bulunmaktayim ve 2011 haziranindan araliga kadar odedigim kiralarin tax refund alabilecegimi orendim ve basvurumu yaptim 4-6ay icinde neticelenip odememin bana cek ile yapilacagini biliyorum. Tax refundini egitim acentam ile yaptim. pasaport kopyasi, study permit kopyasi,orjinal rent receiptlerini verdim ve 50$ odeme yaptim ve odeme karsiligi recept verildi. Fakat metro pass ,gida giyim harcamalarin iadesi talep edilemiyormus. Tuition fee nin tax refundida credit seklinde uygulaniyormus, yani okula odenen egitim bedeline karsilik credit duzenleniyormus bu creditide yasal olarak kisi calismaya baslandiginda kullanabiliyormus ,ben bu sekilde biliyorum.