Manitoba Eyaleti Girişimci Başvurusu
  • Türkiye den aracı bir firma ile Manitoba için girişimci göçmen başvurusu yaptık. Dosyamızı firma tamamladı gönderdi şimdi bekliyoruz. Kanada eyalet bazında girişimci olarak başvuru yapanlar var mı ?
  • @cranberry
    Merhaba
    manitoba için girişimcilik kapsamında ne kadar para gösterdiniz.girişimcilik kapsamında orada kesin is açmak zorundasınız değil mi.bunun garantisini veriyor musunuz kanada devletine.veya devlet bir süreliğine paranıza el mi koyuyor.
  • @alonso

merhabalar.... 400 bin dolarlık mal varlığı gösterdik. 75,000 CAD deposit yatıracağız ve yerleştikten belli bir süre bir iş yeri alacağız. 150 - 200 bin dolarlık bir yatırım düşünüyoruz. En garantili Kanada ya yerleşme yöntemi artık PNP başvuruları ve kısa sürüyor. Ve daha pr almadan da yerleşme imkanı veriyorlar 6 ay içerisinde.
  • @cranberry
    Minimum gösterilecek mal varlığı ne kadar.
    75,000 cad deposit istedikleri minimum değer mi. Bunu is açana kadar alamıyorsunuz değil mi.yani burdan mal varlığı gösterip yerleştikten sonra kanadaya, yan çizip ben vazgeçtim olmuyor dimi. Ne is açmayı planlıyorsunuz.ben de oraya gidince bir sure sonra is açmayı planlıyorum.tabi gidip piyasaya bakmak lazım.ben makine mühendisiyim.
    siz bu girişimcilik yoluyla ailenizle birlikte gidebiliyor musunuz yoksa sadece size mi veriyorlar yerleşme imkanını.
  • cranberry pr almadan yerlesme imkani vermiyorlar eyalet PNP basvurularinda ama yasayacagin yeri is bolgeni falan onceden secmen icin uzun sureli vize veriyorlar tum ailene tabi gelip ev tutup yerlesebilirsin ama calisma iznin yok ve saglik sistemine dahil degilsin.
  • Yatırımı hemen yapabilirim ayrıca çalışma izni veriyorlar zaten iş yeri açacağımız için mecburlar sin vermeye. sağlık çok önemli değil özel sağlık yaparım. Bu yolla 4 arkadaşım yerleşti iş yeri açtı process i iyi biliyorum. Alonso tüm aile gidebiliyoruz ben bir kağıt bekliyorum manitobadan sonra vizeye başvuracağım yaza ordayım.
  • cranberry yazi bekleme gidebilirsen simdi git ve gor manitobayı kıs nasıl olurmus.
    yaz sadece 2,5 ay geri kalan hep soguk,yani yaz seni aldatmasin,bula bula manitobayimi buldun gitsene quebec'e,ontario'ya BC veya Alberta'ya uzak dur sasketcwan,yukon veya manitoba'dan,tecrubelerim var,
  • @angarali
    bu eyaletler içinde yaşamın en ucuz olduğu ve iklimin de çok soğuk olmadığı yer neresidir. Newfoundland iyiymiş die duydum .bir de size şunu danışayım.turist olarak gelip bir is bulup work permit alabilirmiyiz veya öğrenciye çevirebilir miyiz.
  • @angaralı
    bu eyaletler içinde yaşamın en ucuz olduğu ve iklimin de çok soğuk olmadığı yer neresidir. Newfoundland iyiymiş die duydum .bir de size şunu danışayım.turist olarak gelip bir is bulup work permit alabilirmiyiz veya öğrenciye çevirebilir miyiz.
  • soğuk problem değil rusyada 5 yıl yaşadım. ayrıca erzurumluyum aslen. winnipeg bizim için uygundur. olmadı 3-4 yıl yaşar torontoya geçeriz. ben herşeye hazırlıklıyım zorluk aşmayı iyi bilen biriyim.
  • @alonso herşeyi çok kolay ve rahat bir şekilde elde etmek gibi bir hissiyat içindesin dostum. hem sıcak olacak hem ucuz olacak hem turist olarak geleceksin hem de çalışma izni verecekler. yani bu kadar kolay olsaydı 1.5 milyar çinli 1.2 milyar hintli sana bana yer bırakmazdı emin ol kanada da.
  • @angaralı isteseydim bu kadar paraya bc ye de başvururdum quebec e. manitoba seçmem karambol değil planlarım var.
  • @cranberry
    tavsiyelerin için çok tsk.ben yer sıcak olsun demedim.çok soğuk olmasın dedim.yani 8_9 ay yerde kar olan bir yer bana uymaz.ona göre uygun bir yer belirliyorum.
    Gitmeden önce tecrübeli arkadaşlardan bilgi aliyorum ki boşuna masraf yol yapıp geri gelmeyelim.
    Sizin duruma gelince başarılar dilerim.umarım planlarınızı hayata geçirirsiniz. Ben de gidersem bir süre sonra is açmayı düşünüyorum ama piyasaya bir bakmam lazım.
  • @angaralı öyle diyorsunuz ama bu yıl hiç kış yapmadı desem yeridir. 31 Derece gördük Ekim ayının sonunda! Yakışmadı yani Manitoba'ya. Kar ancak kalıcı oldu son iki-üç haftadır. Havalar bir acayip. Ama küresel iklim değişikliği diyorlar her yerde bir acayip zaten havalar.
  • Şu anda eskişehirdeyim ve -12 derece...yani türkiyede denize girmiyoruz şu anda:)
  • alonso .turist gelerek isteyen herkes kanadada kalabilir ama yolunu bileceksin ayrica hic bir yer ucuz degil ama yukarida saydigim eyaletlerde calisabilir ve iyi para yapma sansın cok
    alonso madem erzurumlu ve kararlisin
    erzurumlu ali dayi yi veys ogullarini bul winnipegde belki faydası olur
  • @angaralı
    Tecrübelerinizden faydalanmak isterim.msn verebilir misiniz.
  • @alonso meslek ne senin ?
  • @cranberry
    Makine mühendisliği. Sizin neydi.hangi alanda is planlıyorsunuz
  • @alonso şu anda görüştüğüm bir water bottling company var satmayı düşünüyorlar gelip bir görüşeceğim yatırım danışmanı ile sales revenue ları inceledikten sonra mantıklı gelirse.
  • @cranberry
    Güzel mantıklı bir is alanina benziyor. Umarım hayırlısı olur.
  • @alonso sağol kardeş herşey seninde gönlünce olsun.
  • @alonso 300 bin dolarlık yatırım gerektiriyor yıllık cirosu 380 bin dolar deniyor.net profit 140 bin civarı gözüküyor hiç fena değil. 3 yılda kendini amorti eder. eğer hesaplarda oynamamışlar ise ama sanmıyorum kanada da yapamazlar gibime geliyor.
  • @cranberry
    sizin meslek neydi.
  • @cranberry
    Rakamlar güzel.profit iyi. Yalnız gidip orada piyasaya bakmani tavsiye ederim. Ama güzel ise benziyor.sonuçta su her eve girer.
  • @cranberry
    Bu ülke soğuksa millet genelde evdedir.o zaman milletin evine girecek her is güzel kar bırakır.benim kafamda da bu doğrultuda işler var.
  • infrared isitici? UFO getirin :oP
  • @stjohns
    Millet evinde doğalgaz mi kullanıyor.para ödüyor musunuz mi doğalgaza filan.elektrik de durum nasıl.
  • elektrikle isiniyor burda herkes. mutfaktaki ocak ta elektrikli.
    oil ile tum evi isitanlar da var tabi. infrared isitici yok burda hic gormedim :)
  • elektrige para ödüyor musunuz
    oil de mi ücretli
    Ücretsiz olan kaynak var mi
  • ucretsiz olan sadece su.
    ama siz yine de israf etmeyin.
  • @alonso ben inşaat mühendisiyim.
  • @stjohns
    Suyun ücretsiz olması güzel.genelde elektrikle ısınma olduğuna göre nükleer santrallerden saglanıyordur elektrik.
    elektrik kullanım ücretleri çok pahalı mi.aylık fatura ne kadar geliyor tahmini.
    Neden soruyorum biliyor musunuz.kafamda bir is var. Suyun ücretsiz olması çok iyi.ısınmada ucuza tamamdır.
  • 2 odali bir apartman dairesinin aylik elektrik masrafi (isinma, sicak su, ocak+firin vs) kis aylarinda $150-170 dolar. yazin $60-70. mustakil evlerde daha fazladir.
  • Sn Cranberry merhabalar,

Biz 2008 yılı sonu Federal girişimci olarak başvurduk ve 2010 yılı sonunda kanada ya giriş yaptık.
  • Detaylar hakkında sorusu olan katılımcı olursa memnuniyetle yanıtlayabilirim.
  • Newfoundland, Kanada geneline birçok konuda uymayabilir, bağımsız bir coğrafyada çünkü. Isıtıma büyük ölçude doğalgaz ile sağlanıyor. BC Kanada nın en etkin hidroelektrik santrallarına sahip, yine de doğalgaz kullanımı diğerleriyle kıyaslanmaz. Kanada son derece zengin doğalgaz ve petrol yataklarına sahip. Genel olarak elektrikle ısınma pahalı.
  • @dogrusu
    Siz BC de yaşıyorsunuz sanırım. Doğalgaz aylık fatura ne kadar geliyor ortalama.
    @stjohns arkadaşın yaşadığı yer newfoundland de elektrik ile ihtiyaçlar gideriliyormus. Ada olduğu için belki öyledir.
    Yalnız BC ye göre ucuzmus sanırım yaşam.
  • @alonso
    Aylık ortalama $ 80. Atlantik kıyısındaki eyaletlerde yaşam diğerlerine göre genellikle daha ucuz. Bu, bağımsız ve yaklaşık kullanım alanı 175 m2 iki katlı bir ev için. Apartman kiracıları genellikle ısıtma, su, elektrik, kablo bedelini kira içinde ödemiş oluyorlar.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Etiketleri