New Yorkdan Kanada ogrenci vizesine basvuru ! 2012 Yeni
  • 2009 yili tecrubeleri arkadaslar tarafindan aktarilmis ancak yakin zamanda new yorkdan kanada icin ogrenci vizesine basvuran var mi ? Ben basvurmak istiyorum bilgisi olan paylasirsa cok sevinirim.
  • Siz nerede yaşıyorsunuz.su an hangi vize var size.
  • Turkiye de yasiyorum. abd turist vizesi var
  • @tagheuercarrera
    aynı durumdayız.ben bir süredir bu konuda araştırma yapıyorum. Msn adresi verebilirseniz bir ara görüşebiliriz müsaitseniz.
  • @alonso
    msn kullanmiyorum maalesef. burdan paylasalim isterseniz boylece diger arkadaslarda bu konuda az veya cok bilgi sahibi olurlar..
  • @tagheuercarrera
    Sizinle hemen hemen aynı durumdayım.bir suredir bu konuyu araştırıyorum.sagolsunlar forumdaki arkadaşlar da ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştılar.ayrıca kanadada göçmenlik ve vize işlerinde uzman birkaç avukatın da görüşlerini aldım.
    Şunu belirteyim ki bu konuda net bir durum yok.bu yolla amerikadan vize alıp kanadaya gidenler olmuş.
    Yalnız amerikadan öğrenci vizesi almanın turist vize almaya göre daha zor olacağını belirteyim.çünkü niye kendi ülkenizden başvurmadınız diyecekler.fakat turist vize almak daha kolaydır.çünkü gelmişken kanadada da birkaç yeri görüp gezmek amaclı vize başvurusunun olumsuz bir yani yok.fakat kanada içinde bu turist vizenin başka bir vizeye (öğrenci) çevrilmesi kolay değil diyorlar ama imkansız da değil.mali durumunuz önemli diyorlar.eğitiminiz boyunca masraflarınızi karşılayabilecek durumunuz olmalı.
    Bana sorarsanız amerikadan kanada için öğrenci vize de alınabilir.durumu anlatmaya bağlı.diyelim ki amerikadayken kanadada bir okulla irtibat kurdunuz ve kabul aldınız.belgelerinizi verdiniz ve soracakları soru neden ülkenizde başvuru yapmadınız olacak.siz de amerikada iken araştırmalarım sonucu karar verdim derseniz sizi bunun için geri turkiyeye göndereceklerini sanmıyorum.tabi mali durum da önemli diye düşünüyorum.
    Yalnız bu konularda net bir bilgi yok.bu şekilde vize alıp kanadaya gitmiş kişiler var.kimseden kesin olamaz veya kesin olur diye birşey duymadım.
    Aynı konu Amerika için de geçerli.Amerika içinden f1 e vize çevrimi filan.net bir durum yok.fakat çok zor diyorlar.siz belki Amerika hakkında tecrubelisinizdir. Diyelim amerikada turist olarak master başvurusu yapıp kabul aldım.vize çevirebilir miyim.yalnız şunu biliyorum turist olarak maksimum 6 ay dil okuluna filan gidilebiliyor sorun yok.
    Size sunu da belirteyim. Benim ne amerikada ne de kanadada illegal kacak durma gibi bir niyetim yok.herşeyimiz legal olsun başımız ağrımasın.
  • @alonso

Bu konuda kanada da okuyan bir arkadasim nerede konsolosluk var ise basvurabilirsiniz sorun olmaz diye bir bilgi notu gonderdi bana...ABD icinde KANADA'ya basvuru sartinin sadece ABD de yasal statu icersinde olmak gerektigi konusunda eminim, diger belirttikleriniz konusunda ise sizinle ayni fikirdeyim...

Okul transferi ile giden cok ogrenci var ancak durum soyle, ABD de yasal olarak gecerli F1 vizesi ile kanada da subesi olan bir okulda okuduklari icin transfer imkani oldukca kolay.Turist vizesi ile ABD ye gelip kanadaya ogrenci olarak gecme konusunda sizinde belirttiginiz gibi gecerli senaryo ile basvuru yapmak mantikli...Ama kesin emin oldugum durum konsolosluk oldugu icin hem buffalo da hemde new york da basvuru rahatca yapabiliriz...

ABD icin vize cevrimi konusu ise mumkun...Turist vizesini ogrenci vizesine veya tam tersi de mevcut ancak bu konuda kesin olur demek mumkun degil...Genelde 300 $veya duruma gore +100 $ daha olmak uzere yaklasik 400 $ (2012 rakamlari ile )bir mebla karsiligi okul basvurunuzdan veya vizenizin bitmesinden yaklasik 3 veya 4 ay once gecerli mazeretiniz ile basvuruyu yapiyorsunuz ...Insiyatif tamamen onlara kalmis...Burda cok garip bir ikilem var o da su ki , ornegin turist olarak geliyorsunuz ve master kabulu icin basvuru yaptiniz ve vizenizi degistirmek istiyorsunuz ...financial affidavit form dolduruyorsunuz ancak finansal durumunuz zaten iyi ise size su cevabi verebiliyorlar;

" Senin zaten finansal durumun iyi turist vizeni yakma, sen en iyisi master kabul belgeni al ve ulkende basvur" ...

Master icin genelde durum bu sekilde ama istisna olarak veredebiliyorlar ki bu sefer ABD icinde I-20 belgenle okuma hakkina sahip oldugun icin (turist vizeni ogrenci vizesine cevirdin dolayisi ile turist vizen iptal oldu ve vize yerine gecerli okuma belgesi verdiler (I-20) ...) okul arasinda turkiye donmek istediginde kesinlikle ogrenci vizesine basvurman gerekiyor ki iste o zaman Turkiye de ki ABD konsoloslugu cok sorun cikartiyor... Kisacasi ABD icin vize cevrimi konusu basli basina bir sikinti ve zorluk iceriyor !

Illegalite konusunda ise tabiri caiz ise kazin ayagi hic de gorundugu gibi degil...Isteyen gider kalir isteyen kalmaz bu tamamen kisinin hayattan isteklerine, amaclarina, ideallerine ve beklentilerine baglidir....Kanadayi bilmiyorum ancak ABD icin illegal yasamak beklentilerinizi minimum tuttugunuz ve cok ama cok sabirli oldugunuz surece sorun degil (suca karismadiginiz surece ! ) diger turlu her hangi bir beklentiniz var ise zaten basta SSN ve gecerli bir eyalat ehliyetiniz olmadigi icin her anlamda sikintidasiniz ve bunu ne kadar surdurebileceginiz ise tamamen size kalmis...

Sevgiler
  • @tagheuercarrera
    Dediklerinize katılıyorum.Amerika için vize tipi değiştirmenin çok riskli olduğunu ben de duydum. Bu şekilde girişimlerden sonra, Turkiyeye döndükten sonra bir daha omur boyu ne kişi ne de ailesinden biri amerikaya vize alamaz.
    Eğer kişi amerikada kalmayı kafaya koymuşsa zaten kalır.İstanbul kadar nüfus 15 milyon kacak var ABD de.bunların 2.5 milyonu kacak durumunda öğrenciler.herhangi bir suca karismadiklari sürece bunlara karışmıyorlar.zaten bu insanlar bu süre içinde evlenip kalıyorlar orda.
    Kanada için benim de duyduklarım aynı.new york veya buffalo dan başvurulabilir.turist veya öğrenci vize alınıp gidilebilir.mali durumun yeterli ise sorun çıkacağını sanmıyorum.ayrıca kanadada vize tipi değişikliği bence ABD ye göre daha olanaklı gözüküyor.tahminime göre ABD de turist durumunda kanadaya öğrenci vizesi başvuru sonucu %30 olumlu gibi. Aynı şekilde kanadaya turist için başvuru sonucu %70 olumlu gibi.(mali durum iyiyse)
  • @tagheuercarrera
    Şunu da eklemek istiyorum.eğer daha önce turkiyede kanada için öğrenci veya turist vize başvurusu yapıp red yiyen birinin, ABD de kanada konsoloslugundan vize alma ihtimali çok düşük olur.
  • Hicbir seyin net olmadigini gostermek icin soyle bir ornek vereyim.
    Kisi 2006-2010 arasinda ogrenci olarak kanada'da bulunuyor. burada UBC'de iki yillik bir okulda sertifika programi bitiyor. Arada 4 kez Turkiye'ye geliyor. Bunlardan birinde vizesini uzatiyor. Her sey sorunsuz. Sonra diger okullardan da dersler aliyor, hatta bir bolumde ucretli asistanlik yapiyor.
    Kisi 2010'da Turkiye'ye donuyor. Sonra Master icin, ABD'de bir okula basvuruyor. Kabul aliyor. Iki yil kadar ABD'de yasadiktan sonra Turkiye'ye donuyor. Pasaportunda Kanada, ABD, Ingiltere, Fransa, Ispanya, Almanya, Yunanistan vizeleri var.
    Kisi 2011 Aralik ayinda Kanada icin turist vizesine basvuruyor ve RED aliyor.
  • @josef
    Vize nin garantisini kimse veremez. Torpilli tanıdığı olan başka. o da çok azdır.
    Yalnız kanada Ankara büyükelçiliği öğrenci olsun turist olsun çok zor vize veriyor.
  • Bence turist vizesine red alan kisi Turkiye'de devamli calistigi bir isi olduguna ve geri donecegine yetkilileri inandiramamis, yurtdisi mezuniyetlerinden sonra geri donup kacak calisacagi varsayilmis diye dusunuyorum.
    Calisma niyeti varsa Kanada deneyimi katagorisinden basvuru yapilmali yada turistik amac daha kesin kanitlarla belgelenmeli. Calistigi yerden yazilar, otel rezervasyonlari, ucak gidis-donus biletleri vs...
  • @angie
    Ankara kanada büyükelçiliğinin uygulamalarında mantık aramamak lazım.
    @josef arkadaşın anlattığı kişinin durumu bunun için güzel bir örnek.
  • Dikkat ederseniz, kisi hem kanadada hem de abdde okuyabilecek kadar mali yeterlilige sahip, sorun ne yazik ki maddi konulara dayanmiyor, keyfi uygulamara sira disi bir ornek vermek istedim yalnizca, yoksa niyet kacak calismak asla olamaz
  • Kisi kacak calismayi dusunmuyor olabilir ama bunu vize yetkilisine anlatabilmek onemli.

Bu kisinin Turkiye'de devamli calistigi iyi bir isi varmidir ve bu is icin geri donmesi gereklimidir bence vize yetkilisi buna cok onem veriyor yasi genc olanlar icin. Belli bir yasa gelmis ve devamli calisilan is yoksa vermemekte kendi acisindan hakli. Bence bu keyfi bir uygulama degil olmasi gereken bir uygulama.

Sizin bahsettiginiz kisi ne is yapiyordu acaba ve turistik amacli seyahatinde masraflarini nasil karsilayacakti??

Sizin niyetiniz istediginiz kadar iyi olsun vize yetkilisinin telepatik gucleri yoktur aklinizdakileri okuyamaz siz durumunuzu belgelerle anlatabilmek mecburiyetindesiniz.
    Yoksa calismayan kisilerin mali durumlarini iyi gostermek icin aileden alinan paralarla hesap actirip banka cuzdanlarini bir sureligine dolu gosterebildiklerinin onlarda farkindadir.(Son cumlem size yonelik degildir, boyle yapan cok kisi oldugundan daha incelikli davraniyorlar.)
    Turist vizesi icin yasiniz gencse bankada birikmis para degil devamli kazanc getiren bir is onemli. Eger yasiniz emeklilik yasi ise o zaman bankada birikimlerinize vize verirler. Onlarinda kendilerine gore bir mantigi var sonucta.
  • Anlamadigim nokta, kanada'ya yapilan turistik vize basvurularinda ilk akla gelen dusunce, kisinin oraya gidip kacak calisacagi midir?
    Kacak calisan bir insan hangi islerde kacak calisabilir? (Pizzacilar, donerciler?)
    Kacak calisan bir kisi ayda ne kadar para kazanabilir? 1500 $?
    Kacak calisan bir kisi, yakalandigi takdirde, deport edildikten sonra bir daha kanada'ya giremeyecegini bilmemekte midir?
    Kanada'da ve Amerika'da 6 sene egitim almis bir insanin geriye donuk nasil bir pismanligi olabilir, ki simdi gitsin orada kacak calismak istesin
    Ayrica, kanada deneyimi sinifindan gocmenlige basvurabildigi halde.

Eger vize gorevlileri de sizin gibi dusunuyorlarsa, vay onlarin haline demek istiyorum.

• Niye alindiniz ki bu kadar.
    Evet yapilan turistik basvurularda eger sizi kendi ulkenize baglayan saglam bir neden yoksa ilk akla gelen kalip geri donmeyeceginiz oluyor, birde ulkenizde devamli calisacaginiz isniz yoksa, ogrencilik asamalarini gecip yetiskin olmussaniz ve masraflarinizi hala baskalari karsilayacak diye gosteriyorsaniz durum boyle. Bu forum da acilan bir cok konuda dahi turist vizesi ile gelip kalabilme yollari arayanlar var.
    Ama siz basarinizi kendiniz omuzlayip, basarisizliklari baska nedenlere dayandirmak istiyorsaniz kabul edilmeyen vize basvurularinda da vize memuru keyfine gore davraniyor demek sizin icin normal olabilir. Ama ben oyle isleyen bir Kanada sistemine inanamiyorum.
    Turistik vize basvurusu yaptiginiz ulke sizin bilmem kac yillik egitimlerinizle niye ilgilensin ki. Turist demek doviz geliri demek. Turistik gezinizi karsilayabilecek maddi yeterlilik ve geri donusunuzu saglamlastiracak kanitlar varsa onay yoksa red alirsiniz tabiki de bu mantik boyledir. Sizin de dediginiz gibi Kanada deneyimi ile gocmenlik basvurusu yapinca egitiminiz degerlendirmeye alinir turist vizesi basvurusunda degil.
  • Yukarıda verilen örnekte kişinin herhangi bir maddi problemi olmadığı belirtilmiş. Herşey tamam.fakat keyfi nedenlerle vize verilmemiş. Kanada ile kanada Ankara büyükelçiliğini ayrı tutmak gerekiyor. Böyle sacmasapan nedenlerle elcilikten vize alamamış birçok örnek var. Gözüken o ki bu ankaradaki elçiliğe has bir durum. Bunun sebebini de bilemiyorum.fakat bundan 3_5 sene önce bir olay olmuştu.basına da yansımıştı.Ankara kanada elçiliğinde bir vize görevlisi 5_10 bin dolara vize basıyordu. Sonradan fark edildi fakat çok kişi o şekilde vize bastırıp girmiş kanadaya.o vize memuru tutuklandı diye hatırlıyorum.
    Daha önce de bahsetmiştim.imaj çok önemli.bu tur olaylar oldu mu genel anlamda millete vize zorluğu olarak yansıyor.

• Bir konuya da değinmek istiyorum. Gittiğimiz ülkelerin kurallarina kanunlarına uymak gerekiyor.toplumsal kültürel ilişkiler çok önemli. Yurtdışında millet olarak güzel bir imaj birakmayinca bu herşeye yansıyor.

daha önce yunanistan italya maltaya gitmiştim.avrupada Fransa ingiltere Almanya da akrabalarım var.birçok şeyi takip edebiliyoruz. Söylediğim şeyler genel anlamda herkesi bağlamaz fakat izlenimlerim su.
    Bizim insanımız genelde içine kapanık.gittikleri yerlerin kültürüne kurallarına adapte olmak yerine kendini toplumdan izole edip farklı bir yol tutuyor.londra olsun köln olsun bu tur mahalleler çok diyorlar. Kendi tanıdıklarıma turkiyeye geldiklerinde bakıyorum. daha da geriye gitmişler.ne onlara benziyorlar ne bize arada farklı bir yol tutmuşlar.

Amerika ve kanada için bir yorum yapamam.amerikada birkaç uzak akrabam var.kanadada ise hic kimsem yok. eğer kanadaya gelirsem zaten ben ilk olacağım bu acidan.
  • Bence siz olaya abartili bir sekilde maddi acilardan bakiyorsunuz, tabii ankara'daki konsolosluk da sizin gibi ayni acilardan bakiyor olabilir: duzenli is, sigorta, maas vs.
    kisinin serbest dolasiminda belirleyici kriterler olamaz.
    Soz gelimi bu kisi bir sanatci olamaz mi. Mesela bir muzisyen, bir yazar, bir gazeteci, arastirmaci, sinema yonetmeni. O zaman nasil belgeleyecek sigorta, maas meselesini.
    Kisi film ceksin, beste yapsin, bunlari satarak sizin duzenli maas dediginiz maasin 10 katini kazansin, yine de vize alamasin.
    Dedigim gibi sorun maddi degil, yalnizca dar kafali olmalari...
  • Kisinin serbest dolasiminda belirleyici kriterler olamaz da ne demek, oluyor demek ki bazi ulkeler vize istiyor, bazi ulkeler vize vermiyor. Tabi ki de belirleyici kriterler var, hic bir ulke kendine getirisi olmayan kisiye gel benim ulkemde serbestce dolas demiyor. Gocmen alirken belli kurallar getiriyor seciyor, turist vizesinde de inceliyor, uygun gormezse red ediyor. Serbest dolasim diye birsey yok.
    Tabi ki de sanatcilar da duzenli maaslari olmamasi durumlarinda vize alabilirler ama yine de bir cok seyi belgelemek durumundalar.
    Konu olaya benim maddi acilardan bakmam degil, siz nasil farkinda olmazsiniz anlamiyorum her ulke turistik vize basvurusu yaptiginda maddi durumunu inceliyor, banka dokumlerine, maas belgelerine kadar goturuyorsun konsolosluklara. Ben degil butun dunya olaya maddi acidan bakiyor.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

Forumda yazabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Etiketleri