hidrojeoloji mühendisliği
  • kanada da bu mesleği türkiyede okuduktan sonra yapabilir miyim ücretler ne kadar acaba bilgisi olanlar biraz bahsedebilirler mi
  • cevap bekliyorum jeoloji mühendisleride yardım edebilir belki
  • Mesleginizle ilgili ozel bir bilgim yok ama kanada diger ulkelerin diplomalarini genel olarak kabul etmiyor burda denklik icin baska egitimler istiyor.
    Mesleginiz istenen meslekler arasindamidir degilse kanadaya hangi kategoriden gocebilirsiniz bunlari bi arastirin.
  • Kanada disinda bir universitenin diplomasiyla (Isterse ABD'nin Harvard'indan mezun olsun) bir muhendis, burada kendi basina "Muhendis" olarak calisamaz. Is bulup meslegiyle ilgili calismasina engel yok ama proje hazirlayip hesaplarin, cizimlerin falan altina muhendis unvaniyla adini ve imzasini koyamaz. Bizdeki "Muhendis Odalari"na benzeyen kurumlar var burada ama bizim muhendis odalari cok sembolik, buradakiler ise (Mesela British Columbia'da APEGBC - Association of Professional Engineers and Geoscientists of BC veya Alberta'da APEGGA - Association of Professional Engineers and Geoscientists of Alberta) daha otoriter, Kanada'da okumus muhendisler bile burada en az 1 yil calistiktan sonra bu kurumlara basvurup testleri falan gectikten ve P.Eng. (Professional Engineer) muhurunu aldiktan sonra muhendislik yapabiliyor. Ben ayni durumdayim, ITU Petrol'den PhD derecem var ama su an bir pipeline sirketinde Estimator (Cost Engineer) olarak calisiyorum. Bu gorev direkt olarak petrol muhendisligi olmadigindan ve herhangi bir design/calculation/reporting vesaire yukumlulugum bulunmadigindan dolayi P.Eng. muhurune simdilik ihtiyacim yok. Sizin durumunuz farkli olabilir, "Yalnizca okudugum bransta calismak istiyorum" derseniz P.Eng. muhurune ihtiyaciniz olur. Onu alabilmek icin de burada en az bir yil kadar daha ufak gorevlerde ve buradaki bir P.Eng. lisansli muhendisin kontrolu altinda calisip sonrasinda o bahsettigim professionel engineer lisansi veren kurumlara basvurmaniz gerekir.
    Iyi sanslar.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!