Kanada ( Kalifiye isçiler ve profesyonel meslek sahipleri )
  • Öncelikle Herkese Merhaba,
    Üniversite bittiğinde o zamanlar gitmeyi düşünmüştüm.Ama kalıp çalışmaya karar verdim. İş hayatında güzel noktalar geldim.Şansımı hep gitmek istediğim Kanada denemeyi düşünüyorum.Bununla ilgli araştırmalar yaptıkça bu işin bu kadar kolay olmadığına karar verdi.İzmir yaşamaktayım, sitede yazdığı gibi bende aracı bir firma ile konuştum.İş ve göçmenlik konusunda çok ılımlı konuşuyor.Firma olarak göçmenlik durumum sonuçlana kadar avukat,Orada karşılanmam,Ücretsiz dil kursları,sağlık kartı,ehliyet işlemleri,Ücretsiz ev,en önemlisi üyesi bulunduğu iş kariyer şirketlerinden iş imkanı,baktığınızda her şey çok kolay olacak gibi ama değil,firmanın bu sözlerine karşılık konsolosluk için 1050$,Avukat dosya çevrimi ve diğer işlemler için ...$ istediler oda peşin olarak.1 yıl gibi bir sürede işlemlerimin olacağını ve kesin gideceğim konusunda eğilimleri oldu benim üzerimde.

Şimdi ne dersiniz.Bu iş web sitesinde tartışma konularını okuduktan sonra bu kadar kolay olmayacağının kararını verdim.Olmaz değil,Kanada konsolosluğu web sitesinde notumu hesapladığımda 74 puanı buluyor.Tek eksiğim orda tanıdık bir aile ve dil puanım düşük olması....

Hafta ya Ankara da işlerim var.Kanada Konsolosluğuna uğramayı düşünüyorum.Bakalım...

Bu konuyla ilgili siz web sitesi yöneticilerinden ve konu ile aynı konumda olan arkadaşlarla da konuşmak isterim.

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim,
  • Eger work permit ile gelirseniz ucretsiz dil kurslarindan yararlanamazsiniz, PRdan sonra dil kurslari ucretsiz oluyor. Saglik karti dedikleri nedir anlayamadim ama work permitlede gelseniz PRda alsaniz saglik ucretsiz, fakat ilac, gozluk, dis gibi seyler sigortaya dahil degil, bazen calistiginiz firmalar bunlara ayrica sigorta yapip calisanlarina avantaj sagliyor. Ehliyetinizi sadece quebec eyaleti sinavsiz degistiriyor, diger eyaletlerde ayrica sinava girmek gerekiyor. Ucretsiz ev bana goz boyama gibi geldi!!!
    Islemleriniz 1 yil gibi bir surede olacak dedilerse muhtemelen burdaki bir firmadan size is teklifi gonderecekler ve siz buraya work permit ile geleceksiniz. Work permit gecici calisma iznidir, bi sure sonra work permitiniz biter yeniden basvurmaniz gerekir, yukarida bahsettigim gibi ucretsiz dil kurslarindan yararlanamazsiniz, ama saglik sorun olmaz. 2 yil calistiktan sonra PR basvurusu yapabilirsiniz, vatandaslik basvurusu daha sonra gelir.
    Kalifiye isci basvurulari 1 yil kadar kisa bir surede sonuclanmiyor fakat geldiginizde PR ile gelmis oluyorsunuz.
    Bana verilen is sozleri gercekci gelmiyor, benim dusunceme gore duzmece is teklifleri ile amaclari sizi buraya getirmek, sonunda calisilacak iyi bir is olacagina pek guvenmeyin derim ben. Birde benim bildigim Kanada devletide bu gocmen getiren firmalara belli bir miktar odeme yapiyor yani firma sadece sizden degil burda devletten de kazanc saglayacak ama bu her tur basvuru icin boylemidir yada sadece belli katagorilerde mi var bilmiyorum.
    Ayrica bu sitenin yoneticileri de Kanada gocmenlik isleri yapiyorlar, biz basvurdugumuzda daha bu siteyi bilmiyordum ama simdi basvuruyor olsam once onlari dusunurdum. Bana daha gercekci geliyorlar. Size cok fazla olumlu seyler gosterenlere pek inanmayin derim. Hayirlisi olsun...
  • angie düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim.Ama bir sonuc bulmam gerekiyor.Kanada konsolosluga yaptığım incelemlerde göçmenlik istenen soruların coğuna net cevap veriyorum.Kendim Ankara da Kanada Konsolosluğuna başvuru yapmayı düşünüyorum.Firmaları kullanmayı bede düşünmüyorum.Ama Kanada dan güvenilir birilerininde yardımına ihtiyacım olduğunu sanıyorum.İş konusunda azimliyim mutlaka mesleki konuda başarılı olacağımı düşünüyorum.Sadece ingilizce eksiğim var onu tamamlamak için çaba gösterecem.Yinede herşey için teşekkür ederim.
  • Kanadadan güvenilir biri!!!!
    İngilizce eksiğim var ama kendim başvuru yapacağım!!!
  • bu izmirli firmanin suyu cikmadi mi hala,
    paralari yanan arkadaslar neden dava etmedi bu sirketi anlamiyorum,
    bundan 6-8 ay once de ayni konu tartisilmisti, simdiye dek hepsinin burada olmasi gerekiyor, ama hicbirinden ses yok biz geldik, yasasin bedava kalacak yer, havaalaninda karsilama, ucretsiz dil okulu diye...
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!