torontoda college egitimi kafa karisikligi
  • merhabalar ben 1 sene kanadada yasadim.1 ay once turkiyeye geldim.Vancouver ve torontoda dil egitimi almistim ve advanced seviyesinde dil egitimimi bitirmistim.Simdi kafam cok karisik turkiyedemi okuyayim yoksa torontoya gidip oradami college okuyayim diye.Sizin dusunceleriniz nelerdir?
  • eger maddi acidan bir sikintin yoksa bence direk git torontoda oku her turlu avantajli cikarsin turkiyeye donsen bile super bir ingilizce ve diplomayla donersin ki turk diplomalarindan emin ol daha iyidir tartisilmaz.
  • yok maddi acidan herhangi bir sikintim yok ailemde canadada okumami istiyorlar ama acikcasi ben geri donmek istemiyorum biraz ama gercektende ingilizce cok lazim heryerde gecerli.O yuzden donebilirim hangi college tavsiye edersiniz?
  • O duyguyu biliyorum gercekten yada bana mi oyle oldu bilemedim bende hic donmeyi dusunmuyodum hatta 1 sene trde kaldim ve dedim artik donuyorum yok olmucak cunku burda gosterdigin performansin yarisini orda gostersen basarili olursun gibime geliyor. Okullara gelirsek toronto yu cok iyi bilmiyorum ama vancouverda soyleyebilirim , douglas college ve langara su an icin iyi okullar yada capilona university var oda olabilir mesela , meslek okulu olarakta BCIT var oda guzel okullardan hepsini tavsiye edebilirim umarim hayirlisi olur senin icin .
  • biliyorum douglas ve langara collegi bizzat ziyaret edip gordum langara gercekten genis alana yayilmis ve buyuk bir college ama dauglas cevresini sevmemistim cok homeless insanlari falan vardi bcit downtown un ordaki degilmi?acikcasi ben vancouverde okumak istemiyorum cunki istanbul vancouver arasi cok suruyor ucakla o yuzden torontoda hem daha buyuk hemde biraz daha ucuz vancouvere gore.sen nerdesin su anda?canadadami yoksa turkiyedemisin?egitimin durumun nedir?
  • @mukhu
    Siz istanbulda yaşıyorsunuz yazdıklarınizdan anladığım kadari ile. Daha önce kanadada bulunmuş biri olarak, İstanbul doğumlu ve burada yaşamış bir kişinin kanadaya alışma durumu nedir.
    Uyum durumu ve karşılaştırma yapabilir misiniz.
  • valla acikcasi kanada tam bir gocmen ulkesi yani demek istedigim dunyanin her yerinden insanlar bu ulkeye goc etmisler.Hindistanli,cini,filipinli...vs benim gittigim dil kursunun yarisindan fazlasi asyaliydi japon korea tailand ben pek alisamamistim yasam tarzlarina yani demek istedigim herkes bir grupla geziyordu arap arapla koreli koreliyle japon japonla brezilyali brezilyaliyla.Turk fazla yoktu zaten olanlarda universiteyi bitiripte geliyorlar ve calisiyorlar onlarla da pek takilmiyordum.ben alisamamistim cunku kulturleri cok degisik turkiyeye gore.
  • @mukhu
    Orda aile kurmuş türklerin yaşamları nasıl. Tanıdıklarınız varsa aire kurmuş türklerin sosyal hayatları filan nasıldı. memnunlar mıydı.
  • dostum benim kafam karisik torontoda okumakla ilgili ben burada soru soruyorum sende gelip benim sorumun ustune soru soruyorsun git kendine bir konu basligi ac ben nereden bileyim orda aile kurmus turkleri
  • @mukhu
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
    Başarılar.
  • ben vancouverdayken bi tane turk restaurantina gitmistim adamlar gocmen olarak kanadaya gelmislerdi biraz sohbet etmistim cocugu falanda vardi 14 yaslarinda onunla biraz konusmutum gayet memnundu hayatindan aileside tabikide
  • mukhu eger para sorunun yoksa tabii ki Kanada'da oku, buradan edindigin herhangi bir diploma bile seni Turkiye'de iyi yerlere getirebilir cunku yurt disindan alinmis diplomalara cok onem veriyorlar.
  • Dünyanın en yaşanabilir listesinde 3 şehri olan bir ülkeden bahsediyoruz lütfen arkadaşlar, senin şuan bunları yazmakla zaman geçirmen bile kayıp uçakta olman lazımdı:))
  • @andacyildirim kanadaya gittinmi hic?
  • 2010'dan beri 2yıldır Amerika'da yaşıyordum, 4 aydırda Toronto'da yaşıyorum?
  • mrb andacyildirim.. 2 yil amerikada kaldim diyorsun neden kanadaya geldin ? bende vancouverdan amerikaya gitmeyi dusunuyorum belkide ? orda green card almak ve yasamak daha mi zor ?
  • Dilara merhabalar, ilk sorundan cevaplayarak gidiyorum neden Kanada'ya geldim öncelikle şunu belirteyim Amerika'da her şey ama her şey çok güzeldi hiç bir sorun yada kötü bir şey olmadı, ben New York-New Jersey'de toplamda 1 yıl, Pennsylvania'da 6ay, Miami'de 6ay kaldım onun dışında gittiğim eyaletleri kısa yazıyorum yazı uzamasın, MA-RI-CT-NY-NJ-PA-DE-VA-MD-AL-GA-FL hepsinde 2-3gün kaldım şöyle diyebilirim Amerikanın her yeri Amerika arkadaşlar kötü denilebilecek bir eyaleti bile yok ama benim favorim Miami'dir eğer sende gidicem diyorsan kesinlikle Miami derim, New York'u hep benzetiyorum Istanbul istiklal caddesi gibi kalabalık ve turistik hali sadece, ve bana gelelim, ben Türkiye'de Marmara Üniversitesi Turizm ve Otel Yöneticiliği bölümü okuyordum okuldan 2 ders bırakıp gitmiştim Amerika'ya ve geri dönüp 1ay içinde dersleri verdim ve mezun oldum bundan 5 ay önce sonra tekrar tabi Amerika'ya gidecektim ama sonra bir kaç arkadaşımın tavsiyesi ve her ortamda Kanada başka arkadaş Kanada başka diyenleri de kulak arkası etmeden fikrimi değiştirerek Kanada'ya gelme kararı aldım bide burayı görelim diye ve şuan sorarsanız harbiden diyorum iyiki gelmişim onu bunu kimseyi bilmem ben kendi fikrimi söylerim burası gerçekten farklı, Amerika bir tarafta o ayrı kesinlikle kimse kötüleyemez hiç kimse Türkiye'den belki 100yıl ilerde bütün ülke olarak zaten o yüzden Amerika bütün dünya insanları orda yaşamak istiyor ama dipnot Kanada'yı görmeden diyorum ve daha fazla uzatmıyorum:))
  • Son soruna cevap vermemişim özür dilerim, greencard demiyelim ona çünkü GC sadece Amerika'da ona PR diyelim, bence PR almak ve Amerika'nın ya da Kanada'nın vatandaşı olmak konusunda ikisi de hemen hemen aynı 5yıl sürüyor vatandaş olmak hatta Avustralya'da aynı belgeleri zamanında teslim edersen süreleri geçirmezsen en erken 5 yıl sonra 3ülkeninde vatandaşı olabilirsin:) zorluk bakımından dersen bence Kanada standartları çok yüksek, bir kere alınan paralar feci farklı işe göre mesleğe göre değişir ama en basitinden arz-talep üzerinden bile gitsen sonuç ortada Amerika nüfusu son sayımda 308milyon, kaçaklarla 700milyon telafuz ediliyor, Kanada'ya bak 33milyon ne kadar az insan o kadar çok para, bunu hep derdim derdim ve gördüm ki doğruymuş:)
  • t.ederim andacyildirim. suan cok kararsizim bende ne yapmam gerektigi konusunda.. ama torontoya gelmek istiyorum orayi gormeden amerikaya gecis yapmam. 4 aydir ordasin is ve ev konusunda zorluk cektin mi ? bende gelmeyi dusunuyorumda bu iki konu korkutuyor beni, heleki ev bulma durumu ? ev konusunda bana yardim edermisin ? edersen msn vererim yada sen versen ??
  • andacyildirim: "308milyon, kaçaklarla 700milyon telafuz ediliyor"
    Epeyce abartmışlar. A.B.D'deki kaçak yabancı sayısı 11-12 milyon civarında tahmin ediliyor (http://www.illegalimmigrationstatistics.org/).
  • Andacyıldırım Amerikayı kimse kötüleyemez de demiş. O zaman ben de biraz öveyim cennet ülkeyi. Aşağıdaki bilgiler F.B.I'ın sitesinden:
    Nationwide, law enforcement made an estimated 13,120,947 arrests (except traffic violations) in 2010. Of these arrests, 552,077 were for violent crimes and 1,643,962 were for property crimes.
    The highest number of arrests were for drug abuse violations (estimated at 1,638,846 arrests), driving under the influence (estimated at 1,412,223), and larceny-theft (estimated at 1,271,410).
    The estimated arrest rate for the United States in 2010 was 4,257.6 arrests per 100,000 inhabitants. The arrest rate for violent crime (including murder and nonnegligent manslaughter, forcible rape, robbery, and aggravated assault) was 179.2 per 100,000 inhabitants, and the arrest rate for property crime (burglary, larceny-theft, motor vehicle theft, and arson) was 538.5 per 100,000 inhabitants.

Bir de bazı kişisel deneyimlerimi paylaşayayım. Amerika'da üniversiteye gittiğim ilk gün bana verilen broşürde birisi bana tecavüze kalkışırsa direnmemem gerektiği ve tecavüzden sonra ne yapmam gerektiği anlatılıyordu. Pizza şoförlüğü yaparken her hafta en az bir arkadaşım soyulurdu. Ayrıca güvenlik sorunu nedeniyle dağıtım yapmadığımız semtler de vardı. Dikkatli olmakta yarar var. Hiç bir yer cennet değil ve zaman kötü. Türkiye ile 100 yıl fark var ifadesi de bence yanlış.
  • kanada kötü, amerika kötü, bir gün sonra biri çıkar ingiltere çok yağmurlu, avustralyada çok köpek balığı varmış wombat'lar evlere giriyormuş yahu ne yapalım o zaman mars'a gitmek lazım ne dersiniz? Amerika'ya kötüleyen biri karşıma çıkarsa ben sadece dinler ve geçerim senin dediğin tecavüz olayını hadi bi yap bakalım birisine de göriyim daha önce üniversite okudum diyorsun amerikada yahu 5yıllık sevgilinin kolunu bile sıksan polis alıp götürüyor seni, ne tecavüzünden bahsediyorsun, valla ben harlem'de bile eve çıktım 2metrelik zencilerin sokağındada yaşadım hiçbir olumsuzluk görmedim, herkes kendi halinde herkes kendi derdinde, bu foruma insanlara yardımcı olmak için kayıt oldum ama görüyorumki yardımdan çok insanlara tenkit ve gereksiz bir polemik ortamı var bırakın arkadaşlar beğenmiyorsanız bu forumda ne işiniz var ne amerikaya gelin ne kanadaya size çok meraklı gibi durmuyorlar değil mi? ama şunuda artık aşın yok amerika öyleymiş kanada berbatmış yahu bırakın bu işleri ilkokuldaydı o türkiye dünyanın en güzel yeri yok jeopolitik açıdan çok önemli, yok ülkede 4 mevsim yaşanıyor yahu Amerika'da yılda 34 mevsim yaşanıyor kimse kendini kandırmasın kabul edelim adamlar bizi aşmış uçmuş gitmiş düşünmemiz gereken bizim neler yapacağımız nasıl onlara yetişeceğimiz ama yok öyle birşey giydiğin kot levis, taktığın gözlük rayban, yediğin yemek burger, benzin ithal, doğalgaz ithal, satılan barajlar, satılan devlet kurumları böyle satılmaya devam ettiği sürece kimse kendini kandırmasın amerika'nın sömürgesi olmaya ilelebet devam edersin.. etmek zorundasın çünkü elin kolun bağlı söz hakkın bile yok dostum..
  • Yasadiginiz bolgeye gore degisiyor amerikada da, canadada da, turkiyede de guvenligin sorun oldugu bolgeler var. Ama benimde kisisel gorus ve deneyimime gore Amerikada(LA de yasadim) guvenlik daha sorunlu fakat ben Turkiyede de(izmirde yasiyordum) gece canimin istedigi gibi dolasamazdim, uni. yillarimda aksam ustu okul donusu eve giderken satasan laf atan cok olmustur(Istanbulu dusunemiyorum daha da sorunlu bence) Yine kisisel gorusum ben en rahat Canada diye dusunuyorum(Vancouverda yasiyorum)
  • andacyıldırım arkadaş önce sakin olmanı öneririm. Çok gerginsin yahu.

1. Ben Amerika kötü demedim, cennet değil diyerek güvenlik konusunu örnek verdim. Dikkat edersen devletin resmi sitesinden suç istatistikleri verdim (http://www.fbi.gov/about-us/cjis/ucr/crime-in-the-u.s/2010/crime-in-the-u.s.-2010). Adamlar hayal mi görüyor dersin? Bu durumda benim sözlerimi çürütmenin yolu F.B.I'ın istatistikleri yanlıştır, doğrusu falanca belgelerdedir diye bana bunları sunmandır.
    2. Amerika ile ilgili başka sorunlar da sayabilirim. Örneğin sağlık hizmetlerinin felaket durumda olduğunu Başkan kendisi söylüyor. Reform yapmaya çalışıyor. Özellikle ilk ve ortaöğretimdeki durumun vahim olduğunu yine kendileri söylüyorlar. Aile sistemi çökmüş durumda çocukların üçte ikisi evlilik dışı doğuyor. Bunlar benim kişisel görüşlerim değil adamların kendi istatistikleri. Sanırım sen olaya turizmci açısından bakıyorsun. Eğer öyleyse sana katılırım turistik açıdan gerçekten söylenecek laf yok.
    3. Kimseye Kanada'ya ya da Tanzanya'ya gelin ya da gelmeyin demem çünkü herkesin koşullarının ve beklentilerinin farklı olduğunun bilincindeyim.
    4. Amerikayı beğenmiyorsam bu forumda ne işim var sorusunu ciddiye almayayım istersen. Ayrıca ben bir yere gelmiyorum. Kanada'dayım zaten.
    5. Amerika, Türkiye ya da Kanada karşılaştırması da yapmadım dikkat edersen. Sadece Amerika ile Türkiye arasında 100 yıl fark var demeni abartılı buldum.
    6. Tekrar sakin olmanı öneriyorum. Biz hasım değiliz sadece bilgi ve izlenimlerimizi paylaşıyoruz. Örneğin "300 milyonluk ülkede 400 milyon kaçak olduğuna inanan, dört ayda Kanada uzmanı olan bu arkadaşın söylediklerine çok da itibar etmemek lazım" deseydim alınmakta, kızmakta haklı olurdun ama ben öyle yapmadım sadece konuyla ilgili bazı bilgilerimi paylaştım.
  • tarhancım ben gergin değilim öyle gözüküyorsam kusuruma bakmayın, kolay kolay sinirlenmem rahat adamımdır, ama asıl yanlış anlaşılan konu burası kanadayla ilgili olan bir site olduğu için ve bende bir kaç mesaj önce kanadayla ilgili birşey anlatırken arada amerikayada değindim ve kanada gayet güzel demeden önce amerikayı kötülemiş gibi olmamak için amerikayı zaten kötüleyemem haşa ama canada better than america dedim ve onun üstüne sadece onu belirtmek için yazdığım şey yüzünden farkındaysan konu nerelere geldi bence gerek yok kapatalım amerika konusunu eğer istersen 10 yıl daha konuşurum amerikayla ilgili fikirlerimi ama burda yapmayalım başka bi platformda belki Toronto'da belki Vancover'da Tim Hortons'a oturup bi kahve eşliğinde uzun uzun muhabbet ederiz dostum.. şimdilik konumuz kanada olsun ve kal sağlıcakla ben yarın montreal'e gidiyorum hatta montreal-ottawa-Quebec turundan sonra 4-5gün sonra buradayım kalın sağlıcakla..
  • konuyu nereden nereye getirdiniz.Allah razi olsun
  • iyi yolculuklar.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!