Vancouver'da staj ve yaşam masrafları
  • Merhaba,
    Türkiye'de işletme üzerine lisans ve marketing üzerine de yüksek lisans eğitimlerimi tamamladım. Vancouver'da eğitim alanım ile alakalı şirketlerde staj yapmak istiyorum. Araştırmalarım ve danışmanlık şirketleri ile görüşmelerimden çıkardığım sonuç bu stajı büyük ihtimalle maaşsız olarak gerçekleştirme şansım daha yüksek. 6 aylık business english üzerine dil okulu ve daha sonraki 6 aylık periyodta ise bir şirkette yarım günlük maaşsız staj gibi programlar var. Benim ancak bu programın ve ilk bir, iki aylık yaşam masraflarımı karşılayacak kadar bütçem var. Kanada'da ve özellikle Vancouver'da yaşayanlardan yardım almak istediğim konu benim bu program süresince bir part time iş bulabilme şansım olabilir mi ? Ve bu part time çalışma ile oradaki aylık yaşam masraflarımı (kira+ulaşım+yiyecek masrafları vb.) karşılayabilir miyim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • Vizenizde calisma izniniz olmayacaksa belki bazi yerler sizi garson vb. gibi meslekler icin alabilirler ama kacak calisacaginiz icin dusuk ucret verirler, yine calisma izni olmadan zor is bulmak yakalanirsa sizi calistirana buyuk cezalar var sizde sinir disi edilirsiniz. Buyuk cezalardan dolayi pek izinsiz calistirmaya yanasan olmuyor, belki orda burda tanidiklar, es dost varsa onlar sayesinde is bulabilenler oluyor ama vizenizde calisma iznide olacaksa is bulmak daha kolay (ben sunu-bunu yapmam gibi ayrimlariniz yoksa). BC yasalarina gore en dusuk saat ucreti 8bucuk dolar, bunun altinda yasal calisana bi odeme yapamazlar. Ayni zamanda Vancouver pahali bir sehir, ozellikle ev kiralari oldukca yuksek. Ama aile yaninda bi odada kalabilir, yada ev arkadaslari ile yasayabilir ve isteklerinizi de sinirli tutarsaniz pekalada yasayabilirsiniz.
    Yazinizi okuduktan sonra benim size asil soylemek istedigim 6ay okul+6 ay staj dusunuyorsunuz ve bu ucretsiz staj olacak yani toplam 12 ay Canada da kalma istegi ile vize basvurusu yapacaksiniz bu durumda sizden bu 12 aylik surede yasam ve dil okulu masraflarinizi karsilayabileceginize dair kanitlar isteyecekler. Fakat siz ilk bi kac ayi karsilayacak butcem var diyorsunuz eger bankada yeterli miktar gosteremezseniz yada masraflariniza sponsor olabilecek bir yakininiz yoksa vizeye onay alamazsiniz.
    Aylik ulasim icin kartlar var sanirim 100 kusur dolar 1 aylik. Kiralar ise 300'e de oda bulabilrsiniz ama dusuk bir ihtimal ve kotu olur, 500-600e ortalama bir yer bulma ihtimaliniz var. Aylik yiyecek bilemiyorum ne kadar tutar, nerde yediginize ve ne yediginize bagli.
  • Öncelikle yardımcı olduğun için teşekkürler Angie. Bankada gösterilecek para miktarı konusunda bir sıkıntım yok. Akraba ve bir dostumdan kısa süreliğine o bütçeyi gösterecek kadar borç alacağım. Vizeyi aldıktan sonra hemen geri ödemeyi düşünüyorum. İş konusunda herhangi bir ayrımım olmaz fakat çalışma iznim olacak mı henüz bilmiyorum. Work and study programı ile Vancouver'a geleceğim. (Umarım bir aksilik çıkmaz tabiiki :) ) Anladığım kadarıyla aşağı yukarı 1000-1250 dolar bir masrafım olacak bir aylık. Çalışma iznim olursa ve iş bulabilirsem de geçinebilirim gibi. Tekrar teşekkürler bilgilendirmen için.
  • programin adi work and study ise calisma iznin olacak ama vizede belirli bi tarih belirtip su tarihler arasinda calisabilir yazisi varmi bilmiyorum.
  • yorumlarin bazilarini okudum.. ben vancouverdeyim burasi ne pahali ne ucuz bi yer normal yani.. staj olarak ise ben sw-1 vizesi ile geldim suan restrnt calisyorum maasli. isletme mezunuyum eger maasiz isteyen icin alaninda is bulunabilir ama gercekten dili iyi olursa.. bunu disinda suan kaldigim ev kiralik oda kiralama east van zone 1 ve merkeze 2 yol ile gidilebiliniyor. ev pek iyi degil ama 300dolar ve burda asla bulamazsiniz esyali boyle 450 asagisinda.. bende 2 ay daha burda sonra maddi duruma gore degistircem tabi okulu gorede.. ben devlet yurdunda kaldim herseyi yasadim diyen 800 dolar homestay yerine burda kalsin sonra kendiniz gorup degistirin boyle bir yardim edebilirm. baska sorularida cevaplarim yazarsaniz bildigim kadariyla..
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!