İşletme Lisans Eğ. için 12K/yıl.civari ekli Okul Listemize yapacağınız önerilere teşekkür ederiz.
  • Merhaba,

Oğlum ortalama(çok zor okulları da düşünmüyoruz:) bir öğrenci olduğundan ortalaması da yükselsin diye yabancı dil (Alm.-İng. 2.dil) bölümünde okuyor.2014 Eylül döneminde İşletme Lisans eğitimi için 12K/yıl.civari okul arıyoruz.Toronto'da 5 ay kaldığımdan tercihimiz yaşam giderlerini de düşünerek mümkün mertebe Doğu eyaletleri. Sitenizdeki bilgilerden(çok teşekkür ederiz) ve bir rankingden de yararlanarak aşağıdaki listeyi hazırladım. Planımız önereceğiniz 10-15 Üni'ye başvurmak ve umarız kabul gelen 2-3 okuldan birini bu doğrultuda tercih etmek.Ricalarımız: A) Dubber Bey'in UPEl'den mezun olup iş de bulmuş olmasına ve diger yorumlara bakarak hedefe UPEI'yi koyup 100 üzerinden 85 versek diğerlerine kaç verirsiniz?...B) Listeye eklenecek (çıkartılacak) benzer fiatlı ve iyi üni.(100 üzerinden not vererek)ler hangileri olabilir?

Mesela stjohns Bey'in Iceberg Alley videosu'na bakıp N.F.land'a çarpılmamak mümkün değil.Ekli yoruma da bakınca (Mem.Uni.Amerika kıtasının en iyi üniversitelerinden biridir.Daima ilk 10, ilk 15 in içindedir.Özellikle fen ve mühendislik fakültelerinde dünya çapında tanınmış, ünlü profesörler barındırır.Bahsettiğim fakültelerden lisans derecesi alabilmek,yani mezun olmak çok zordur.Ama mezun olduğunuzda da diplomanızı tanımayacak ülke yoktur.) Mem. Uni. bana çok cazip görünüyor ise de İşletmesinin ne kadar itibarlı olduğunu stjohns Bey teyit etmeden kesin bilemiyorum...(İşletmesi de çok çok zorsa başka okullara yönelme önerisini de gözardı etmeyiz.Bizim çocuk OSS'ye girse 200.000.ci olur(fikir vermek için))
    Okul takımı ve dışarıda basket oynuyor.Not ortalaması 75-80/100 (4/5) olur diye ümit ediyoruz.

En son hedef de Uni. sonrası Can.Exp.Class başvurusu.Her tür ilave bilgi için teşekkür eder iyi günler dileriz.Saygılarımızla,

Rank İsletme Lisans Eğ.Veren Universite...........Yillik CND........ Eyalet
    25 UNB - University of New Brunswick..........14000........ N.Brunswick
    23 Memorial University of Newfoundland.......8600..... N.Foundland
    51 UPEI(Dubber B.) .....................................12000......... P.E.I.
    20 The University of Manitoba(kik Hn.)..........12000.........Manitoba
    29 The University of Winnipeg.......................11000.........Manitoba
    42 Acadia University......................................14000.........Nova Scotia
    21 Dalhousie University.................................15000 .........Nova Scotia
    71 Cape Breton University.............................. 5000(Hata!)...Nova Scotia
  • Ocan Bey@ epeydir yazmiyordum burda, adim gectigi icin ama size bilgi amacli ama 6 senede gorduklerimi ve yasadiklarimi yazayim universiteler hakkinda.
    Isletme fakultelerinde master bolumleri cok fark ediyor, yani bir McGillin, UBC'nin ,Queens Universitesinin yada York Universitesinin isletme masterini yaparsa oglunuz, cok rahatlikla is bulabilir, bu universitelerin Master programlari cok gecerli.

Lisan bolumune gelince, gordugum kadariyla, yada universitedeki hocalarla gorustugumde, isletme lisans bolumleri arasinda fazla fark yok diyorlardi Kanadada.
    Zaten ben isletme ile basladim, ama sonra bolum degistirip ekonomiye gectim ordan mezun oldum.

Simdi size asagida bir link verecem, Kanada'da cok gecerli bir ranking bu, hersene Mcleans magazin tarafindan yapilir orda primarily undergraduate universiteleri icin ranking var ona bakarsiniz size bir yol cizebilir.

http://oncampus.macleans.ca/education/2011/10/26/macleans-2011-university-rankings-2/

West tarafindaki universiteleri fazla bilmedigim icin, size
    Mount Allison, Memorial, UPEI veya Acadia universitesini tavsiye ederim, hepsini gittim gezdim gordum, arkadaslarimda vardi bazilarinda, ama tabiki oglunuz girebilse, Dalhouse universitesini gozum kapali tavsiye ederdim Halifax'da yada McGill Montrealde ama bu ikisine girmek zor.

Oglunuz benim yaptigim gibi yapabilir, arts and science'a basvurur ordan kabul alinca, isletme fakultesine kolayca gecebilir. Ben oyle yapmistim, arts and science' dan kabul aldim, sonra Business facultesine gectim, sonra yine arts and science' a gectim ((::

Mount Allison veya UPEI hakkinda sorunuz olursa yardim ederim size, ikiside bana yakin. Ayriyeten UPEIa girmek oyle zor degil, ozellikle fen ve edebiyat fakultesine basvurursaniz, ayrica universitede iyi bir universitedeydi. Ama tabiki kucuk bir yer, 3 tane turk aile var PEIda, belki oglunuz daha rahat eder turk arkadaslarin oldugu bir universitede.
    bir sorunuz olursa email atabilirsiniz bana bu iki universite hakkinda:monctonkanada@hotmail.com
    size bol sans,
  • Sayin Dubber Bey,

Hayatınızın bir parçası olan asla recycle edemeyeceğiniz zamanınızı ayırarak paylaştığınız çok değerli yorumlar ve iyi dilekleriniz için size( ve vasıtanız ile siteye emek verenlere) çok teşekkür ederiz. Özelden rahatsız etmemeye çalışacağım. Önerilerinizi ve verdiğiniz linkten bizim hedef fiat grubunda olanları sıraladım.Gelecek ilave yorumlarla Max.16K/yıl. -Doğu/Orta(batı) ağırlıklı 20 kadar okula ait bu liste

herkesin işine yarar sanırım: BİZİM GİREBİLECEKLERİMİZ(Tavsiye/fiata göre not verildi)
    Rank.......16K max. İşletme Lisans Feb.12......Yillik CND......Eyalet..............Min.Not Ort.
    Dbr85......Memorial Uni.of Newfoundland..........8600........N.Foundland.............70
    Dbr84......UPEI(Dubber Bey Ekonomi Mez.).......12000.........P.E.I.................3(min.)4 or 5
    Dbr83......Acadia University..............................14000.........Nova Scotia..............70
    Dbr82.......St. Francis Xavier............................13000.........Nova Scotia .......
    Dbr81......Cape Breton University.....................14000 .......Nova Scotia.
    Dbr81......Saint Mary’s.....................................14200.......Nova Scotia.............60 min.

TALEBİ FAZLA OLAN UNI'LER(Olsadükkanbizim ama muhtemelen bize hayal)
    Dbr90......Dalhousie University........................15000........Nova Scotia...............80
    Ocan92.....York...............................................16000.......Ontario........Olsadükkanbizim
    Dbr87.......Mount Allison University..................18000.........N.Brunswick............
    Dbr95.......McGill University..............................................Quebeck......Biz giremeyiz:(

CEVAP BEKLENEN UNİ'LER(oncampus üstteli link:primarily undergraduate universiteler)
    ...............The University of Winnipeg...............11000........Manitoba ........
    4.............. Lethbridge.....................................12000........Alberta..........superior grades
    ................The Uni.of Manitoba(kik Hn.Grad.)...12000........Manitoba..............
    1...............Mount Allison.................................14110........N.Brunswick
    ................Uni.of New Brunswick.....................14000 .......N.Brunswick.............80
    15.... ........Brandon.........................................14000........Manitoba

Dalhousie/York 1.tercih olarak düşünüyoruz ama not ortalaması nedeni ile zor:(...Aslında gönlümüzde Kınalı& Burgaz misali UPEI&Memorial var.Halifax (deniz, Avrupai mimari, sevecen insanlar-2004) da kabulümüz.50 yıldır İstanbul'un kalabalığından o kadar bıktık ki sakin bir yer rehab. olacak.Nekka Native Born Canadian okka İngilizce de cabası:)

İlk düşünülen Bölümü değiştirme Sab.Uni.'de %50 imiş! (18-20 yaş düşünce farkı?) Bölüm değiştirme önerisi için de teşekkürler.Mutlu olabileceği ve geçerli her meslek olabilir.

Not: Çok iyi öğrenciler için bir tanıdığın yorumları:(2009-York İsl.Derece ile Mezun)Eger tercihiniz York olursa, Engineering ve Business bolumleri iyi. York u tavsiye ederim cunku kampus hayatinin sonuna kadar tadina vardim ben.Kampus pub lari, partiler, ogrenci org.lari, restoranlari, yurtlariyla herseyini yasadim ve cok guzel bir 4 sene gecirdim burada. Hem egitim hem eglence acisindan iyi bir okul bence.

U of T de kampus havasi pek yasanmiyor maalesef. 5-6 tane arkadasim var orda okuyan, okul binalari sehrin icinde cesitli yerlere serpistirilmis oldugu icin Yorktaki gibi bir butunluk,bir universite hayati yok. Avantaji tam sehrin icinde olmasi... Tabi goreceli bir durum aslinda. Benim icin bu bir dezavantaj cunku sehrin icinde olsa okulum ben ders calisamazdim,konsantre olamazdim. York'ta haftaici universite hayati, haftasonu downtown hayatiyla dengeleyebildim herseyi. O yuzden insandan insana degisecek bir tercih. U of T'nun Commerce, Political Science ve Engineering bolumleri iyi. 

Ryersonla ilgili acikcasi pek bir bilgim yok ama Media bolumu iyi diye duydum. Buyuyen bir okul, birkac tane yeni bina aldilar, fakulteler kuruyorlar. Yine sehrin icinde bir okul, U of T ve ya York kadar buyuk degil asla. 
  • Ocan bey, Eski okudum okul diye demiyorum ama UPEI'e giderse oglunuz pismanlik duymassiniz. Mount Allison'da cok iyi universite onuda tavsiye etmistim, ama Sackville'de universite ve Sackville cok kucuk bir yer. Ama tabiki Moncton 30 dakika mesafede.
    Siz oglunuzlami geleceksiniz Kanadaya? yoksa oglunuz yalnizmi gelecek?
    Eger oglunuz yapabilirse computer science okusun derdim, Kanadada kalmayi dusunurse cok kolay is bulurdu oglunuz, businessin ismi iyi geliyor ama Kanada'da cok business mezunu var Turkiyede oldugu gibi, ancak business okuduktan sonra MBA yaparsa tamam derim.
    Native born istiyorsaniz, UPEI, Mount Allison, Cape Breton veya Nova Scotia'daki bir universite olabilir. Halifax iyi bir sehir, Halifax'da bir universite olursa, Bedford'da yasamanizi tavsiye edebilirdim.
    Dalhouse'a girmek zor zaten oraya girmek icin epey competition var.

• Sayın Dubber Bey,
    Verdiğiniz linktekileri de ekleyerek kısa listeyi sizin yönergelerle puanladım.Listemizin başında UPEI var(Mem. fiatı ile 1 puan fazla alıyor:).Tercihen ilk 6- bilgi (ilave okul)gelirse alttaki 6 okuldan birisine kabul edilmeye çalışacağız.Vize alabilir isem ben de gidecegim. Halifax olursa Bedford'u yazdim. Cok tesekkurler.(Bir tek(ozel degil ise) UPEI olursa her gun 125 km. kokarca kokulu yolda seyahatinizin nedenini anlayamamistim?)

BOLUM: Sitedeki konuları okumadan, defalarca yazılmış şeyleri anlamsız cümlelerle yazıp buraya ZAMAN=EMEK harcayanların işten ayırdıkları zamanı çalarak sürekli yardım edenleri delirtmektense 2008'den beri tuttuğum notları incelediğimden hemen cevap yazamadım...Comp.Science'ın derslerini araştırıp oğlumla da paylaştım.Oglum da sicak bakti.( İlaveten Ekonomi & Com.Sci. beraber Major buldum Mem.da,cift anadal gibi. İyi bir tercih olur mu?
    (http://www.mun.ca/regoff/calendar/sectionNo=SCI-2625#SCI-0453..5.2.4 Computer Science and Economics Joint Major (B.Sc. Only) ) [ İyi bir alternatif ise biz de Athabasca Fıstıklı lokum Fak.'nde Math. sorununu halletmeyi planliyoruz:)) ] ... ''Sade Comp.Sci.'' daha iyi derseniz ona yöneliriz...

Comp. Sci. onerisi icin cok tesekkur ederiz. Onu basa koyduk. (Isletme MBA ile cok zaman alir.2. tercih olsun).
    1) Comp. Sci. ........( veya Ekonomi&Com.Sci.???)
    2) Isletme(/Uluslar arasi Isl.)+MBA.

Bunlarin disinda bize buradan cazip gelen meslekleri siraladik. Planimiz Kanada'da gecerli meslek icin Uni.(College:plan B) bitirip 3 yil calisma izni alip 1 yil calisip ''Can.Exp.Class Per.Res.'' başvurusu yapmak. Arastirma icin 1 yil zamanimiz var. Alttaki mesleklerin Kanada'da gecerliligi(&veya alternatifler) icin her turlu oneriye tesekkur ederiz. Bunlar baska basligin konusu ise kusura bakmayın: siler, baska basliga tasirim. Saygilarimizla.

3) Uni. Ogr. uyesi.(Onerilen/gecerli bolumler?)...Almanca nasil?(11 yildir okuyor???)
    4) Beden Eg.(basket Koc)
    5) Mimarlik.
    6) Comp. Sci.(Ogretmenligi/Uni'de kalma)
    7) Bilg. Animasyonu
  • benim ev uzakti o zaman okula, o yuzden oyle nasip oldu, evliydim o zaman.
    Dedigim gibi computer science okuyabilirse, ama dersleri epey zordur, hep matematik ile ilgili seyler vardir, onu okumasini tavsiye ederim, is bulmasi zor olmaz, hele UPEI'da okursa, PEI'da cok kolay is bulur, hatta bir tane turk bile var orda universiteyi bitirmis, PEI'da bir firmada calisiyor computer science olarak.
    Eger oglunuz ve siz Kanada'da kalmak istiyorsaniz, computer science, business veya ekonomiyi falan dusunmeyin ama dedigim gibi zor.
    Cift anadalda iyi ama tabiki,cift diplomadan zarar gelmez.
    Bu ulkede herkes business mezunu, bu yuzden bana kalirsa hic business ile ugrasmayin, eger MBA yapmassa oglunuz.
    Mimarlik'da iyi.
    Ama benim favorim computer science, eger birgun oglunuz giderse bana hak verirsiniz.
Kanadam.com'a danışın!
24 saat içinde yanıt alın

Merhaba, Yabancı!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!