Merhabalar. Sitenizi yeni farkettim ve baya ihtiyacim vardi. Yanliz kanadali ile evlilik ile ilgili bazi sorularima cevap bulamadim. 3 sene kadar kanadada yasadim ve bazi nedenlerden dolayi turkiyeye geri donmek zorunda kaldim. Turkiyeye gelmeme yakin bir bayanla tanistim, Bir kac ay birlikteligimiz oldu. ve beni tekrar oraya cagiriyor ve aslinda bende kanadaya geri donmek istiyorum ve evlenmek istiyorum. Kanadadan doneli 1.5 sene oldu. Sorularim sunlar,
1. Turist vizesi ile kanadaya gitmem kolaymi yoksa zorluk cikartirlarmi ( dil egitimi icin gitmistim 3 sene kaldim ve geri dondum bu sizce etkin rol oynarmi basvurumda , orada kalmiyacagimi ispatlamis oldum neticesinde + olarak bir firmaya ortagim)
2. Eger turist vizesi ile kanadaya gidip orada evlenip islemleri turkiyede beklemek mi yoksa orada evlenip kanada icindemi beklemekmi mantikli. Aslinda birde 3. secenek var ,turkiyede evlenip onun kanadaya donup benim turkiyede beklemem mi daha mantikli.
3. Evlenecegim kisinin bana sponsor olabilmesi icin bildigim kadari ile calisiyor olmasi, gerekiyor. fakat ne kadar kazanci olmasi gerekiyor, ve baska hangi kriterler araniyor sponsor olacak kiside.
Umarim cok daginik olmamistir sorular simdiden tesekkur ediyorum.
Bir firmaya ortagim demissiniz bu bir canada firmasi mi? Eger oyle ise is gorusmeleri sebebi ile Canada'ya giris cikislarinizda sorun olmaz, vize basvurunuzuda bu sebeple yapabilirsiniz ziyaretci vizesi alirsiniz. Fakat calisma izniniz olmaz sadece is gorusmeleri amaci ile giris cikis yapmanizda kolaylik olur. Firma duzgun isleyen kar eden bi firma ise 10 yila kadar vize alabilirsiniz. Ziyaretci olarak girip orda evlenirseniz sanirim 6 aya kadar sponsorluk basvurusu tamamlanir(6 ay ulke icinde ziyaretci vizesi ile kalabileceginizden). Eger sizin kendi geciminizi saglayacak Canada'da bir firmaniz varsa sponsorun mali durumu ile pek ilgileneceklerini sanmiyorum.
Tesekkurler angie . Turkiyede bir firmaya ortagim. bunu yazmamin nedeni turist vizesinde almamda kolaylik saglarmi aca diye yazdim sadece... saniyorumki oraya turist vizesinle gitmemde bir sorun cikarmazlar. benim icin onemli olan 2. ve 3 . madde yazdiklarim evlenme konusu.
Turkiye' de evlenir iseniz evlilik, dugun, balayi gibi bi cok seyi belgeleyip ingilizce cevirilerle Kanadaya sunmalisiniz ama Kanada'da evlenirseniz evliligi ispatlamasi daha kolay diye dusunuyorum. Canada vatandasi ile Turk vatandasi iki arkadasimin evlilikleri Turkiye de gerceklesti. Es Kanada ya donerken digeri Turkiyede bekledi. Turkiyedekinin gitmesi 4-5 ayi buldu. Turist vizesi ile gidince 6 ay kalabiliyorsunuz evlilikde kanada da gerceklestiginde ispatlamakla ugrasmiyorsunuz daha kisa olabilir diye dusunuyorum.
en kisa suren sey esini turkiye ye cagir ve evlenin ardindan o kanada ya donsun. ve orda basvuruda bulunsun.bu yontem en kisa surede cevaplanandir. ayrica esin kanada da degil mi. bence onun bu isin uzmani bir avukatla ya da danismanla gorusup bilgi almasi daha kolay ve mantikli
Korkmayin angie... Ben mutsuzum demedim ki, sadece mantikli degil dedim... Ben sahsen cok egleniyorum hala, ama bu mantiksizligini golgelemiyor. Aynen dogrusu'nun dedigi gibi...
Bir de asil konu ile ilgili bugun haberlerde Kanada icinde evlenenler sikayet ediyorlardi immigration islemleri 1 yildir hala devam edenler vardi saglik hizmetlerinden yararlanamiyorlarmis. PR kartlari hala gelmemis vs...
Peki bu durumu şu şekilde değiştirsek durum nasıl olur ; kişi doktora için kanada ya gidecek gitmeden burada evleniyor ki eşini de götürmek için (ikiside türk), haliyle aynı anda başvuru yapıyorlar vizeye doktoraya giden daha mı önce alıyor vizeyi yanında götüreceği eşinden ?
evliler beraber aliyorlar, sizin durum ne zaman sonuclanirsa esinizde sizinle ayni anda ayni statuye sahip olacak, sizin durumunuz farkli. Evlenmenizede gerek yok Canada'da 12 aydan uzun suren birliktelikler evlilik gibi degerlendiriliyor(ayni evde yasamaniz durumunda) Siz study permit alirken esinizde work permit alir.
@angie eyvallah, işlemlerin aynı anda sonuçlandığını öğrenmek içime su serpti, teşekkürler.
Bu arada aklıma birşey geldi bunu admin 'e hitaben yazıyorum. Bir ara, konularda verilen bu spesifik bilgileri (@angie, yukarıdaki gibi) bir araya toplayıp soru-cevap kanadam ansiklopedisi olarak bir konu haline getirseniz ne güzel olurdu. Yabancı forumlarda yaygın bir uygulamadır. Örn; http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=852122
Turkiye'de ya da Kanada'da evlenmis olmanin hic farki yok, Kanada'da evlenmenin ayricaligi nedir ki ikisinde de attigin sey bir imza. evliliginizi ispatlamak icin de yeni-eski cekildiginiz fotograflar, internetteki yazismalariniz (e-mail vs.), bazi nikah-dugun fotograflari gerekli. ayni seyleri Kanada'da da yapacaksiniz. bu islemlerden sonra Turkiye'de vize 6 ay icinde cikiyor, eger kil birilerine denk gelirseniz ya da islemlerde hata yapip kusku uyandirirsaniz bu sure uzuyor tabii ki... Turkiye'de evlenip sonra sponsorluk islemlerini yaparken ve vize beklerken ayni hayata devam etmek, yakinlarla Turkiye'deki son aylarinizi doyasiya yasamak daha iyi:)