Eşim ve ben turist vizesi ile Toronto'ya geldik.Ben daha önce 2004 yılında dil okulu için 1 yıl burada bulunmuştum bu gelişimde kesin bir karar verdim ve buradayken istifa ettim Türkiyedeki çalıştıgım yerden.Zaten amacımız gerçekten burada yaşamak istediğimizi görmekti gelince direk çok zor ve kesin bir karar verdik hayatımıza burada devam edecegiz.Benim 1,5 yıllık multiple vizem var eşiminde 1 yıllık multiple vizesi.Eşim Türkiye'ye geri dönüp evimizin kiraya verilmesi boşaltılması gibi işlemlerle ugrasacak bense o arada burada iş bulmaya çalışacagım.Tabiki turist vizesiyle çalışamayacagımı biliyorum fakat eger yapabilirsem job offer alıp work permite başvuracagım.Bu arada ikimizde üniversite mezunuyuz ve dil bilgimiz iyi derecede geçmişimizde de hep kurumsal ve büyük firmalarda iyi görevlerde çalıştık.
Kısa bir bilgi verdikten sonra bilen arkadaşlara birkaç sorum olacak.,
1.Öncelikle buradayken pasaportumuzun süresini uzatabilirmiyimiz?uzatabilirsekte vizemiz yeni pasaporta aktarılırmı?? 2.Göçmenlik ve iş bulma konusu ile ilgili görüşebileceğim ve beni yönlendireceğiniz kişiler olabilirmi.Bu konuda üstümüze düşen kısmı tabiki yapacağız.İş bulma kısmı daha da ön planda olacak göçmenlik daha sonrası.
İlgilenen ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederiz.
1/5 yillik vizem var demissin passaportun suresi en azindan 1/5 yillik olmak zorunda zaten. pasaportun suresi bittigi zaman otamatikman vizende bitiyor. tabikide pasoprtu oradan uzatman mantikli/
@byg Sizdeki multiple vize kanada için mi ve turist vize kategorinde mi. Almak kolay mi. Benim de sizin gibi multiple değil ama turist vize ile gelme durumum var. Bu şekilde work permit alıp çalışma imkânı var diye söylemişlerdi.başka turist vize ile gelip legal olarak kalmak için vize tipi değiştirme var.(zor da olsa) orada olduğunuz için konuyu daha iyi araştırma imkânınız var.bana da bu konuda bilgilendirme acısından yardımcı olabilir misiniz
Konsolosluktan yeni pasaport basvurusu yapacaksiniz(benim bildigim sahsen basvurmalisiniz yeni pasaport icin, mektupla kabul etmiyorlar), vizenizi yeni pasaporta basmicaklar iki pasaportu birden yaninizda tasiyacaksiniz. Ama neden pasaportunuzu uzatmak istiyorsunuz ki, zaten size verilen vize suresi elinizde bulunan pasaportun bitis tarihini gecmiyordur diye tahmin ediyorum. Is teklifi alirsaniz work permit basvurusu yapabilirsiniz, dosyalar hazirlandiktan sonra sonuc 15 gun icinde belli oluyor ama asil zor olan dosyalari hazirlamak. Turkiye'den bulabileceginiz belgeler istenebilir. Danisman sirketler deneyimli oldugundan daha cabuk hallederler saniyorum, biz danismanlarla calistik. Tebrik ediyorum, cesaret ornegisiniz ben turist olarak gelip Turkiyedeki isime burdan istifa verip, kalmaya karar veremezdim.
Angie oncelikle sanada teşekkürler ayrıntılı bilgi için.Eninde sonunda pasaportumun süresi biteceginden uzatmak istiyorum pasaportu.Türkiyeden ne gibi belgeler isteyebilirler bikaç örnek verebilirmisin yada danışman şirket olarak bizi yonlendirebilecegin bir yer varsa orasınında adresini alabilirim. Aslında gerçekten cesaret isteyen bir şey yaptık umarım pişman olmayız:)
byg, umudunu kirmak istemiyorum, beni yanlis anlama, ama bana kalirsa boyle turist vizesiyle gelip burda kalmaya calismak buyuk bir cesaret ve sabir isteyen is.Birgun anlarsin laflarimi ama is isten gecer. Bana kalirsa maceraya girme, girersende bana kalirsa tek gel, esini getirme. Is bulmak burda gorundugu gibi kolay degil, ama insallah sen hakli cikarsin, ben yanlis cikarim. Kal saglicakla
Yorumun icin tesekkurler ama biz coktan geldik biliyorum zor oldugunu daha once 1 yil burada oturmustum o yuzen biraz cevrem var elimden geleni yapacagim.kendimizden vazgectik inan bana hersey ilerde birgun dogacak cocucumuz icin her turlu sikintiya katlanmaya raziyim simdiden ama eninde sonunda duzelecek eminim hersey yoluna girer.
@byg Eğer orda iş bularak work permit alıp kalinabiliyorsa, bence çok rahat bir şekilde halledebilirsiniz bu işi. Moralinizi bozmaniza gerek yok. Bence iyi yapmışsınız. Ben de aynı şekil yakında gelicem. Size de başarılar.
Work permit basvurulari icin Turkiyeden belgeler lazim olabilir; mezun olunan okullar, daha once calisilan yerlerden referanslar gibi. Birde benim bildigim work permit icin hazirlanan evraklar her calisanin kendi ulkesinde ki canada konsolosluguna gonderiliyor. Siz Canada da olsanizda belgeleriniz hazirlandiktan sonra Turkiyede ki Canada konsolosluguna gidecek.
Araci firmalar sizin adiniza belgeleri hazirliyorlar, hangi evraklari toplamaniz gerektiginiz, hangilerini eklerseniz sizin icin faydali olacagini ve onaylanacagini biliyorlar vs... Ama once siz is teklifi alacaginiz, calisacaginiz yerinizi bulmalisiniz ki bu zor olani. Sizi calistiracak sirket Canada da sizin isinizi yapacak birini bulamadigini ispatlamali. Cunku Canada devleti Canada da hazir is gucu varken bu isi niye calisma izni olmayan birine yaptirmak istiyorsun diyecek, sirket sizin onemli oldugunuzu ispatlayabilmeli sanirim bunun icin belli bi sure is ilani vermesi ve aranan ozelliklerin Canada icinde bulunamamasi gerekiyor(bizim work permitler tam olarak bu katagoriden alinmadigi icin butun ayrintilari bilmiyorum) Araci firmalar saniyorum bu is ilaninin nasil verilmesi gerektigi konusunda da yardimci olabilir yada sizin gocmenlik basvurunuzun yapilabilecegi baska bi katagori varsa onlari size aciklayabilir.
Ayrica Work permit almak Canada da kalmanin ilk basta kolay yolu olabilir ama bir suc islemeniz durumunda work permitiniz iptal olur sinir disi edilirsiniz. Ancak 2 yil calistiktan sonra Canada deneyimi ile PR basvurusu yapabilirsiniz PR aldiktan sonra da vatandaslik basvurusu geliyor. Work permit ile calisirken Canada da dogacak cocugunuz Canada vatandasi olmaz ancak PR dan sonra dogacak cocuk Canada vatandasi olur(ABD den farkli yani)
Araci sirket icin bizim calistigimiz sirketleri soyleyebilirim fakat bu sitenin yoneticileri de bu isi yapiyor ve onlarin onaylamayacagi bir sey yapmak istemem. Eger sitenin yoneticileri senin durumunda olan work permitlerle ilgilenmiyorlar ise ve bana bizim aracilarin isimlerini vermem icin izin verirlerse ancak o zaman soyleyebilirim. Istersen bi onlara ulas, gorus. Senin durumun icin bisey yapmiyorlarsa banada OK derlerse adresleri vereyim.
Angie tekrardan ayrıntılı yazın için teşekkür ederek başlamak istiyorum.
Su anda onceligimiz work permit PR ve çocuk ile ilgili kısımlar work permit olmadan hiç onlar hiç gerçekleşmez.
Dedikleriniz çok bilgilendirici oldu bizim için mesela referans yazıları kısmını bilmiyordum ben onları şimdiden temin ederim.Peki küçük bir işletmenin istekte bulunması sıkıntı cıkarmaz umarım.Gerekçesi zaten hazır olacak Türklerle çalıştığı için ve kendisi tam türkçe bilmediği için hem ingilizce hemde türkçe bilen birisini çalıştırmak istediğini söyleyecek ki gerçektende durum bu şekilde.
Site yöneticilerine danışacağım aslında onlardanda yorum gelmesini bekledim çünkü bende yanlış birşey yapmak istemem onlar belki konuyu sahiplenir ve ilgilenirler sonuçta onlarla çalışmış oluruz diye düşünüyordum.Sizin çalıştığınız firmalar iş bulma ve work permit ayarlama kısımları ilede ilgileniyorlarmı yoksa sadece yolumu gösteriyorlar??
Sizin durumunuz nedir şu anda Torontodamısınız çalışıyormusunuz??Biz 5 gün oldu geleli ama akrabalarım 5 gündür bizi aralıksız gezdirdiği için daha baglantılarımla gorusemedigim için herhangi bir ilerleme kaydedemedim.
Dayımlar 37 yıldır burada yaşıyor onlardan biraz umutluyum ama onlar bu konuştugumuz konular hakkında pek fikir sahibi degiller cunku kendi hallerinde yaşayan insanlar ve hiç bu tip konulara gerek duymamışlar.Sizce onların bize herhangi bir faydası olabilirmi sponsorluk v.s gibi???Dayım ve yengem emekliler fakat kuzenlerim çalışıyor onların çocuklarıda okuyor bilgi olsun diye soyluyorum.
Bizim calistigimiz firmalar is ayarlamiyorlar, bizim zaten is hazir vardi sirketi Canada ya tasidik. Ama is ayarlayan firmalar genelde saglam isler ayarlamiyorlar ilk basta almaniz gereken izin icin gostermelik bir is oluyor. Bana kalirsa is ayarliyoruz diyen firmalara guvenmeyin derim( tabi bu benim dusuncem)
Sizin bahsettiginiz is gercek bir is ise ve bu sirketin size odeyecegi ucret canada kosullarinda yeterli bir ucret ise, sirket uzun suredir is yapiyor, kar elde ediyor ise kucuk olmasi sorun olmaz saniyorum. Su kadar isci calistirmasi gerek diye bir sinirlama yok. Ama dedigim gibi size odeyecegi maasi belgelemeli. Bu basvuruda sizi calistiracak sirketten de bazi yazilar, belgeler istenecek bunlarada hazirlikli olun. Yani sirket sahibi sizin icin biraz ugrasacak.
Biz Vancouver'da yasiyoruz.
Benim bildigim birinci dereceden akrabalar birbirine sponsor olabiliyor. Cocuklar yetiskin oldugunda evebeynlerine yada anne yada baba diger esinden olan cocuguna gibi. Fakat bir yerde duymustum PR basvurusunda Canada daki akrabalar ek puan kazandiriyorlar diye(PR basvurusunda her ozelliginiz icin size puan veriliyor ve toplaniyor) fakat cok ayrintili bilemiyorum. Yine bu konular hakkinda sizi en iyi danismanlar bilgilendirir cunku onlarin isi bu. Sizin durumunuzu, ozelliklerinizi anlattiklarinizi degerlendirip size en cok uyan kategori budur, basvurunuzu boyle yapalim diyebilirler. Yine sorularinizi bildigim kadar bende yanitlamaya calisirim.
Site yoneticilerine ana sayfadan mail atabiliyorsunuz sanirim, basliga yoneticilerin dikkatine work permit yazin basliksiz olmasindansa daha cok dikkatlerini ceker.
Yine benim bildigim danismanlara odeme yapiyorsunuz fakat ucretsizde bu isi yapanlar oldugunu duydum, kimdir nedir bilmiyorum( bana sorarsaniz ben onlara da guvenmezdim sonucta sizin icin zaman harcayacaklar niye bedavaya olsun ki) Bide soyle bir durum var Canada devleti de bu danismanlara bir miktar odeme yapiyor gocmenler icin ama her katagoride ki gocmen icin yapiyormu sadece belli bi kategori icin mi bilmiyorum. Belki ucretsiz danismanlar bu nedenle yardimci oluyordur.
byg cocuklarinin gelecegi icin bu ulkeye gelen epey tanidik Turk tanidigim var, insallah hersey yolunda gider ve istedigini alirsin. Sana hayatinda basarilar
teşekkürler "dubber" desteğin için , tek isteğim o gerçekten, ben rezillik çekmeye razıyım zaten ömür boyu çekecek degiliz eninde sonunda birşeyler olur diye düşünüyorum.
Tesekkurker Angie sanirim en iyisi adminlere mail atmak veya dedigin gibi bir baslik acmak olacak.
Odeme kismi sorun degil yeterki ilk engeli aşabilelim gerisinin kendiliginden gelecegine inaniyorum sonucta bos insanlar degiliz ve buraya maddi zorluklar icinde gelmedik su an icin duzgun,rahat ama gelecegi sorunlu olacak bir hayattan geldik.gerekirse college a bile gitmeyi dusunuyorum tekrardan.
Sizin isleriniz oturmustur umarim sıkıntı yoktur.yarin veya obur gun birkac gorusme yapacagim sonuclari paylasirim sizinle.zaten siz yeterince bilgi sahibi olmussunuz ve bunu paylasiyorsunuz elinizden geldigince bizde devamini olumlu olarak getiririz umarim.
Benim onerim, kanada'daki statunuzu bir an once degistirmeniz yonunde. sozgelimi coop olanagi sunan bir universitenin post graduate programina kayit yaptirin, ardindan 1 yil sonra hem work permit hem de pr basvurusu yapmaya hak kazanin. danisman sirketlere vereceginiz para 10000 dolar civarinda olabilir. Ben sizin yerinizde olsam, 15 bini okula verip bir yandan kampus icinde calisip ardindan acik work permit hakki kazanirdim. Hem unutmayin, siz master yapmaya basladiginizda esinizin otomatik olarak acik work permiti olacak. Bence kacak calisma vs islerine girmeyin, hem riskli hem de sizi hedefinizden uzaklastirir. Dedigim yontemle Kanada'da kalabilirsiniz. Ayrica unutmayin burada kaldiginiz surenin 18. ayinda esiniz dogum yaparsa, tipki PR'li gibi esiniz de butun haklardan yararlanacak, yani ucretli 1 yillik dogum izni ve cocuk yardimi alacaksiniz.
Josef'in onerisi cok akla yakin bence de. Hem Kanada'da egitim de almis olursunuz bir suru kapiyi acar size bu. Hem esiniz yasal work permite kisa yoldan ulasir, sirket agiz kokusu cekmezsiniz. Degerlendirin derim.
Önerilerin için teşekkürler söylediklerin bizede mantıklı geldi ben post graduate olarak değilde üniversitenin dil okuluna yazılarak aynı şeyi yapmayı düşünüyordum daha ekonomik olması açısından ama o şekilde dediklerini yapamam post graduate programı daha mantıklı olacak.Peki sizin söylediğinize göre ben 1 yıl sonra work permit hakkı kazanabiliyorum fakat eşim post graduate programı başladığı andan itiabrenmi work permit hakkı kazanıyor o kısmı anlamadım tam olarak.Kaçak çalışmayı zaten aklımdan bile geçirmedim kendimi en ufak bir şekilde riske atacak lüksüm yok çünkü.
Ozaman en mantıklısı önce biraz konuşma alışkanlığı edinmek için dil okulu3-4 ay sonrasındada post.grad. olacak.University of Toronto nun coop olanağı varmı ya da coop programı olan önerebileceğiniz üniversiteler varmı??
İlginiz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim inanın hergün acaba yeni bir fikir öğrenebilirmiyim diye hevesle açıyorum bu sayfayı hepinize çok teşekkürler destekleriniz için.
Merhaba Kik sanada çok teşekkürler. sanırım şu an için uygulanabilecek en mantıklı plan Josef inki gibi geliyor.Çünkü diğer durumlarda eşim herhangi bir hakka sahip olmuyor anladığım kadarı ile.
Bu arada Angie ve Alonso site yönetimine mail attım ve sağolsunlar hemen yanıtladılar.Fakat onlar sadece göçmenlik ve eğitim konularında danışmanlık hizmeti veriyorlarmış.Ben iş bulma ve visa statumu değiştirebilme konusunda danışmanlık hizmeti talep etmiştim fakat olmadı.Genede göçmenlik için bir genel değerlendirme yapacaklar benim için.Bilginiz olsun istedim.
@byg Ben de burayı takip ediyorum.gelişmeler sizin için güzel gidiyor, seçenekler çoğalıyor, umarım en kısa sürede rahata kavuşursunuz. Sizden bir isteğim olacak izin verirseniz. Daha önce bahsettiğim gibi sizin duruma benzer bir durumla karşılaşacağım bir süre sonra. Mail adresi alabilir miyim sizden. Burda bulamazsam sizi, mailden ulaşırım. Tabi izniniz olursa yoksa sorun değil.
merhaba yeniden, simdi ben oneride bulundum ama fazlasini yapmak size kaliyor, ben Vancouver'da oldugum icin toronto'dak' universiteleri bilmiyorum. Lutfen usenmeyin orta halli bir universiteye gidin, onlarin international student ofislerinden gerekli bilgiyi alin, hatta ingilizcenizden soz edin, ingilizcenizin aslinda yeterli oldugunu, simdiden baslayarak okulun kisa sureli dil kurslarina katilabileceginizi ve kayit yaptirmak istediginizi soyleyin. Onlar sizi hem dil okuluna alacaklar, hem de eylul icin dilediginiz bir master bolumune kayit yapacaklar, ilk donem fazla ders secmezseniz mali yukunuz de fazla olmaz. Sizin dil okulu vizesinden, ogrenci vizesine gecis surecinizi yine okul halledecek, basvuruyu onlar araciligiyla yapabilirsiniz. ama unutmayin yarin bu islemlere baslarsaniz, kayit olma ve statu degisikligi sorunu yasamazsiniz, ama haziranda giderseniz, biz sizi alamayiz, ielts skoru isteriz diyebilirler, o zaman isiniz zora girer, ayrica statu degisikligi konusu minimum 3 aydir,
Siz master yaparken, ilk alti ay kampus ici 20 saat, ikinci alti ay da kampus disinda calisma izniniz olacak, bu sirada staj yapabileceksiniz ve is teklifi alma ihtimaliniz artacak, zaten is teklifi alirsaniz mesela staj yaptiginiz yerden hic bir sorun kalmiyor, ise alindiniz ve ikinci yilin sonunda pr olmak icin basvuruda bulunabileceksiniz. Esiniz ise daha sansli, o sizin oradaki statunuz master ogrencisine donustugu anda acik work permiti olacak, bu da ona istedigi yerde calisma hakki taniyor, ister starbucksa girer ister baska bir yere,
ama onun da calisma izni sizin ogrenci vizenizin suresiyle sinirlidir unutmayin...
Pazar günü hükümet için immigration işlemleri ile uğraşan bir Türk ile görüşeceğim senin bahsettiğin yoluda ona anlatacağım kendisininde önereceği yollar olacağını söyledi belki seninkilerle aynıdır bilmiyorum onunla görüştükten sonra yolumuzu çizeceğiz.Eğer çok mantıklı başka bir fikri yoksa ki seninkinden mantıklı olacağını sanmıyorum senin önerdiğin yola devam edeceğim.Detaylarına indiğin için teşekkür ederim pazar gününden sonra tek tek hepsini gezeceğim zaten öncesinden üniversitelerin web sitelerinden fiyat araştırması yaparım.En sonda eşimin çalışma izninin benim ogrenci vizem suresince olacagını yazmışsınız sonrasında benim pr başvurum alındıktan sonra eşim çalışamayacak anlamına mı geliyor bu.Yani pr başvurumuzun kabul süresinde ne ben ne de eşim çalışamayacak mıyız?Pr başvurusu kabul süreci ne kadardır?Başvuru kabul edildi diyelim ozaman eş durumundan o da bende artık istediğimiz yerde çalışıyor mu olacağız?Başvurunun kabul edilmeme oranı sizce nedir?Üstüste ahiret sorusu sorduğum için kusura bakmayın süreci tamamen ogrenmeye çalışıyorum düşündükçede yeni sorular geliyor aklımıza tabiki.
Yazdıklarınız şu gergin zamanlarımda beni daha gerçekleşmeden baya rahatlattı hepsi için çok teşekkür ederim.
Herkese Merhaba, Bugun Canada nin resmi internet sitesini gezerken burada 37 yildir yasayan dayimlarin bana sponsor olabilecegini ogrendim ya da ben oyle gormek istedigim icin oyle gordum:)bu yuzden asagida size o paragrafi kopyaladim
<<<<<<This application is for Canadian citizens and permanent residents living in Canada who wish to sponsor close family members living abroad, including:<br /> 1-parents, 2-grandparents, 3-children adopted outside of Canada or intended to be adopted in Canada 4-brothers or sisters, nephews or nieces, grandsons or granddaughters who are orphaned, under 18 years of age and not a spouse or common-law partner 5-any other family member if there is no spouse, common-law or conjugal partner, son, daughter, mother, father, brother, sister, grandfather, grandmother, uncle, aunt, niece or nephew who is a Canadian citizen, registered Indian or permanent resident or whom you may sponsor.>>>>>>
4.maddedeki nephews or nieces kismi bana uyuyor diye dusundum fakat cumleyi tam olarak aldigimizda 18 yas alti diye de belirtilmis.acaba "18 yas alti akraba olmayan" ayrı"nephews and nieces" kismi ayrı olarakmi degerlendirilmis tam anlayamadim.
Yardimci olabilecek konu hakkinda bilgisi olan varmi rica etsem??
4. maddede 18 yas alti yetim ve oksuz kalan akrabalardan bahsediyor (benim anladigim bu) yani siz 18 yas alti ve yetim olmalisiniz ki dayiniz size nephew oldugunuz icin sponsor olabilsin.
Esinizin calisma vizesinin sizin ogrenci vizeniz kadar olmasi ise esiniz sizin sayenizde work permit alacagi icin sizin ogrenci vizeniz bittiginde onunda calisma izni bitecek ama siz ogrenci vizeniz bitmeden PR basvurusu yapacaginiz icin sorun olmaz bunlar ancak siz okulu bitirip PR basvurusu yapmadan Canada'da kalmaya devam etmek isterseniz esinizin work permiti bitmis olur calisamaz. Yada siz staj yaptiginiz yerden is teklifi alirsaniz sizinde work permitiniz olacak dolayisi ile esinizinde. PR basvurularinizi zaten ogrenci vizeleri yada work permitler devam ederken yapacaksiniz sorun olacagini sanmiyorum.
Sağol angie yorumun için.Yalnız şuna dikkat et o cümlede her farklı durum virgül ile ayrılmış mesela ;kız ve erkek kardeşler,kız ve erkek yiğenler,yetim kız ve erkek torunlar,18 yaşın altındaki eş veya resmi partner olmayan kişiler diyor yani en sondaki under 18 ile başlayan kısımda o cümle içinde kendi içinde bir kategori gibi geldi bana yani başta yazanları betimleyen bir cümle değil yanlışmıyım sence??
Diğer pr ve eşimin çalışma izni kısmınıda anlatmışsın bu sefer anladım onun içinde ayrıca teşekkür ederim:))
iki seye aciklik getireyim dorduncu maddedeki who are sozcukleri kesinlikle 18 yasinin altindaki evli olmayan yegenleri kapsar, yani siz bundan yararlanamazsiniz. Ikincisi siz okuldan mezun oldugunuzda pr icin basvuru hakki kazanmazsiniz, yani okul bitirmis olmak size dogrudan pr hakki tanimiyor, sizin okul bitiminde kanada icinde bir sirketten is teklifi almaniz gerekiyor, bu is teklifiyle siz ogrencilikten cikip work permit durumuna geciyorsunuz, burada iki ayrim var, birincisi work permitle 2 yil calistiktan sonra pr olmak icin basvuruda bulunabilirsiniz, ikincisi yani okul bitimi + 2 yillik is deneyimi ikincisi canadian experience denen ve cok da acik olmayan bir kategori altindan yalnizca okul bitirdiginiz icin pr basvurusunda bulunabileceginiz kategori simdi ontario icin durum nedir bilmiyorum ama mesela winipeg'de 2 yillik bir universite okumaniz ya da post graduate yapmaniz pr olarak winipeg eyaleti gocmenligine basvurunuzda yeterli sayiliyor. tabii bir sure orada yasamaniz kosuluyla, sizin bu konuyu dedigim gibi, ontario bolgesindeki ayni durumdaki bir master ogrencisiyle ya da gocmenlik danismaniyla gorusmeniz gerekiyor
@byg Co_op mesleki dil okulları var diye biliyorum. 6 ay bussiness ingilizce, 6 ay çalışma. Bu okulların sonrasında göçmenlik başvurusu mümkün değil mi.
Josef seni gene yormuşum teşekkür ederim.Büyük gün yarın bakalım yarın herşey anlaşılacak.Bu arada son birşey job offer verecek kişinin işlemler için 5-10 bin CAD harcaması gerekebilirmiş bu dogru mudur acaba çünkü zaten o iş olmayacak gibi bütün şıkları eledim geriye 1 kişi kaldı onun o da olmadan en azından bileyim istedim eger oyleyse o para zaten benden çıkacagından sirek gidip coop programına kaydolmak daha iyi olacak sanırım.
offer verecek kisi islemler icin o parayi nereye odeyecek bunu anlamadim?? 10bin dolar danismanlar aliyor yoksa devlet offer vermek icin 5-10 bin odemelisin gibi bi sart kosmuyor. Ama danismanlik sirketi yada size danisman olacak kisi sizin evraklarla ilgilenmek sizin danismaniniz olmak icin sizden bu parayi talep ediyor. Bunu siz odersiniz yada sirket sizin icin oder o sirketle sizin aranizda halledilecek birsey.
offer alinacak is gercek bir is ise ve kazanci bu gideri karsilayacaksa odenen para sorun olmuyor ama sadece work permit alabilmek icin herhangi bir isten alinan offer ise fazla bi miktar.
yokmuş zaten öyle birşey bugün ogrendim angie bir avukatla görüştüm burda konuştugumuz josef in planını soyledim oda mantıklıoldugunu soyledi ayrıca birkaç ayrıntı daha vardı ama zor ve meşakatli yollardı burda anmak istemiyorum.farklı birşeyler oldukça yazacağım konuya katılan fikir veren herkese teşekkürler özellikle JOSEF ve ANGIE 'ye teşekkürlerimi sunmak istiyorum konunun başından beri yardımcı oldukları ve gerçekten bildikleri herşeyi paylaştıkları için,Torontoya gelirseniz lütfen arayın yüzyüze görüşmek tanışmak isterim.emailim can.adian@hotmail.com gorusmek isteyen olursa mutluluk duyarım.
aslında gelişme araştırma olarak var yani su an josefin dediği fikri uygulama kararı aldık fakat hangi eyalette o fikri uygularsak daha rahat ve hesaplı olur diye araştırıyoruz.saskatchewan da okulla beraber kalma work permit alma ve sonunda göçmenliğe ulaşma süresinin daha kısa sürdüğünü ve okullar ve yaşamın daha ucuz oldugunu ogrendik.su an bizim için eyalet veya şehrin bir önemi yok onun için kısa yolu seçip göçmenliği aldıktan sonra istediğimiz heryere gidebileceğimizi düşünüyoruz.aslında bende sizlerin değerli fikirlerini soracaktım coop programını saskatchewan eyaletinde mesela reginada uygularsak daha çabuk göçmenlik alabileceğimizi sürenin ontario ya göre daha kısa olacağını duyduk çünkü gelişen biryer ve nüfus arttırmaya çalışıyor bunun için daha çok ve daha kolay şartlarda göçmen alıyor bununhakkında fikirleriniz varsa hem senin hem josefin seve seve dinlerim.ayrıca okullar orada daha ucuz neredeyse %40 daha ucuz.
Uni.ler hakkinda pek bir bilgim yok uzgunum :( Her eyaletin ayri web sayfasi var belki oradada ayrintili biseyler bulabilirsiniz ilgilendiginiz eyaletin sayfalarini bi okuyun diyebilirim ancak, kolayliklar.
okullarin ucuz olmasinin nedeni hava kosullarinin cok agir olmasidir, kimi zaman -40'lari rahatca gorebilen bir yer manitoba, bu yuzden okullar ucuzdur ve gocmenlik basvurusu diger eyaletlere gore daha kolaydir. Ama ben sizin yerinizde olsam manitoba'dan bir baslangic yapardim, sonucta pr olduktan sonra dilediginiz her yerde yasayabilirsiniz.
İkinizede teşekkürler.Josef manitobadan ziyade regina olarak düşünmüştük çünkü seninde onayladığın gibi süre nerede kısaysa orada göçmenliğimizi alıp daha sonra istediğimiz yere gidebiliriz,dolayısıyla regina da göçmenliği alma şartları ve süresi manitobaya göre daha kolay diye araştırdık ama sana son bir kez sorayım dedim ikisi arasında bir fark varmıdır yokmudur diye???
Evet siz regina'dan soz etmissiniz, ben manitoba demisim. Aslinda durum su, bir sure once bir arkadasim icin winipeg'e bakmistik o yuzden aklimda yer etmis. Alberta'yi arastirmamistim. Eger daha kolaysa go for alberta derim. Ama her sey bir yana size en onenli seti bir kez daha animsatayim: zaman. Acele edin. Yoksa sizden de bir kotu haber duymayalim :)
Acele etmeye çalışıyoruz elimizden geldiğince 1-2 haftaya herşey netleşmiş olur diye düşünüyorum.Gerçi vizemiz var 1 yıllık ve multiple o yuzden sorun olmaz sanırım.6. ayda bir giriş çıkış yapsak yeterli olur.Başka kötü haber kimden geldiki merak ettim şimdi:)
Elinizdeki 1 yillik vize butun bunlari yetistirmek icin yeterli olmayabilir sanirim josef bu yuzden acele edin diyor. Disardan bakinca kolay gibi gozuksede prosedur yavas isliyor her zaman.
Bir arkadasim FSW icin basvurdu iki ay once, o kadar israr ettim acele et diye, 1 tane ielst kacirdi, sonra girdi aldi, neyse toparladi ve basvurdu, normal postayla gonderdi dosyalari. Sonunda su ortaya cikti, onun dosyasinin acildigi gun basvurdugu gruptaki meslek kotasi doldu, halbuki daha o belgelerini gonderirken 250 kisilik acik vardi, ona guveniyordu.
Anlıyorum angie fakat vize süremizin bitmesine yakın dil okuluna kaydolursak uzatabiliriz diye hesaplamıştık biz.Dolayısıyla josef in arkadaşı gibi acele etmemize gerek yok diye düşünmüştüm yanlışmıyım çünkü biliyosun daha coop programlı bir üniversiteye yazılıcaz ondan sonra yani okul bittikten sonra diğer başvurularımızı yapmayacakmıyız yanlışmı anlamışım?FSW şu an için bize uzak bir kavram olmuyormu vizenin bitmesine yakın uzatırsak yani study olarak değiştirirsek en az 1 yıl daha kazanırız.
Evet vize bitimine yakin degistirirseniz oyle olur ama ya bi terslik olursa ya degistiremezseniz umdugunuz kadar kisa surede?? bu acilardanda dusunun diye acele edin diyoruz. Siz butun evraklariniz tamam dersiniz vize bitmeden 1 ay once basvurursunuz ama Uni. ek biseyler daha ister siz bu evraklari yetistiryim derken zaman gecer.... vs. Birde bu ulkede evrak isleri yavas isliyor benim gordugum bu.